Gościu Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam ! Pewna "zaistniałość" z innego wątku dała mi bodziec...do kolejnej dłubaninki...w paznokciach. Scenka ma przedstawiać odwrót piechoty, która sprawdza czy załoga czołgu przeżyła. Wojak na tanku zdemontował MG i hopsa sobie z nim z tanka....prawdopodobnie będzie jeszcze jeden "hopsiarz" i może ..raczej napewno "stojarz" Jak dotąd jestem na tym etapie...: W koło czołgu będzie śmiecisko,jakies skrzynki etc.....jak zawsze, wyjdzie u mnie w praniu. Malowanie ? Oczywiście wschód, prawdopodobnie 2 barwne dkgb i zielone esyfloresy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Normalnie Stachanowiec, 400% normy przekroczone i idzie w stronę 500 Mam podobną trójkę gdzieś w szafie, więc będę podglądał Jakoś mieszane mam uczucia co do metalowych gąsienic, fakt, super wyglądają "puste" zęby, ale sama gąsienica jakaś taka "okrągła" mi się wydaje (na kołach napędowych poszczególne ogniwa powinny tworzyć, patrząc z boku, wielobok). Ale myślę, żę po pomalowaniu będzie git. Tak, przeczytałem przedostatnie zdanie i wiem, że chyba jest niezrozumiałe ale nie wiem jak to lepiej wyklarować Tak czy siak jak zwykle idzie bardzo fajnie Pozdrowienia Przed Świąteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Po takiej penetracji wiele z nich nie zostało poza MG... Podpatruję fajny patent na błotko. Co to jes? Szpachlówka? Fajnie te blachy wymęczyłeś. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Śliczna złotnicza robota. Czasami mam wrażenie, że takie jubilerskie produktu wyglądają lepiej niż po malowaniu. Wtedy naprawdę widać wkład pracy... i ten finansowy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Bardzo fajnie udało Ci się uchwycić ostatni moment przed skokiem chłopka! Modyfikowałeś figuraska czy znalazłeś w jakimś zestawie takiego ładnego? Powodzenia i twórz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Super. Już teraz zapowiada się wymienicie. Gšski wyglšdajšbardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Czemu "paznokcie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Czemu "paznokcie" ? Przy skali 1:72 same modele są dość małe już nie wspominając o detalach dlatego określenie "paznokcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 A tak w ogóle, to czym jest obsypane podwozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Stawiam na plastelinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 To białe cuś jak na mój gust to millput albo jakaś inna szpachlówka. Kawał pięknej roboty z blachami. Model zapowiada się masakrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Ma klimat ale muszę dolać trochę dzięgciu do miodu - spawy z tyłu wieży są przeskalowane ogromnie może lepiej je zeszlifować jeszcze. Z przodu jarzmo działa a w zasadzie jego osłona jest niedoklejona z jednej strony i jest dosyć duża szpara. Bardzo ciekawie wyglądają te gąsienice - jak sie je upapla bedą super. Bardzo podoba misię konstrukcja powyginanych błotników - zrobine to wszystko jes z dużym smakiem. PS Doklejasz granaty dymne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam ! Dzięki za odwiedziny. Ta biała narośl na wannie to wstępne błotko, dałem je teraz....bo w sumie różnicy nie ma kiedy, liczy sie faktura(pójdzie mniej pigmentu na finiszu) Wykonałem to szpachlą akrylową Łolecho ;) Bo akurat leżała bliżej.... A czy to zrobimy tym co ja, czy gunze 500, czy na końcu z gipsem....wybór dowolny. Sebek, zgadzam się, bez dodatkowej szyby na oczach nie rzucało się nie... Po fotkach dojrzałem sam, i naprawiłem. Dolutowałem szparę, starłem spaw. Do końca nie zdecydowałem się na finalny wygląd tanka, czy dodam...hm..teraz nie wiem Wydłubałem podstawkę, zacząłem obrabiać 2 chopacza, myślę nad stojaczem.Jeden na pewno będzie we drzwiach. Figurki to Preiser nieco tknięty skalpelem Tak to sie ma dziś. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 z czego jest to "coś" na czym stoi czołg? to jakaś gąbka? W najbliższym czasie czeka mnie podobna podstawka i muszę zapoznać się z pewnymi technikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Mistrzu , wrócisz do 1:35?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Mistrzu , wrócisz do 1:35?? A co ty wiecznie z tą 1/35? 1/72 fajną skalą jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 DerPanzersoldat95, a może i Ty się "Nawrócisz"? Skleiłbyś coś w 72 zamiast gadać po próżnicy... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 z czego jest to "coś" na czym stoi czołg? Jestem w posiadaniu ścinek po ...piance budowlanej ;) Kiedyś używana była, a ja sobię zostawiłem do właśnie takich szaleństw. Z tego co wiem, są różne - jeśli chodzi o gęstość..ale nie powiem jaka dokładnie kupić. Trzeba zapytać znawców. Po wyschnięciu mogę podszlifować papierkiem ściernym, ciąć, łamać. Pewnikiem jest styrodur, z tego co wiem jest na Allegro, ale podobno można szukać darmowych ścinek w firmach reklamowych...czy jakoś tak. wrócisz do 1:35?? Ja nigdy nie opuściłem żadnej skali, jak i nie mówiłem że czegoś nie skleję.... A tu wcześniej wspomniany oddzwierny, i chopacz, z już własciwą główką.: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 :mrgreen:/ /▌ Yeah, pięknie się zapowiada / \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 DerPanzersoldat95 napisał: wrócisz do 1:35?? Ja nigdy nie opuściłem żadnej skali, jak i nie mówiłem że czegoś nie skleję.... A chciałbym zobaczyć jak robisz Kettenkrada w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 1:72 ???? mało elementów do sklejania, Rafał, a te gąski są z Firmy Part???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 1:72 ???? mało elementów do sklejania 1:72 a elementy można dorabiać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 1:72 ???? mało elementów do sklejania tiaaaa, jasne bluźnierca bez obrazy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 1:72 ???? mało elementów do sklejania Ale pierdoły wypisujesz. Zajrzyj kiedyś do pudełka z 1:72, a nie opowiadaj głupot. Poza tym zawsze możesz sobie dorabiać elementy samemu. Chcesz to mogę Ci policzyć ile elementów użyłem do zrobienia Kubelwagena w 1:72... No chyba, że Ty budujesz tylko modele OOB... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Koniec OFF TOPÓW. Nie róbmy z relacji czata, ok? Jak już dogniotłem com chciał, zrobiłem glebę gipsowo,glinkowo łolechową..a jakże, nie chciało mi się wstać po pigment, zabarwiłem farbką. ;) Dalej, nawtykałem trawki max 2mm wysokiej, nie chcę zrobić dzikiej puszczy, czy zapuszczonej łąki, to ma byc taki "wybieg" gdzieś przed wiejską chatą. Oczywiście kolor trawki jest..jaki jest, na pewno go podrasuję obróbką pocieraniem(czyt. malując pędzlem) To samo czeka pozostałości brązoziemu. W chacie, doszedłbył skobel,klamki....doszedł także głównopytający -zyją? To ten, który stoi frontem do chopacza z MG. Rozmyślam dalej, coby "odwiedzający" nie został tam tak...samotnie. Biega mi także po głowie, jak mocno porzuconego tego tanka pomalować...im starszy, tym miendolnik w koło musi być większy(przy czym odpadają swieże rozrzucałości, na rzecz gorszych śmiecisk....czyli większość el. metalowych znika) Ma sie to teraz tak: Teraz dalej podmęcze figurki i tanka, połatam com na fotkach dodatkowo dojrzał, dorobię jakieś duperelki...i rozmyślam dalej. Jesli są jakieś sugestie to czekam. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi