Mitrandir Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Witam serdecznie na nowym warsztacie poświęconemu śmigłowcom (tak dla odmiany) Dawno nie robiłem niczego "zza żelaznej kurtyny" więc bohaterem tego warsztatu będzie Kamov KA-50SH Piękny drapieżnik Spróbuję odtworzyć rzeczonego w wersji z pudła, to moje pierwsze starcie z Kamovem i modelami firmy Zvezda. Mam nadzieje, że plastik jest lepszy się zdaje... Jedyna modyfikacja z poza zestawu to kalkomanie firmy Begemot do Ka-50, a bazą wyjściową do tego modelu będzie zestaw firmy Zvezda No cóż pierwsze koty, za płoty Życzę miłego podglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Matko, jaki ten rusek jest koszmarnie brzydki. Ale model może Ci wyjść piękny. Do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Matko, jaki ten rusek jest koszmarnie brzydki.Ale model może Ci wyjść piękny. Do boju! ...a w lustrze to się dawno kolega widział... Co sie tak naśmiewa z biednego Hokuma ...a może on mam uczucia, i się chłopak zamknie w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 ha, mam w szufladzie zaczetego Ka-50 z tego samego zestawu ,-)) Może Twój warsztat zmobilizuje mnie do skończenia mojego ,-)) http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=19133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Na tym segmencie modelarstwa się nie znam, ale z uwagi na Kamowa z ciekawością będę śledzić warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Matko, jaki ten rusek jest koszmarnie brzydki.Ale model może Ci wyjść piękny. Do boju! ...a w lustrze to się dawno kolega widział... Co sie tak naśmiewa z biednego Hokuma ...a może on mam uczucia, i się chłopak zamknie w sobie ....zamknie się w sobie przy składaniu połówek.........a ja byyyym.... widział takie malowanko panie..tzn.nie wiem co tam za wersję do końca będziesz majstrował...ale ten typ kamuflażu zdecydowanie mi się widzi ..... ... ...wersja chyba inna niż ta pudełkowa...aaaale tak sobie pomyslałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Ja to tu zostawię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Pierwszy prototyp Ka-50N, zdjęcie z 5 marca 1997 zrobione przed 1szym lotem po modyfikacji ;) Przeróbka prosta, bo zvezda daje ramki ze starym dziobem. Super! Zasiadam z ciekawością. Grześ - ale uważaj z tą -przeróbką !!! Bo to SAMSHIT !!!! ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Tu mozna znaliesc duzo informacji. http://scalemodels.ru/modules/forum/viewtopic_t_44159_start_0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Zapowiada się ciekawie, będę zaglądał. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Spitfire Mk Vc trop - Sword 1/72 Spitfire Mk Vb - Italeri + blachy, maski - Eduard + llufy działek - RB model + koła - CMK + fotel - Pavla 1/72 Czołg 7tp - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 SUPER również jest w moich planach więc zasiadam ... niezły przemiał masz na tym warsztacie zazdroszczę tego czasu który możesz im poświęcić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Tak w ogóle, to czy Rosjanie wyszli z tym śmigłowcem poza fazę prototypów. Wyczytałem na Wiki, że do tej pory zrobili po parę sztuk każdego rodzaju. Nie wygląda mi to na produkcję seryjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Tu mozna znaliesc duzo informacji.http://scalemodels.ru/modules/forum/viewtopic_t_44159_start_0.html Widzę , że jak zwykle czujny dzięki Robertas Pierwszy prototyp Ka-50N, zdjęcie z 5 marca 1997 zrobione przed 1szym lotem po modyfikacji ;)Przeróbka prosta, bo zvezda daje ramki ze starym dziobem. Super! Zasiadam z ciekawością. Grześ - ale uważaj z tą -przeróbką !!! Bo to SAMSHIT !!!! ;P Spłoniesz w piekle Ja to tu zostawię ;) ta... wiedziałem, że mi nie ułatwisz ... i cały misterny plan zrobienia sobie modelu z pudełka właśnie poszedł w... (poszedł na spacer) Cieszę się również, że tak zacne gremium się zebrało. Mam nadzieje, że Ci co maja "rozpaprane" swoje Kamowy, dzięki temu warsztatowi pokończą i ja również będę mógł popodziwiać. Dla tych, co to się tylko przyglądają... jest jeszcze szansa ... każdy może mieć swojego kamowa jest ich tak wiele nawet w 1/48 nie jest jeszcze za późno P.S. Sławku, taki też będzie w klasycznym camo tylko później P.S. 2 Solo, nie czepiaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Ja preferuje czarne. Ale oczywiscie wiem, ze czarny to troche inna wersja, przy czym w zestawie Zwezdy sa do starszej wersji częsci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Czarne jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Ja preferuje czarne. Ale oczywiscie wiem, ze czarny to troche inna wersja, przy czym w zestawie Zwezdy sa do starszej wersji częsci. to nie starsza wersja tylko podstawowa będzie robiona. Dokładnie tego brałem pod uwagę te wybłyszczenia matu... muszę to rozkminić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Czyli czarny...i całe szczęście,że nie ten mdły.....brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Czyli czarny...i całe szczęście,że nie ten mdły.....brrrrr Sławeczku, kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem ... Napisałem, że "będzie robiona " a nie, że robię Jak będę robił wersję podstawową (to m.in. biorę pod uwagę właśnie tego czarnego lub tego co wkleiłeś w klasycznym zielono/zielonym camo ) Teraz robię wersję "SH" i wygląda na to że będę robił egzemplarz przedstawiający pierwszy prototyp tej wersji, w kamuflażu pustynnym. Czyli tego o numerze bocznym "018" przedstawionego na załączonym obrazku (ulegnę naciskowi, tylko dla tego że kolor camo mi pasuje ) Niniejszym zmienia sie status warsztatu to już nie "z pudła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Niniejszym zmienia sie status warsztatu to już nie "z pudła" Ależ jestem zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Niniejszym zmienia sie status warsztatu to już nie "z pudła" Ależ jestem zaskoczony A ja tak, specjalnie dobrałem wersję do kamuflażu, żeby nie musieć nic przerabiać ... ale przyznaje wyższość prototypu jest ładniejszy i w tym camo co trzeba A jak tam Panie w Straży Granicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Się robi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Coś dzisiaj wrzucisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Jak robisz czarny, to i ja wyciągnę mojego ,-))Będą dwa czarne latające smoki ,-))Z fajnymi śladami eksploatacji ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Teraz robię wersję "SH" i wygląda na to że będę robił egzemplarz przedstawiający pierwszy prototyp tej wersji, w kamuflażu pustynnym. Czyli tego o numerze bocznym "018" przedstawionego na załączonym obrazku (ulegnę naciskowi, tylko dla tego że kolor camo mi pasuje ) Niniejszym zmienia sie status warsztatu to już nie "z pudła" Spiton, czytamy czytamy... tego robię czarnego kiedy indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 NIEEEEEEE.....Ale upał dalej p.s.czytać owszem,ale z tym zrozumieniem to o co chodzi?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi