FAZZY_bez_humoru Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 FAZZY Piękna robota Szczególnie z uwagi na gabaryty tego sprzętu Pięknie wyszło Podstawka również na bardzo wysokim poziomie dodatkowo zwiększa realizm Gratuluję Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Tak jak Twój model tak i moja kopara opadła głębooooko. Kapitalna robota Takie maleństwo z taką ilością detali. Dopieszczone do granic możliwości Wielkie brawa za ten model Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Brak słów poprostu, przepiękny model, i do tego ta podstawka, ah, jak powiedział Vybor89 kopara opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 GENIALNE! Chyle czoła przed autorem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Znaczy się sama koparka to gotowiec, a reszta to Twoja robota?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Dziękuję za pozytywne komentarze. Koparka jest "półgotowcem" tzn. można ją złożyć "na wcisk" - bez użycia kleju (nie wiem czy komuś się to udało - jeśli tak, chylę czoła), ale ja pokusiłem się o kilka przeróbek i waloryzacji (min. ogniwkowe gąski, okablowanie, poprawione siłowniki hydrauliczne, oszklenie kabiny, uchwyty, śruby na "stawach", naostrzone zęby łychy) Na starcie wyglądała tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Kapitalny pomysł na dioramkę, a i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Super ! Centralnie brak słów ,takie maleństwo a takie cudo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Co tu dużo mówić - mała rzecz, a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Nie wiem co napisać bo brakuje mi słów, po prostu kapitalny model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 FAZZY co ja tu będę pisał o tym, że model baaardzo ładny . Pomysł na podstawkę też baaardzo przemyślany. Mam natomiast pytanie dotyczące siłowników (tak się to chyba nazywa) koparki. Jak uzyskałeś taki efekt wypolerowanej stali. Muszę napisać, że ten szczegół najbardziej mi się w modelu podoba. Jest bardzo realistyczny. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Mi także przypadł do gustu Twój model. Jest niesamowity, ilość detali powala . Piotrek W. myślę, że siłowniki są wykonane z jakiejś folii samoprzylepnej, ale niech twórca się dokładniej wypowie na ten temat . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Łał model super bardzo dużo detali jak na taką skale tylko podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Bilonzo i Piotrek W. z tego co pamiętam w warsztacie była mowa, że te siłowniki są wykonane z igieł lekarskich. Sam często używam tego materiału W aptece patrzą na mnie jak na ćpuna jak idę i kupuję 4-5 rozmiarów po 10szt i do tego z 10 strzykawek (zbiorniczki do aero z nich robię, bo mam Łukowiaka) Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 dokładnie tak jak napisał Mors - tłoki siłowników to igły lekarskie.. malowane jak leci razem z całością, a na koniec zeskrobana skalpelem farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 bardzo ładny model, tylko ziemia taka szara i jednolita, na głębokości 1-1,5 metra może przybrać przynajmniej 3-4 różne odcienie. ale kopara super i podstawka też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Mam sentyment do Liebherr-ów bo maszyny naszej firmy pracują na ich silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Bardzo fajnie zmajstrowane!! NA tym modelu Liebherr-a uczyłem się operować tą maszynę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 dla mnie BOMBA! Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Brawo !!! oby tak dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Jakieś stare fotki wrzucone, nie poprawiłeś tego i tamtego..cośmy ą ,ę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi