Robert Ostrowski Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 zapraszam do galerii i zadawania pytan odnosnie budowy i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Troszkę dziwne te okopcenia za skrzydłami na spodzie kadłuba, ale bardzo klimatyczny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Bardzo fajny Messerek chociaż osobiście wolę lotnictwo USA to tu jestem n duże TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Dobrze zrobiony i fajnie pomalowany! Czekam na następne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Nie ma o co pytać. Wszystko widać. Super praca! Jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 ŚWIETNY MODEL...Nie wiem jak te krzyże na spodzie płatów położyłeś,że na takiej wypukłości tak pięknie siadły,może słabo zaglądałem do warsztatu ...no i brudzenie opon ..super się to wszystko prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Jak zwykle model pierwsza liga w Twoim wykonaniu. Gratulacje Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Technicznie bardzo ładnie wykonany, gratulacje Robert. Szczególnie przebarwienia farby mogą sie podobać! Elegancko poradziłeś z krzyżem na bąblach dołu płata. Malowałeś na krzywiźnie? Bo wątpie aby tak się udało naciągnąć kalkomanie. Z minusów: Maszt antenowy ściągnięty do tyłu. Co się dzieje na felgach kół? To rdza? Powinny być po prostu czarne. Linie podziałowe na kalkomaniach wypadałoby zaciemnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Witam Artur kopec pod k-b ma taki byc jest i tak za mały /mam fote jak by co / Darek wszedzie kalki ,na spodzie kładziona na seta a potem lane solem kilka razy aż do skutku/kalka edka/,co do łosza to tylko w dwóch miejscach nie wszedł na kadłubie na innych jest /chyba że ja nie widzę gdzie jeszcze / ,zobaczyłem to juz po fotach mógł bym te linie dorobic w fotoszopie ale zostawiłem taki babol ,ze by było sie do czego czepic fele są czarne i sa obdarte do metalu żadnej rdzy niet ,jest natomiast PIGMENT ziemisty na oponie i troche na feldze ,czerwone to znacznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Robert, ja was:bip:e model przed kalkami, a po ułożeniu kalkomanii linie poprawiam miekkim ołówkiem. Ma to także ten plus, że ołówek "wbija" kalki w linie jeśli chemia ich nie wszędzie ściągnęła... Możesz spróbować tej metody. Co do felg, to rozumiem intencję, ale nawet jak wziąć to za dobrą monetę to zabłocone felgi przy czyściutkich wnękach i spodzie skrzydeł nie wyglądają konsekwentnie, sam przyznasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Darek to nie błoto a kurz ,brud i za wnekami też jest powiedz mi jak mozna łoszowac przed kalkami ? jak kłade kalki na połysk i leje sola ołówkiem czasem cos tam poprawie ale tylko w minimalnie jak juz łosz nie chce zostac ,bardzo sporadycznie to robie .na kadłubie na krzychach poprostu przegapiłem bo kalka tam sie wtopiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Kalki moim zdaniem przeszkadzają w aplikacji washa, a jak są grube to w ogóle robi się ciemna obwódka wokół filmu. Dlatego tak jak napisałem, po pierwszym werniksie najpierw kładę wash w linie, a dopiero na to idą kalki. Gdzie trzeba linie poprawiam ostro zatemperowanym miekkim ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Kalki moim zdaniem przeszkadzają w aplikacji washa, a jak są grube to w ogóle robi się ciemna obwódka wokół filmu. jesli dobrze połozysz werniks nic sie nie robi ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Co masz na myśli pisząc "dobrze"??? Jeśli "grubo" to mi nie pasuje, bo z reguły daję 3 warstwy i staram się je kłaść możliwie cienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Co masz na myśli pisząc "dobrze"??? Jeśli "grubo" to mi nie pasuje, bo z reguły daję 3 warstwy i staram się je kłaść możliwie cienko. nie wiem ile daje ,pryskam az sie błyszczy ,gunze kładzie sie cienko ,a jakiego Ty uzywasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Ja próbowałem kilku różnych lakierów, w tym typowo modelarskich, ale najlepiej mi się pracuje na lakierze akrylowym VIDARON Jedwabisty Połysk. Do dostania w sklepach z chemią, farbami, w jakiejś śmiesznej cenie. Jak kupiłem puszkę 400 ml, to jeszcze nie zużyłem! Rozcieńczam kranówką, a sam lakier dużo wybacza, poza tym zależnie od sposobu aplikacji może być błyszczący albo półmatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 jak zwykle KLASA Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Piękne zdjęcia, piękny model, tak jak napisał Artur "... klimatyczny." Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Bardzo fajny jest Trochę brakuje mi jedynie fotki od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Generalnie fajny modelik. Piszesz że felgi są zdarte do metalu a one były z tworzywa, mogły być najwyżej zakurzone, ale to szczegół. Nie wiem czy dobrze weszły w linie kalki krzyży na górnych powierzchniach skrzydeł? Mam na myśli tą część nachodzącą na lotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Piszesz że felgi są zdarte do metalu a one były z tworzywa, mogły być najwyżej zakurzone, Były wykonane ze stopu Elektron, nie tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Zwracam honor. Coś mi tam świtało z tymi felgami ale było to błędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Piękna maszyna, jak zawsze zresztą w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi