Piotr_P Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Prace nad modelem zostały zakończone. Bolączki i plusy modelu opisywałem w dwustronnym warsztacie. Wyszło nieźle jak na podwójne malowanie. Do modelu dorobiłem też swoją pierwszą podstawkę. Tutaj największe słowa uznania i podziękowania należą się naszemu forumowmu koledze hiwis'owi za bezinteresowną pomoc w postaci podzielenia się swoim magazynem dodatków do wykonywania podstawek,z których sam można powiedzieć słynie. To dzięki niemu postanowiłem wypróbować to czym się podzielił. Ze swoich magazynów dołaczyłem zdezelowaną PAK40 z Amercomu. Jak na pierwszy raz chyba nieźle wyszło...myślę,że z kolejnymi będzie coraz lepiej. Póki co ,ta będzie robiła jako "uniwersalna" dla innych pojazdów w przyszłości.Już tli się zarys kolejnej do "dziwoląga" zimnej wojny. Hiwis wie o czym mowa ale póki co Dobra , kończę biadolić i dzielę się swoimi wypocinami I na koniec uniwersalność podstawki Mam nadzieję,że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Bardzo fajnie się modelik prezentuje Cieszę się że mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Popraw malowanie szkieł noktowizora. Szkło reflektora powinno być czarno-brązowe lub czarno-granatowe, natomiast przetwornik obrazu posiadał zwykłe, przezroczyste soczewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Dzięki, ta zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Bardzo ładny Miałem pisać że jak na takiego klocka to coś słabo "siedzi w gruncie" ale skoro podstawka uniwersalna to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Uuu jest moc, podoba mi się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Gdyby nie kilka szczegółów mógłbym pomyśleć że to 1/35. Dla zasady trzeba napisać że słabo w podstawkę wpasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Sypię głowę popiołem ....dla zasady ...nawet jesli podstawka uniwersalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Lewituje. To pewnie po części wina sprężynek w podwoziu. Niemniej nie wygląda na ciężki pojazd..Napiecie gąski podbiera mu do góry skrajne koła. Poza tym fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Pomijajac pewne niedociagniecia o ktorych wspomniali koledzy to jest to naprawde udany model, wrecz swietny a ten HT E-100 tez bardzo fajny, a na podstawce wyglada nawet fajniej od jagdpanzera. ps dodaj odrobinke okopcen przy wydechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Dzięki panowie. Jeśli chodzi o lewitację....prawa strona nie lewituje.( pewnie chodziło Ci Spiton o zdjęcie bez podstawki) Podczas sesji uzywam tła położonym na starym pudełku ,żeby wyzej stał model podczas zdjęć . Bez niej kiepsko mi zdjęcia wychodzą. Chyba za wysoko światło swieci ....w każdym razie tło z brystolu czasem się podwija i sprawia ,że model krzywo stoi jakby lewitował. Nie zawsze to wychwycę. Faktycznie czasem przy ruszeniu zawieszenia "podwijają" się skrajne koła. To w rzeczy samej wina pracującego zawieszenia. Fajny patent ale w tej skali to poniekąd bajer. Tym bardziej, że po założeniu gąsienic efekt amotyzacji prawie zanika. Do kompletu musiały by być pracujące gąsienice. Wtedy miało by to sens. Niemniej jednak następnym razem baczniej zwrócę uwagę podczas robienia podstawki na dobre wgniecenie objektu w podłoże. Cały czas się uczę więc dzięki za wszystkie uwagi ,również te krytyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Bardzo fajny modelik. Nie powiem że aż mnie kusi żeby zakupić kilka sztuk w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Warsztat mi się podobał, galeria też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Bardzo się podoba :c). Lubie Panzerwaffe '46. Jedno zwróciło moją uwagę "in minus". Przydałoby się nawiercić wydechy. Nienawiercone od razu zdradzają skalę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Słusznie. Niemniej jednak wydechy w tym modelu są przedzielone poprzeczką jak w prawdziwym czołgu . Nie wpasowałbym tam niczego po nawierceniu. Wolałem tak zostawić. Conajwyżej można zapuścic czarnego lakieru matowego bo o tym zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Niezły jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi