Moses Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 To będzie chyba szybki projekcik M247 to łazik mający na celu przewożenie ładunków, rannych oraz będący platformą dla 106mm działa bezodrzutowego M40A1 lub wyrzutni rakiet p.panc TOW. Pojazd przeznaczony był do użytku przez jednostki powietrzno-desantowe oraz korpus marines Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Obowiązkowo podpatruje i kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 No więc jak wspominałem, weekendowy projekcik Platforma praktycznie zrobiona, pozostało siedzisko, jutro popracujemy nad działkiem i może zacznę malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Dzisiaj jednak się nie zająłem Mułem, ale udało mi się znaleźć zdjęcia z renowacjiktóre rozjaśniły mi kilka kwestii nad którymi się zastanawiałem. Przy okazji czy ktoś byłby wstanie wydrukować mały arkusik żółtych kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Świetna robota z tym łóżkiem na kółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Dzięki Kubisz Przy okazji mogę prosić admina o poprawę czeskiego błędu w tytule? Powinno być M274 a nie M247 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 No to chyba już nic tu dodawać nie muszę, w zasadzie...Moses ma wiedzę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Zawsze mi się ten cudak podobał, pewnie któregoś dnia go zrobię. Póki co popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Cześć! Jest to bardzo sympatyczny pojazd. W podwoziu by można pogrzebać, bop braknie kilku cięgieł, tylko czy będzie to potem widać? Coś mi się zdaje Moses, ze w naszej sytuacji nie ma już czegoś takiego jak szybki projekt... Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Zastanawiałem się nad tym cięgnami, ale jak sam wspomniałeś czy będzie je widać, dwa nie doszedłem jeszcze dokąd idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Po zabawach z Airfxowym Mitchelem, trzeba trochę popracować nad poważnym sprawami ;) W 106tce pousuwałem wszystkie elementy które zostaną zamienione na blaszki. Wykonałem też zamek działa, który będzie w pozycji otwartej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Działo M40 ukończone. Lufa karabinu służącego do celowania została wymieniona na lufę z igły 0,7mm. Sam pojazd też został uzupełniony o brakujące elementy. Oparcie fotela kierowcy, pasy, raki amunicyjne. Kolejny etap malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Świetnie wygląda Mógłbyś częściej robić coś jeżdzącego, niż latającego No i brakuej mi fotki całości złożonej z działem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Dzięki Kubisz, od Ciebie i reszty wyjadaczy pojazdowych takie stwierdzenia to spory komplement W tym roku Kubiszu drogi ku uciesze swojej i całej gawiedzi planuję zejść trochę na ziemię i porobić trochę pojazdów. Uchylając rąbka tajemnicy przewiduję że mam nadzieję spłodzić (nie zapeszając) ;) M151 z 50stką, Kawasaki KTM 250 (jak uda mi się dorwać zestaw Dragona), dokonczyć M1025 i zrobić Mercedesa IFAV a jak czasu styknie to jeszcze dorzucić SASowego Willysa i Landryne RSOV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 No to masz piękne plany na ten rok. Najbardziej cieszy mnie wbrew pozorom nie M1025, ale IFAV i RSOV. Będę Cię pilnował, żebyś nie zapomniał, co tu naobiecywałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Pilnuj pilnuj bo pamięć dobrą mam ale krótką No i jeszcze jest kwestia portfelowa, o ile RSOV to pikuś, to z konwersją do IFAVa robi się grubo, 200 zł bez przesyłki od żabojadów, więc pewnie dopiero na jesieni pewnie będę mógł sobie pozwolić jak mi się sezon strzelecki uspokoi i będę mógł więcej kasy na modelarstwo przeznaczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Bardzo fajnie wygląda. Było gdzie indziej, ale jeszcze raz namawiam na scenkę z figurkami, fajnie by się prezentowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Ostatnio suszono mi głowę że zapomniałem o tym projekcie, więc zebrałem się w sobie, wyjąłem Muła, aerograf i pomalowałem go Xtracolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Noooo, dalej, dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Jeżeli chcecie dalej to powiedzcie mi jakiego łosza zrobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Cześć! Dobrze widzieć dalsze postępy prac i to zaledwie po roku przerwy Ja proponuję czerwonego washa w kolorze "wietnamska ziemia". Tak zrobiłem na moim Dusterze i wyniki były dobre! Mam nadzieje że to pomoże - życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Pawle tym kolorem chciałem zrobić delikatne brudzenie pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Skoro wash ma być cieniowaniem pojazdu, to powinno to być chyba coś pośredniego pomiędzy kolorem bazowym, a czernią. Czyli jakaś ciemna zieleń. Zobacz np. jakie kolory mają gotowe washe MIGa czy AK Interactive do pojazdów w konkretnych barwach. Tak mi się wydaje... Mułek ładnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Ja bym machnął produktem AK - wash for NATO tanks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Kubisz zielony na Mule'u jest ciemny, i obawiam się że Dark Wash for Green będzie niedostatecznie ciemny, potrzebne jest coś naprawdę ciemnego. Mam co prawda Czarny Vallejo, ale jest tak chusteczkowy że niechcę go używać. Mateusz myślałem o tym Waszu, muszę w sklepie zobaczyć jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi