Sniper Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Witam, chciałbym zaprezentować model Tygrysa Królewskiego wykonany przez mojego ojca. Model jest wykonany od podstaw, w całości z metalu...Jako baza posłużył model kartonowy bodajże z GPMu, plus wiele szczegółów wyciągniętych z dokumentacji. Co prawda nie jest to typowa galeria...ale myślę że nie będziecie mieli mi tego za złe Zapraszam do oglądania i komentowania, w razie potrzeby postaram się odpowiedzieć na pytania. Cytuj
adam juszczak Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Tytaniczna praca,ogromny podziw dla Ojca.Robi wrażenie,mimo że jest w całości z metalu. Cytuj
Sniper Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 adam juszczak czyżbym w cytacie wyczuwał nutkę ironii...? no cóż...nadal jest CAŁY z metalu Cytuj
kombat69 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Budzi podziw! To zabrzmi nie logicznie, ale... Ojcu trzeba pogratulować Modelu, a Tobie pogratulować Ojca! Swoją drogą z czystej ciekawości zapytam - Ile ten kociak waży? Pozdrawiam Kombat Cytuj
gajur Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Pogratulować tacie pomysłu, wytrwałości, samozaparcia i wykonania. Pozdrawiam Cytuj
Mierzu Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Ochy i Achy nie mogą przysłonić jednego: to model metalowy, a tutaj mamy forum modelarstwa plastikowego. Proszę zatem o zbanowanie kolegi i usunięcie tego tematu. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 przecież jak wół napisane 1:25 na początku. model wbija w ziemię, wykonanie od podstaw jest genialne. trochę gorzej z malowaniem - można byłoby pomyśleć o bardziej zaawansowanych efektach malarskich. a ile wazy takie cudeńko?niskie ukłony dla taty. Cytuj
adam juszczak Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Żadna ironia,tylko CAŁY z metalu A forum jest plastikowe ,ale to oczywiście nie umniejsza wartości modelu. Cytuj
Sniper Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Dzięki wszystkim za ocene, oczywiscie wiem że to forum plastikowe...ale widział ktos forum dla kowali-zegarmistrzów? poza tym to chyba dobre miejsce żeby porównać co mozna zrobic z metalu i plastiku. Model waży ok 3 kg, chociaz jeszcze dokładnie go nie wazylismy Cytuj
author21 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Niezła robota. Teraz przydałoby mu się nadać realne malowanie historyczne, nowe oznaczenia, co by wygladał naturalnie. Cytuj
Dumo Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 To jest chore xD Twój starszy to mistrz obróbki Cytuj
klaymen Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Te koła i gąsienice to mistrzostwo świata, patrząc na części z których powstały. Można by popracować nad malowaniem, ale nawet z takim model jest genialny. Plus za Rhapsody of fire w tle . Cytuj
jarek38 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Piękna robota, gratuluję. Twój ojciec z moim mogliby sobie podać rękę, gdyż mój zrobił co prawda bardziej sylwetkowy i z silnikiem, ale zrobił T 34. Korpus czołgu do dziś leży gdzieś w piwnicy. Pozdrawiam Jarek Cytuj
michal0281 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 No i to jest mrawdziwe modelarstwo, az mi sie odechcialo dzisiaj kleic te moje plastiki. Cytuj
Sniper Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Napisano 9 Czerwca 2011 jarek38 ...hmmm cóż...T-34/76 stoi w szafce od paru lat...też full metall... ;) author21 malowanie jest jak najbardziej historyczne, zaczerpnięte z monografii autorstwa Trojcy, bardzo zresztą dobrej Cytuj
author21 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 zaczerpniete może tak, ale nr i krzyż przewymiarowane. No i chodziło mi o lakier, co by nie był błyszczący. A czołg nieco wyeksploatowany ;) Cytuj
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Fajny, fajowski... szkoda tylko że i tak wygląda na koniec jak z plastiku :( Cytuj
apsik41 Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 zaczerpniete może tak, ale nr i krzyż przewymiarowane. No i chodziło mi o lakier, co by nie był błyszczący. A czołg nieco wyeksploatowany ;) Jak by ten czołg jeździł, to by go tylko w pole wysłać i toszke z wiatrówki by obstrzelac Niesamowity model PS z tą wiatrówką to żarcik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi