sokol Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Śmigły - piękny rysunek !!! Stokrotne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Wszystkie poloniki są dla mnie nadchnieniem. Bardzo dobrze Ci idzie. Jak znajdę wolne moce przerobowe zrobię dioramkę z monitorem Gdańskim, taka przeróbka kartonówki w 1:100 do 1:72 (moja ulubiona ). Pozdrawiam polonofili z warsztatu. PF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 No i jeszcze coś dla Was ode mnie: Od 00:48 oglądnijcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Znałem ten rysunek, bardzo fajny, mam takie jednak małe ale - artylerzyści, pomimo że to Marynarka Wojenna nosili mundury wojsk lądowych, marynarskie były tylko obszycia - tak będą wyglądać figurki na naszej dioramie. Dzięki wszystkim za doping, otrzymałem trochę zdjęć Boforsa z Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni, będę musiał poprawić parę rzeczy, zdjęcia niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Fajny model się szykuje. Widziałem tą baterie w wakacje na D-DAY HELL i jak znajde foty to wrzuce bo widze, że się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Obecnie na stanowisku znajduje się armata B-130 powojennej ruskiej produkcji. Boforsy można oglądać w Gdyni i w Warszawie, ale dzięki. Ostatnie zdjęcia: podstawa armaty, zespół lufy i zamka wraz z osłoną Tak dobrnąłem do końca budowania bryły, teraz czas na detale. Zdjęcia niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Armata robi duże wrażenie na oglądającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Czy w tej armacie nie jest czasem lufa za cienka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Oczywiście, a jak nie za cienka to za gruba , generalnie i tak pod but Tak na serio, była za krótka, musiałem wstawić kawałek przed komorą zamka. Zdjęcia na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam, Co prawda post pod postem, ale powód ważny bo dziś zakończyłem detalowanie armaty wraz z jarzmem. Wykorzystałem praktycznie tylko złom modelarski. Oto efekty: Można obijać pałą za cienka lufkę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Nikogo nie będziemy za nic obijać Piękna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Cudo i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Robi wrażenie, szkoda że nie pokazałeś tego kiedy ja walczyłem z armatą 75 mm St. Nie ten kaliber ale pomysł na wykorzystanie śmieci przednie. Kibicuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Wiesz, Jędrass nigdy nie wywalam tego co zostanie po sklejonych modelach, nigdy nie wiadomo do czego się coś możne przydać. Na przykład czopy to odpowiednio przerobione koła od ... Bf-109 w 1/72, celownik to oklejony detalami...karabin z Albatrosa z I Zimowego Konkursu Dziś detalowałem podstawę: Jeszcze tylko cokół, maska dział i można malować, wbrew pozorom sporo dłubania. Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Marcin, będziesz miał w KPMie ksywkę "Słodowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Wobec tego dalsza część relacji będzie utrzymana w stosownym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Witam No proszę, myślałem że Ty specjalista od aeroplanów , a tu taki skok w bok (pancerka rzecz jasna) niemniej ciekaw jestem jak tę pukawkę pokolorujesz . Trzymam kciuki , i następnym razem lotnictwo w konkursie albo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Pukawka będzie cała szara, tak wynika ze zdjęć z epoki. Są znane zdjęcia Boforsów w ładnym kamo, i to dział przeznaczonych dla Polski, ale na Hel miały dotrzeć dopiero na początku 1940 roku. Co do aeroplanów sprawa otwarta, mam Fokkera D-VII z Rodena, co prawda bez silnika, ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, Mam nowe zdjęcia, tym razem detale maski działa: Na zewnątrz doszły tylko rzędy haków po bokach, brakuje łbów śrub, czekam na trawionkę z Abera. Więcej działo się w środku, sam nie przypuszczałem, ze może tam być tyle detali. Kolejna przymiarka całości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 ... sam nie przypuszczałem, ze może tam być tyle detali... ...ale za to jak smakowicie z tymi detalami wygląda Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 eee... pod but ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Jak Wy takim szczegółem chcecie zrobić cały projekt to nawet sobie tego nie wyobrażam... Pozytywnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 zaglądam tu z każdą aktualizacją i podziwiam Waszą robotę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi