xmald Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 Model skończony. Zrobię bardziej przyzwoite zdjęcia przy dziennym świetle. Warsztat tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=43178 Model budowałem z zestawu AZ Models - oraz dodatków w postaci karabinów Parabellum Karayi, kalki to świetne lozengi Aviattica. Producent nie przewidział bomb więc dodałem 100 kg (dzięki jeszcze raz Zbyszek!!!) oraz 50 kg z zestawów Mirage Model zdecydowanie trudny i mogę polecić go jedynie wytrwałym i zdeterminowanym - momentami miałem ochotę go wyrzucić. Co dorabiałem najlepiej widać w warsztacie ale dla przypomnienia: śmigła wyrzeźbiłem z drewna wnętrze kabiny na podstawie Windsocka i instrukcji Wingnut silniki: żaluzje płozę wyrzutniki inne duperele i pierdoły ;o) Dla przypomnienia pierwowzór: Niestety foty przy sztucznym świetle szału nie robią... Cytuj
Marcin1970 Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Piękny model. Podziwiam cierpliwość przy robieniu naciągów. Cytuj
letalin Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Burza oklasków przechodzi w huraganowy aplauz, sala wstaje i intonuje pieśń na cześć Cesarza. Twój talent do modeli polega trochę na tym, że chociaż widać parę niedociągnięć, to ogólny odbiór jest zawsze entuzjastyczny. Gratulacje! Cytuj
Mikele Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Szmatopłaty zawsze na mnie robiły wrażenie. Podziwiam za cierpliwość. Cytuj
mig Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Nie moja skala, nie moja tematyka ale model bardzo ładny. Gratuluję _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster MkI - Revell + lufy - Aires + kalka - Techmod 1/72 Cytuj
sfjontkofski Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Boże, ten model jest przepiękny - nie to nawet, że jako świetna rzemieślnicza robota - ale po prostu wizualnie, estetycznie jest śliczny. Zazdroszczę. ;) Cytuj
xmald Napisano 3 Listopada 2014 Autor Napisano 3 Listopada 2014 Serdecznie dziękuję za tak strasznie miłe komentarze! Fajnie, że model mimo swoich wad się podoba. Dorzucę jeszcze niebawem kilka mam nadzieję, lepszej jakości zdjęć. Cytuj
Wachmistrz Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Dorzucę jeszcze niebawem kilka mam nadzieję, lepszej jakości zdjęć. Koniecznie jedno w towarzystwie jakiegoś jednosilnikowca z Twojej kolekcji - Fokkera E.V na przykład. Będzie ładny efekt skali Zazdroszczę czasu na tą dłubaninę oraz jej efektów. Co tu pisać, świetna rzecz. Cytuj
xmald Napisano 5 Listopada 2014 Autor Napisano 5 Listopada 2014 Ponownie dziękuję za miłe słowa! Koniecznie jedno w towarzystwie jakiegoś jednosilnikowca z Twojej kolekcji - Fokkera E.V na przykład. Będzie ładny efekt skali Specjalnie dla Ciebie jest fotka z Fokkerkiem ;) Dorzucam kilka fotek "z epoki" : Cytuj
jarek38 Napisano 6 Listopada 2014 Napisano 6 Listopada 2014 Chylę głowę przed autorem tak trudnego modelu Jest fantastyczny, ale scenki z pilotami i "pojazdem cysterną" są dla mnie zajefajne! Brawooo!!! Cytuj
Gerd Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 1 km żyłki i 2 lata w więzieniu... gratuluję jak nie wiem co! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi