Kamil K. Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Ja bym to teraz przykrył na sucho, tylko leciutko, pastelami. Powinno poprawić efekt. Ew. podmaluj na czarno i jedziesz od nowa Powoli do przodu, młody jesteś (ja też ) mamy czas na mistrzowskie modele, nastepny będzie jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Jeżeli to suche pastele, to po prostu zmyj je wodą Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Jakoś powoli poszło, dorobiłem anteny, teraz tylko lusterka które zrobie złożone, kwestia karabinu zostaje zamknięta bo mi jego malowanie jakoś nie wychodzi tu widać pustke którą nie wiem czym zapełnić komentować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Peter... Z całym szacunkiem dla Twojej pracy, ale na Twoim miejscu zmył bym jeszcze raz to kurzenie asfatu i zaczoł od nowa. jakoś to tak sztuczne wygląda... Kurz widać jak był bym zamiatany szczotkami (efekt zomazywania pędzlem). Wygląda to dość nieciekawie. Moim zdaniem droga powinna być bardziej zakurzona szarością i na to dopiero pisakowy pł. Odnoście samego nanoszenia pasteli to bardziej posiłkowł bym się techniką "pukania" pionowo pędzem niż "mazów" wzdłuż. Powinno dać to zróznicowany efek cieniowania róznych miejsc a unikniesz zarazem tych maźnięć pędza. I do tego celu nadaje się raczej dość duży pędzel. Masz też dość sporą przestrzeń na makiecie i pytasz się co z tym zrobić? Ja proponuję sytację umieścić na dwu pasmowej drodze. Czyli barykada stoji ze Strykerem na jednym Papsie (tak jak stoji) a drugi pas wolny (przejezdny) W rogu za Strykerem (stoji na pasię bocznym) zrób trochę piasku i jaką stepową ubogą trawę w kępkach. W tedy droga będze szła w poprzek podstawy i w rogu za pojazdem zjadze się róg pobocza drogi. Urozmaici to całość. Drugi pas też można jakoś zagostpodarować. Nawet stawiająć jakieś zasieki czy szlaban. Może jakieś walajace się gazety czy papiery (jakieś pozostałość przeszukania na punkcie kontrolnym?)... Pozdrawiam i jak od początku wątku tak dalej czekam finału. MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Bardzo dobry pomysł i dobre rady dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tak żeby zakończyć jakoś optymistycznie koniec ferii (nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!) pokaze jak wyglada na dziś Model skończony całkowicie ( zastanawiam sie czy dać ucha do holowania bo dużo Strykerów ich nie ma ), lusterka złożone czego oczywiście producent nie przewidział więc se troszke podłubałem skalpelem przy nich. Zaczęta pustynia, jakiś niby krzak/roślina w czasie początku powstawania ( na zdjęci jest jakoś żółta a w realu zlewa sie z tłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Proponuje ekwipunek zmatowić ,,ciutkę,, się błyszczy(chyba że tylko na fotach)... I może jeszcze parę gratów dorzucić...taki jakiś goły http://www.army.mil/features/strykerOE/stryker2-(rear-view).jpg http://img.photobucket.com/albums/v26/brogonzo/a33_stryker_wide.jpg http://www.armedforces-int.com/images/projects/6/stryker2b.jpg na ostatnim to chyba nawet zestaw do latania mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Coś dorzuce PS. znalazłem zdjęcia fajnych modyfikacji i może bym dorobił, zaawansowane nie są przydałby sie co prawda M60 albo M240 ale M249 będzie mi musiał wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Zrobiłęm trawe z przyciętego pędzla, jak to wygląda ? Jak zostanie zaakceptowane przez społeczność Modelwork to uzupełnia brakujący piach i dodam parę kamyczków, jak nie to będę kombinował dalej, wyrażajcie swoje opinie A tu zrobiłem dwa czasopisma/książki Wykonałem je z okładki zeszytu na wpół spożytego przez niszczyciela modeli o nazwie Rico (rasa mieszana krew szatana, ten kto ma psa wie o czym mówię ) jedno ma zgiętą okładkę, drugie jest otwarte i pokazuje nam piękną ilustracje w zieleni Jihadu, tu opinie też mile widziane Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Powiedział bym ok! - jak na moj gust. Choć teraz powiem ale... Ale bambetle Ci się święcą jak byś je nawoskował i to drugie zdjęcie cholernie nie ostre. na jego podstawie nic nie można powiedzeć... jak na poboczu nie wiesz co jeszcze robić walnij jakiś pogięty rozerwany karton - byl pusty tośmy go wyciepli... A odnośnie ksiązki ja bym jeszcze z niej powyrywał kilka kartek i luzem walnoł. Ewentualnie jeszcze do tego na pół przedarta ją . Wojo znalazło coś nielegalnego to zniszczyło/spaliło... Heh o plamie krwi już nie spomnę - ale to już na ostro. MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Hej wrzuć na pobocze jakiś stary, zardzewiały znak... żeby tak leżał swobodnie, może tyłem do góry Albo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 1. Podmieniłem foty na wyraźniejsze 2. Ale bambetle Ci się święcą jak byś je nawoskował już je z dziesięć razy matowiłm i dalej jak psu oczy na wiosne chyba dam se spokój 3. Hej wrzuć na pobocze jakiś stary, zardzewiały znak... Jak zrobię kamienie itd. i nadal będzie pusto Rozumiem że trawa została zaakceptowana dziś zrobiłem luźno latające kartki (nie zapisane bo ani drukarki ani chęci...) Heh o plamie krwi już nie spomnę - ale to już na ostro. Krwi na modelach nie trawię więc raczej odpada Coś czuję że galeria w tym miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 więc wygląda to tak (szare pastele na asfalcie podkreśla flash, w realu prawie ich nie widać) Co wy na to żeby robić galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Trochę za nowe te kartki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Bo ich jeszcze nie brudziłem, w realu aż tak czystości nie widać ale skoro zdjęcia tak to wyciągają to dobrudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Post pod postem ale w końcu to mój temat Nie wytrzymałem braku życia na podstawce więc z Delty zrobię jednego Blackwatersa Będzie z MP-5 coby fajnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Taki pan z tej firmy będzie ciekawie się prezentował Zrobisz mu też takie ciuchy i okularki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Narazie umyłem go lekko w Wamodzie i dorobiłem pare rzeczy przy korpusie oraz zrobiłem długie luźne nogawki A i jeszcze po obraniu głowy z helmu dorobiłem ze szpachli fryzurke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 No to idę robić galerie PS Figurka wyglądała tak jak pan z wystawioną ręką, troche musiałem pozmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 galeria Robiłem porządki, zdjecia są dostępne pod tym linkiem http://s472.photobucket.com/albums/rr87/peter_pl/m1126%20Stryker/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi