stroju Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Po raz pierwszy w 35 (tak mi się wydaje)! Diorama przedstawiająca scenkę z życia codziennego w stanie wojennym w Polsce! W rolach głównych: -Transporter piechoty SKOT 2A Wyrób Armo, przeróbka z wersji bezwieżowej, wieża wykonana od podstaw z polistyrenu, lufa to wyrób RB modelu. -Fiat 125p, 'duży fiat', jest to podrasowana zabawka produkowana przez firmę weely, wymieniłem między innymi okna boczne, lusterka, dodałem kierowcę, pod szybę trafiło wydanie 'Trybuny Ludu' z 14 Grudnia. -Figurki piechoty LWP, przerobiony zestaw Dragona 'Soviet Motor Rilfe Troops', zmieniłem krój kurtek, buty, nowe uzbrojenie. Link do warsztatu jakby ktoś jakimś cudem jeszcze na niego nie natrafił: viewtopic.php?t=18968 Chciałbym podziękować wszystkim ludziom, którzy mi pomogli przy budowie, a szczególnie: Pawłowi Czarnockiemu za figurki Łukaszowi Sosnowskiemu za AKMS'y Tomkowi Hejmo za podesłane zdjęcia rollingstones'owi za naprowadzenie mnie na świetną metodę robienia śniegu i wszystkim innym których porad posłuchałem (i za te co nie posłuchałem to też ) Zapraszam do oglądania i komentowania: Zamieszczam miniaturki, bo ile można łamać regulamin warsztem , możecie spokojnie klikać, prowadzą bezpośrednio do zdjęć, bez reklam i innej otoczki. Na początek fotka 'z epoki' Z baboli które znam: Figurki na zdjęciach się trochę świecą, mino że maja 4 warstwy lakieru matowego, to chyba wina oświetlenia przy zdjęciach... Kolby od karabinków są źle złożone, za późno zobaczyłem jak być powinny... Figurki nie otrzymały jeszcze na czapkach orzełków, ale poprosiłem Wojtka Fajgę i Alberta o wykonanie dla mnie fototrawionych orzełków, na co się zgodzili i za to im dziękuję, więc w przyszłości je otrzymają. Tabliczka z podpisem dioramy w przyszłości zostanie chyba oprawiona w przeźroczystą pleksi. I to by było na tyle... Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Jeeeeeee udało się jestem pierwszy Bardzo zacna dioramka. do pełni szczęścia brakuje w tle kina Moskwa z reklamą Czasu Apokalipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Fiat, Skot i podstawka zasługują na nagrodę Reszta też ładnie. Najbardziej jednak podoba mi się SKOTowska wieżyczka. Brawo za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Zabrałeś się za temat niezbyt często widywany na forach czy konkursach modelarskich i wykonałeś kawał dobrej roboty. Scenka oddaje klimat tamtych dni. Jedyne czego mi tutaj brakuje to jakiś znak drogowy dla uzupełnienia scenki. Reszta jest świetna. Szczególnie śnieg i wykonanie samego Fiata. Gratuluję pomysłu i wykonania! "Zima wasza, wiosna nasza!" Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Jedyne czego mi tutaj brakuje to jakiś znak drogowy dla uzupełnienia scenki. Żaden problem, też o tym myślałem tylko nie mogłem zdecydować jaki i gdzie... Może coś zaproponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 "Uwaga, zwierzęta hodowlane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Pięknie to wygląda... Do pełni szczęścia poproszę o zmatowienie mundurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Ja bym dał jakiś nakaz skrętu lub jazdy prosto albo grubą, betonową kolumnę na której wiesza się plakaty i obwieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Piękna diorama. Co do znaku to najlepsze byłoby ograniczenie prędkości np. do 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Albo ostrzegawczy o śliskiej nawierzchni lub zakręcie. Żółty trójkąt z czerwoną obwódką doda życia ;) Scenka piękna, podziwiam cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 pieknie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Gratulacje Stroju. Śledziłem ten wątek od samego początku. Świetna praca, bardzo dobre wykonanie. I temat. Za to ukłony należą się po dwakroć. Normalnie przypomniały mi się obrazki z lat szczenięcych i widok tych Skotów czy BWP, koksowników i żołnierzy na ulicach mojego miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Super model, najlepszy SKOT jakiego widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Naprawdę świetna diorama zarówno SKOT, Fiat jak i figurki wzorowo wykonane. Dioramka niesamowicie oddaje klimat epoki, mam nadzieję że uda mi się ją zobaczyć w rzeczywistości No może jedynie świecenie figurek trochę przeszkadza, no i jakby jeszcze śnieg padał było by idealnie A znak może zakaz zatrzymywania się, tak przewrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Piękna diorama. Fiacik jest bezkonkurencyjny. Co prawda o tamten czas się otarłem (urodziłem się 4 lata później niż czas tej scenki) ale obejrzałem sporo zdjęć i nasłuchałem się jeszcze więcej i naprawdę trzyma klimat. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Klasa sama w sobie. Przyznam się szczerze, że nie oglądałem warsztatu od samego początku, ale po obejrzeniu tych zdjęć przestudiowałem cały warsztat. Generalnie nie ma w tej dioramie słabych punktów i naprawdę nie mogę przestać oglądać tych zdjęć. Coś mi się wydaje, że ta praca niedługo pojawi się na stronie głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Pięknie, Panie, pięknie Będę kolejnym, któremu brakuje jakiegoś akcentu typu znak drogowy. Ale i bez tego - pięknie, Panie, pięknie A najlepszy z całości jest kanciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 ''Obudziłem się któregoś ranka , a tam zamiast teleranka...scenka Stroju...'' Piękna scenka i taka znajoma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Klimatyczna scenka, gratulacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 jedna z lepszych dioramek, jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 stroju A może znak drogowy z tabliczką miejscowości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 stroju A może znak drogowy z tabliczką miejscowości??? O to, to Jakieś czerwone, niebieskie czy żółte akcenty jakoś by mi tam nie pasowały. Lepiej zielona z nazwą miejscowości (bo takie chyba były już wtedy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Fajnie się patrzy. Nie przesadzaj z uzupełnianiem dioramki. Odczuwalny brak "czegoś jeszcze" doskonale potęguje uczucie wszechogarniającej szarości i bez nadziej tamtego czasu. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Zdecydowanie rewelacja Wyszło pięknie No i dodatkowo miły polski akcent na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Ciężka użyć słów pochwał które już tu nie padły wcześniej. Ale jednym słowem "Rewelacja" można podsumować. Pomysł, wykonanie i inwencja wspaniała. Gratuluję i zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi