Yonex13 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 (edytowane) Witam modelarzy Chcę przedstawić modele: a)Pz. Kpfw. III ausf L. Revell 1:72 b)Gaz AAA UM'u 1:72 Będą one się znajdowały prawdopodobnie dioramce w scenerii Kursk 6.07.1943r. wbicie się klinem do miejscowości Prochorowka przez II korpus pancerny SS dywizja "Totenkopf". Mam już mały plan jak wszystko rozmieszczę ale to jeszcze daleka droga. Teraz tak malowanie będzie chyba Dunkelgelb i na to "paseczki" w Pactrze A33. Model będzie wykonany jak to się mówi prosto z pudła + własny wkład czyli wymienione uchwyty na wierzy na druty itp. Blaszek żadnych nie mam i raczej nie będę miał do tego modelu. Teraz mały in-box: Komentarze i tym podobne mile widzine Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Zasiadam w pierwszym rzędzie i będę obserwował temacik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Witaj Myślę, że inspiracją był odcinek Japońskiego programu modelarskiego: http://www.youtube.com/user/sleepylafiel#p/u/126/dy2APstDZTk Autor użył tych samych modeli.Jest to bardzo dobry materiał na temat malowania i ogólnego składania powyższych modeli. Czekam i kibicuję. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Po części tak tylko tam nie wykonują w scenerii Kursk 43r. A poza tym to ten typ czołgu też bardzo przypadł mi do oka A dzisiaj wieczorkiem już chyba będzie pierwsza aktualizacja :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Czyli będzie co oglądać. No ja tą trójeczkę kiedyś popełniłem, fajnie się ją lepiło, chociaż za pięknie to nie wyszła mi.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Bardzo mi się podoba pomysł. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsyhoSpider Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Z przyjemnością będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Tak jak napisałem powyżej że aktualizacja będzie wieczorkiem więc jest. Prace zacząłem od Gaza, nie wiem czemu tak po prostu. Jest to malutki postęp w budowie tego modelu jest zrobiona przednia oś i dwie tylne. Jak na razie z grubsza tylko zrobione. Szukam cały czas jeszcze odpowiedniego koloru dla Gaza. Może mi ktoś podpowie kto w tym siedzi. Z góry dzięki. A teraz malutki łupdate (naprawdę malutki :P) oto te 3 foteczki: Komentarze i uwagi mile widziane, to co do poprawki itp Aha... Jutro będą już ośki w całości z odpowiednim kolorkiem i wgl jeśli będzie troszkę czasu. I chyba zacznę panzera. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Fajnie Ci idzie. Tylko szkoda, że to ta skala czyli 1:72 osobiście wole 1:35 ale to nic będę też śledził ten warsztat. Zasiadam również w pierwszym rzędzie. Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Dobra c.d. Tak jak mówiłem wczoraj rama podwozia jest gotowa zacząłem robić przedział dla kierowcy. Farbę odpowiednią już dobrałem. Rama z grubsza pomalowana. Jak na razie to takie pierdoły tu posuwam ale powoli do przodu :P Miejsca po wypychaczach jeszcze nie usunięte ale będą :P Lewe drzwi od gaza będą otwarte i postanowiłem otworzyć w nich troszkę szybkę :P Wiecie 6 lipca ciepło to sobie ziomuś szybkę otworzył Oto kilka fotek: Komentarze i uwagi mile widziane :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Idzie Ci dobrze a powiedz z czego zrobiłeś szybę? Mógł byś ją trochę wyrównać bo tak wygląda jak by była krzywa chyba, że to przez to koło. I jeszcze jakaś dziwna ta kierownica taka mógł byś ją trochę wyszlifować. A tak to fajnie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 No no szyba już jest wyprostowana, a kierownica tak jak pisałem większość dopiero z grubsza zrobiona więc wiesz będą nanoszone poprawki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Ciekawa myśl z tą szybką. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem gaza aaa dokładnie takiego jak Twój. Tak więc na pewno będę śledził ten temat, na razie model zapowiada się bardzo obiecująco. I mam pytanie, jakich farb używasz do jego malowania? Interesują mnie nazwy i numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 No żyję... Na myśli mam to że choroba minęła i mogę realizować relację. Widzę że mamy nowego widza, witam Cię Krzyśku. A teraz jeszcze zdjęcia z przed choroby bo nie zdążyłem wrzucić to wrzucam teraz. :P Naniosłem takie prowizoryczne błotko na układ jezdny, no ale to się jeszcze zobaczy czy zostanie czy nie. Focisze: Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Wnętrze kabinki bardzo fajne, natomiast to błoto na kołach zupełnie mi się nie podoba :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Model zapowiada się ogólnie bardzo ciekawie, dopasowanie elementów w porządku, kolor też, trzymaj tak dalej Co do błotka się nie wypowiem, bo nie mam o tym pojęcia. Czy skrzynia ładunkowa będzie otwarta, czy przyktyta plandeką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 W okolicach które opisujesz ponoć o błoto było raczej ciężko, sam kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Model będzie raczej wykonany bez plandeki ale nad tym się jeszcze dobrze nie zastanawiałem i na to jeszcze przyjdzie taka pora. Teraz niedługo to będzie więcej czasu to będzie częściej realizowane bo teraz to nauka ogółem czasu nie ma. Dzięki El Commendante trochę zdejmę tego blotka i trochę to zmodyfikuje i będzie chyba OK. A w ten weekend zacznę grzebać przy panzerku, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Cd. Witam was po tych wspaniałych świętach Postanowiłem że z Gaza zrezygnuję. Ponieważ był by za duży ścisk na tej dioramce i tak jakoś. Doszła do tego jeszcze bardzo zła sklejalność kabiny właściwie żadna, ale zostawmy go już w spokoju. Zacząłem i to na dobre panzerka i tak się rozpędziłem, że tak jakoś szybko poszło że nie było czasu na fotki ze sklejania. Stan jest tak;i całość jest w trzech częściach. Wanna, kadłub i wieża. Jest na całość naniesiony lekki podkład. Teraz moje plany są takie: a)nanieść na cały model dunkelgelb b)jakieś tam kamo machnąć c)malowanie szczegółów typu narzędzia itp. potem sido i reszta zabawy z waloryzacją Teraz kilka fotek: Z wanną od leoparda w 35 Koło napędowe od leosia Komentarze jak zawsze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciuchhh Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Widać że profesjonalna robota. Sam bym tego lepiej nie zrobił. tylko pogratulować. żeby tak dalej. czekam na efekty końcowe. pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Fajnie, że chociaż komuś się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 fanjnie, tyle, że na wiezy widac odciski palców, postaraj sie cos z tym zrobic, a tak to fajny model powstaje, powodzenia w dalszej częsci budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 mnie tez się podoba ale czekam na malowanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 widac odciski palców Tenggeri to nie są odciski palców, to są przetarcia od pilnika. Model jest już cały pomalowany Dunkelgelbem i z jednej strony mam już pomalowane bandaże na kołach. Dzisiaj czekam mnie druga strona i jakieś kamo. Teraz fotki z postępu prac: Piszcie co uważacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi