Mitrandir Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Dalszy ciąg tryptyku "TROJACZKI WESSEX" ... Tym razem trafiło na kanguroora Wersja Westlanda Wessex'a dla Australijskiej marynarki. I jak to na Antypodach wszystko do góry nogami Śmigłowiec nie występuje w żadnym "przyzwoitym" zestawie, więc wykorzystałem model firmy italeri pod tytułem Wessex HAS.3 ( będzie następny ) i wespół zespół wraz ze zdjęciami, których notabene jest niewiele udało się coś takiego wydłubać. Na początek te kilka fotek przedstawiających problem Cóż na południu lubią kombinować i z trzech fotek rzeczonej maszyny każda sie różni od drugiej Raz są wydechy proste, raz wygięte... raz ma płaszczyzny antypoślizgowe przy stopniach do kabiny pilotów, innym razem nie... herby jednostki też różne, a nawet numer rejestracji raz jest RAN WA 218 innym razem RAN N7 218 A to podobno my lubimy usprawniać... Miłego oglądania Przepraszam za jakość zdjęć ale nie mam innego aparatu. Zapewniam, że na żywo wygląda lepiej Kilka ujęć od dołu. W świetle dziennym wygląda to tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Nie no panie, ładny śmigłowiec. Co się natomiast rzuca na pierwszy rzut oka to brak kalki z numerem 928 (tak mi się wydaje) na spodzie noska. Niemniej jednak w niczym mu to uroku nie odbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Niestety się rzuca... nigdzie nie znlazłem pasujacej kalki a i tak kompletowanie kalek sporo czasu zeżarło moze jakąś maskę wydziergam. Problem w tym, że w jednej wersji miał ten numerek "828" w innej nie miał. Ciezko trafić, a materiał zdjeciowy ubogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Bardzo lubie twój styl. Taki konkretny inzynierski. Nie ma tu miejsca na chodzenie z puderkiem . jakies cieniowania itp. Jest konkret. Zdjęcie pierwowzoru i próba zbliżenia się do niego. Przy okazji znakomity detal, i to nie w oparciu o gotowe zestawy, tylko potrzebe i inwencje autora !! I tempo. Nie ma siedzenia rok nad modelem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Fiu, fiu - bardzo mi się podoba tem model - widać faktycznie ilość włożonej pracy i co ważne faktycznie wygląda to jak oryginał w mniejszej skali. Ostatnio i ja miałem walkę z modelem w skali 1:72 i wiem że to naprawdę sztuka zrobić w tej skali taki kawał roboty i to w twoim przypadku robota na najwyższym poziomie. Gratuluje i czekam na kolejne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 WA 218 to był serial z jakim ten Wessex przybył do Australii. Tam mu zmieniono na N7-218 i tak latał przez całe swoje życie. Mam wątpliwości, czy taki układ z dużym numerem na burcie i serialem WA 218 wystąpił, bo te numery pojawiają się w czasie późniejszej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 WA 218 to był serial z jakim ten Wessex przybył do Australii. Tam mu zmieniono na N7-218 i tak latał przez całe swoje życie. Mam wątpliwości, czy taki układ z dużym numerem na burcie i serialem WA 218 wystąpił, bo te numery pojawiają się w czasie późniejszej eksploatacji. Niestety nie mam na to wpływu... nigdzie nie znalazłem takiej choćby podobnej kalki. Jak by ktoś miał to chętnie odkupię Fiu, fiu - bardzo mi się podoba tem model - widać faktycznie ilość włożonej pracy i co ważne faktycznie wygląda to jak oryginał w mniejszej skali.Ostatnio i ja miałem walkę z modelem w skali 1:72 i wiem że to naprawdę sztuka zrobić w tej skali taki kawał roboty i to w twoim przypadku robota na najwyższym poziomie. Gratuluje i czekam na kolejne modele. No Darku, ustach fachowca od malowania to komplement. Teraz choć trochę wiesz z czym się zmagamy w 72-ce Dzięki Bardzo lubie twój styl. Taki konkretny inzynierski. Nie ma tu miejsca na chodzenie z puderkiem . jakies cieniowania itp. Jest konkret. Zdjęcie pierwowzoru i próba zbliżenia się do niego. Przy okazji znakomity detal, i to nie w oparciu o gotowe zestawy, tylko potrzebe i inwencje autora !! I tempo. Nie ma siedzenia rok nad modelem !! Myślę, że jak przyjedziesz Sebastianie, to na żywo będzie Ci się jeszcze bardziej podobał Dzięki wielkie, za słowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Super!!! Bardzo ładnie wyszedł I widzę, źe tempo niezłe narzuciłeś - jak tak dalej pójdzie to w 8 lat wszystkie śmiglaki ze składzika zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Całkiem niebrzydki Ci wyszedł helikopterek, ale miałbym zastrzeżenia co do jakości malowania przy krawędziach okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Super wyszedł , fajne malowanie , jak zawsze zadbałeś o szczegół . Moim skromnym zdaniem wydziergał by mu tylko na ryjku ten numer dodało by mu to smaczku . Na ładnym głodzie modelarskim byłeś patrząc na tempo powstawania twoich prac . . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Ale czemu tylko trojaczki?? Przecież masz więcej pomysłów na tego brzydala jak zawsze wykonanie na najwyższym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siema Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Ładne pudło-na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie Patrząc na to, co zrobiłeś i jak wyglądał model wyjściowy to czapki z głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 AAAle fajny...podoba mi się...ciekawe malowanko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2017 AAAle fajny...podoba mi się...ciekawe malowanko... To zobacz Sławku jeszcze Royal Navy Rescue Ten Brytolek też powinien Ci się spodobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi