czak45 Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Cześć. Zawsze chciałem zrobić model pokazany na podstawce w wilgotnej porze jesiennej. Czyli na deszczu, po deszczu, po prostu miał być mokry. Zawsze brakowało odwagi. Ale w końcu zaryzykowałem. Wyszło jak wyszło, następnym razem zrobił bym lepiej mądrzejszy o wnioski jakie wyciągnąłem z tej pracy. Tradycyjnie fotomontaż na początek. I cała reszta. I trochę detali: I nieostry pies oraz Opel przed deszczem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Czak! Klimat Twoich podstaweczek, modeli jest moim zdaniem niemal legendarny. Mogę śmialo chyba zaryzykować, że jesteś mistrzem w tej skali!Zachodzę w głowę, jak Tobie udało się zrobić kamuflaż tak skomplikowany, na tak malym modelu. Rozumiem, że efekt mokrego uzyskaleś za pomocą błyszczącego lakieru bezbarwnego, czy może za pomocą jakiś specyfików spec. przeznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Bardzo mi się to wszystko podoba Sam się noszę z zamiarem zrobienia modelu w mokrej/deszczowej scenerii, teraz mam się na kim wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 fajnie, że się pokazałeś po długiej nieobecności. nie tracisz formy, bardzo dobrze się to ogląda. ładna i oryginalna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Bardzo fajna praca i to w porządnej skali . Ja mam pytanie - piesek to samoróbka? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Po cichu czekałem na Twój powrót. Nie na marne, to powrót w dobrym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Piesek z zestawu Preisera. Kamuflaż robię tak. Model maluje kolorem bazowym na który nakładam Sidolux. Na tak przygotowane podłoże kładę zielone kamo. Te linie które mi nie wychodzą wycieram patyczkiem higienicznym. Schodzą bez problemu nie trzeba się spieszyć. I tak, aż do zadowalającego efektu. Jak już jest ok to zabezpieczam zielone kamo sidoluxem. Z kolorem brązowym robię tak samo. Zabieg sprawdzony na farbach Vallejo COLOR. Na farbkach chyba MIGa już tak zrobić się nie chciało. Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Tradycyjnie doskonała praca. Bardzo fajnie się ogląda. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Myślę, że pod tak stojącym, porzuconym autkiem powinna zostać sucha, jaśniejsza powierzchnia, co znacznie podniosłoby realizm scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Myślę, że pod tak stojącym, porzuconym autkiem powinna zostać sucha, jaśniejsza powierzchnia, co znacznie podniosłoby realizm scenki. Grześ to wyzwanie przed Tobą. U mnie deszcz zacinał z boków i naleciało pod opla ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 NIe masz się czego Czarek wstydzić - bardzo udana praca. Szczególna pochwała za ruszenie niszowego tematu jakim są mokre modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Całość WYMIATA. Super etc. - Jak zawsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Świetna praca w wykonaniu (jak dla mnie) jednego z Mistrzów "72". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Podoba mi sie pomysl jak i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Świetny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Bardzo fajny model, podstawka no i pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi