p_bladek Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam. Zaczynam swój kolejny warsztat nieosiągalnego obecnie modelu w skali 1:48 (mam nadzieję że niedługo ktos go wznowi, bo obecny ma wypukłe linie podziału a trasowac nie mam zamiaru) EA-6A Intruder. INBOX: Prace zacznę juz wkrótce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 A6 - najpiękniejszy wśród najbrzydszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Spoko bede zaglądał. A nie wiecie kto go jeszcze produkuje w 48 albo w 32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 O znowu ciekawy warsztacik się szykuje. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Spoko bede zaglądał.A nie wiecie kto go jeszcze produkuje w 48 albo w 32? W 1:32 zapowiada Trumpeter a w 1:48 Fujimi ale z tego co słyszałem to jest o 15mm za krótki.Poza tym Intruder Fujimi ma tragiczny kokpit,komory podwozia bez detali a części niezbyt pasują.Kleiłem go kiedyś i chcę zapomnieć... Oczywiście będę śledził warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 a jak z pasowaniem popisal sie Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Na oko wyglada zachecajaco, zobaczymy po pasowaniu, na razie musze projekt konkursowy delikatnie poprawić i ruszam z koksikiem. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Właśnie mam całą rodzinę na warsztacie (A-6E, EA-6A i EA-6B) więc będę uważnie obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 No to czekam na kolejną Twoją relację w gotowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 No ciekawa przejściówka przed Prowlerem...cóż show must go on...czekamy na dalszy rozwój prac...chętnie pokibicuje...współczesne pokładowce to to co tygryski lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Właśnie mam całą rodzinę na warsztacie (A-6E, EA-6A i EA-6B) więc będę uważnie obserwował. Jeszcze się gotowym F-4 nie pochwaliłeś, a już Intrudera i jego krewnych rozgrzebałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Jeszcze się gotowym F-4 nie pochwaliłeś, a już Intrudera i jego krewnych rozgrzebałeś? Phantomowi brakuje ostatniego szlifu - dwóch machnięć pędzlem, zapalników przy bombach i takich tam pierdół. Jak to zrobię to się pochwalę. Rodzina A-6 powoli się dłubie - na początku porobiłem kilka kopii części z żywicy. Ale ta najtrudniejsza ciągle przede mną - wiesz jaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Mam takie pytanko Panowie. Czy ktos nie ma przez przypadek żywic do mechanizmu składania skrzydeł do niego? aktualnie sa one nieosiagalne i wiem że to nieładnie ale bym chciał kopię zrobić z w/w powodów. Macie takie "cuś" może? Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Mam ale do A-6E ze skrzydłem kompozytowym. Zupełnie inna konstrukcja mechanizmu składania skrzydła. Nigdy nie występowała w Dzikiej Łasicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 (edytowane) No cóż Show czas zacząć Na początku usunołem z wanny odlane razem z nia siedziska foteli bo wlecą tu fotele z rzywicy Ubytki w podłodze połatałem polystyrenem Następnie pomalowałem tablice przyżądów i pociagnołem ją suchym pedzlem i wygląda tak: Wanna została pomalowana i wstępnie pocieniowana suchym pedzlem: Zaczołem malować także fotele i po otrzymaniu dwóch bazowych kolorów wyglądają tak w wannie Na koniec na sucho spasowałem sobie wszystkie elementy kokpitu i całość pasuje całkiem nieźle a wyglada tak: Wkrótce dalszy etap prac. Pozdrawiam Przemek. Edytowane 23 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Podobają mi się Twoje prace. I te tempo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_G Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Tempo faktycznie zabójcze. Model za modelem wychodzi z pod Twej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Czy ktos nie ma przez przypadek żywic do mechanizmu składania skrzydeł do niego? Ja niedawno kupilem w hannants. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Tyle że to jest do A-6 a nie AE-6 i tu jest problem, dlatego wolę zrobic kopie od kogos niż zapłacić kaske i coś spaprac albo miec zonka przy przeróbce. Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Witam. Dzisiaj pomalowałem do końca fotele, zwashowałem je, posklejałem wszystko do kupy i na całosć dałem wash i wyglada to tak: Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Prezentuję sie świtnie. Oby tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam ponownie. Wkleiłem wanne w połówki kadłuba i obie skleiłem ze sobą. Po 24h schnięciu dokleiłem spodnie cześci kadłuba, i tu sie zaczoł horror. Elementy doklejane były zbyt szerokie w stosunku do kadłuba. Do spasowania użyłem wykałaczek aby rozeprzeć dolne połówki kadłuba i jakoś to cudem ładnie weszło. Zespoliło się całkowicie po wyjeciu w/w wylałaczek . Po wyschnięciu wstępny szlif łaczonych elementów pilnikiem i papierem ściernym 1000. Następnie drobne ubytki zakitowane szpachla Tamiya. Po tych zabiegach kadłub wygląda tak: Następnie zabrałem się za skrzydła i połoczyłemobie połówki za pomoca kleju Revella. C.D.N Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 W kolejnym etapie poszły wloty powietrza do silnika, wyciete i pomalowane, wnetrze na biało wirniki metalizerem. Następnie sklejone do kupy i zrobiony wash. i przyklejone do modelu. W szczeliny poszedł surfacer z wykałaczki i po dotarciu papierem 1000 wszystko sie ładnie wyrównało. Skrzydła zostały poszpachlowane Tamiyowską mazia i dotarte. Model wymaga ciagłych przymiarek szlifów i szpachlowania, z tego powodu z firmą Revell chyba sie nie polubimy C.D.N. Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Witam ponownie. Przygotowane skrzydła przykleiłem do kadłuba wraz ze statecznikami poziomymi. Całosć poszpachlowałem i podocierałem papierem ściernym. Nastepnie zamaskowałem wloty silników i kabinę, celem nałożenia surfacera. Następnie położyłem Tamiyowski surfacer 1200. Po wyschnieciu surfacera model dostał preshading (kompresorem i Aero z dysza 0,2 maluje sie bajkowo ) Nastepnie poszedł właściwy kolor Pactra A43. na całość, spód słabiej bo tam po maskowaniu pujdzie biała farba a z pokryciem czarnego koloru białą mógłby by byc kłopot. Czekam aż wszystko dobrze podeschnie i jutro biorę się za maskowanie góry i malowanie spodu na biało. Pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 A jednak przekonałeś się do preshada z aero ;) przyglądam się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi