Adams M1A1 Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: Witam Pana Adama, model fajny lecz skala ...... dość duża . Ja również Cię witam Przyjacielu . Nooo fakticznie, trochu nie wyszło ale zobacz o której to pisałem, dlatego proszę Szanowną Administrację o przeniesienie tego posta do odpowiedniego działu w Pojazdach cywilnych tam są chyba takie skale i ktoś tam też narzekał że nie wydali tych traktorków właśnie takich większych jak ten . Pozdr.A. Edytowane 13 Listopada 2023 przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Godzinę temu, bulik58 napisał: ogólnie model w tak dużęj skali jest chyba mniej popularny Skala 1/24 jest 'mniej popularna' dla pojazdów cywilnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Próbowałem jedynie zrozumieć do czego zmierzasz, ale nadal nie łapię, Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to że w czasach, gdy na rynku pojawia się obecnie więcej producentów, niż dekadę temu pojawiało się modeli, przyjęta w tym dziale kategoryzacja wedle marki, a nie skali jest (jak ma to miejsce w innych działach) - nazwijmy to oględnie - jest umiarkowanie praktyczna i przejrzysta. I ta własnie kwestia cie frapuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 16 Listopada 2023 Share Napisano 16 Listopada 2023 Serowe szaleństwo, czyli 1/35 Liefer Pritschenwagen Typ 170V - Cheese Delivery Car - MiniArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Listopada 2023 Share Napisano 25 Listopada 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Miniart 72105 StuG III Ausf. G March 1943 Prod skala 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Dla miłośników Stugów III: STUG III AUSF. G ALKETT PROD. OCTOBER 1943 INTERIOR KIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 1/35 Austin Armored Car 3rd Series - Freikorps - Interior Kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Na przyszły rok Mini Art zapowiedział 2 modele BTR-4E- Bucephalus wersję wcześniejszą z opancerzeniem listwowym wokół kadłuba , oraz póżniejszą z podobnym opancerzeniem tylko wokół wieży. Oba modele z pełnym wnętrzem. Edytowane 20 Grudnia 2023 przez bulik58 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 No to bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 1/35 U.S. Tow Truck G506 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Miniart 38083 G506 4х4 1,5 t PANEL DELIVERY TRUCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia MiniArt nie zwalnia tempa i jak zwykle zsypuje rynek wszelkimi pojazdami tym razem tank ,amerykański czyli M3 Stuart malutki, oczywiście jak to u nich pojazd z pełnym wnętrzem, na razie w wersji early czyli nitowany. Mają już platformę można się spodziewać wysypu innych wersji w tym pojazdów takich jak np. haubica M8: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) Jak z wnętrzem to 1001 części na 50 ramkach. Jak ktoś lubi puzzle z taką ilością części to super model się zapowiada. i przyczepka. Edytowane 23 Stycznia przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Do kompletu do tego Stuarta przewidujący Mini Art zamierza wydać dwóch mechaników wraz z tym śmiesznym gwiazdowym silnikiem, tak to ma wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego 1/35 Pz.Kpfw.IV Ausf. H Nibelungenwerk Late Prod. - Sep-Oct 1943 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego No i kolejny StuG III w skali 1:72. Z ciekawości zajrzałem w sklepie do pudełka z wcześniejszym StuG III. Detalizacja na normalnym poziomie. Ciekaw jestem czy to jednorazowy eksperyment czy też mają planach dalszy rozwój półki 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego 46 minut temu, Endrju napisał: Ciekaw jestem czy to jednorazowy eksperyment czy też mają planach dalszy rozwój półki 1:72? Zależy, jak się będą sprzedawać bardzo liczę na przeskalowanie do 1/72 ich kolekcji Panzer IV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Kolejna nowość ze stajni MniArtu bazująca na ich wydanym T54/55 czyli iracki tunnig pod nazwą Enigma ciekawe jak będzie się to miało do tego drogocennego wypustu Tamiya w którym dodatkowo trzeba zainwestować w porządne ogniwkowe gąsienice : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca (edytowane) Bardzo szczegółowo zdetalowany model z kilkoma tysiącami elementów, powstał pewnie po przez dołożenie nowych wyprasek charakterystycznych dla irackiej wersji T-55. Kleiłem trzy modele tego typu tj. T-54, T-55 i Tirana 4. Generalnie najwięcej czasu to szukanie części na ramkach. Swoją Enigmę wystrugałem z Tamiya. Edytowane 11 Marca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 40 minut temu, robertmodelarz napisał: Bardzo szczegółowo zdetalowany model z kilkoma tysiącami elementów, powstał pewnie po przez dołożenie nowych wyprasek charakterystycznych dla irackiej wersji T-55. Przyjacielu, ale ja wiem jak wyglądają wypusty MiniArta, bo sam jestem szczęśliwym posiadaczem 3 (słownie trzech) ich 55-ek. W Engmie jak i we wszystkich innych wyrobach Tamiya jest nazwałbym to minimalizm częściowy za to MiniArt ma całkowicie odmienną koncepcję co bardzo ułatwia tworzenie kolejnych pojazdów na bazie podstawowej T54/55 poprzez wymianę odpowiednich ramek i tworzyć tak kompletnie inne zestawy jak T55 czy Nagmachon . Mnie ciekawi co innego ,Tamiya do Enigmy nie dała żadnych kalek ciekawe czy MiniArt jakieś wykmini, i jak widać nie zasypują gruszek w popiele, a jest tyle fajnych pojazdów na podwoziu T54/55 np. WZT2 czy BLG67 to by dopiero była nowina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Na stronie Miniart jest informacja o dwóch wersjach kolorystycznych, ja osobiście nigdy nie widziałem fotek Enigmy z oznaczeniami taktycznymi lub narodowymi. Sam czekam na Meridę. https://miniart-models.com/pl/product/37095-iraqi-t-55-al-faw-enigma-soviet-made-base/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca (edytowane) W dniu 11.03.2024 o 15:08, robertmodelarz napisał: Bardzo szczegółowo zdetalowany model z kilkoma tysiącami elementów, powstał pewnie po przez dołożenie nowych wyprasek charakterystycznych dla irackiej wersji T-55. Kleiłem trzy modele tego typu tj. T-54, T-55 i Tirana 4. Generalnie najwięcej czasu to szukanie części na ramkach. Swoją Enigmę wystrugałem z Tamiya. T-55 Tamki przez długie lata królował na rynku modelarskim, i dzisiaj wielu modelarzy sięga chętnie po ten model czy jako podstawę do przeróbek czy nawet w czystej postaci. W dniu 11.03.2024 o 16:00, Adams M1A1 napisał: ....odpowiednich ramek i tworzyć tak kompletnie inne zestawy jak T55 czy Nagmachon . Adams przyjacielu, miałeś na myśli z pewnością Achzarita , bo Nagmachon powstał na bazie Centuriona/Shota W dniu 11.03.2024 o 17:56, robertmodelarz napisał: Na stronie Miniart jest informacja o dwóch wersjach kolorystycznych, ja osobiście nigdy nie widziałem fotek Enigmy z oznaczeniami taktycznymi lub narodowymi. Sam czekam na Meridę. https://miniart-models.com/pl/product/37095-iraqi-t-55-al-faw-enigma-soviet-made-base/ Robert można zrobić taką z oryginalnym napisem , lub narodowym oznaczeniem na burcie początki Enigmy Iraqi T-55 “Enigma”.pdf by Jakko Westerbeke Prime Portal T-55 Enigma Walk Around Page 6 Edytowane 14 Marca przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi