Grubyjg Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) Witam Po przeglądaniu forum, postanowiłem zakupić pierwszy model, wybór padł na petka 377 italeri. W planach ma być czarny, wnętrze bordowe. nie będe wzorował sie na konkretnym egzeplarzu. Ponieważ to mój pierwszy model będe zadawał dużo pytań i prosze o wytykanie mi błedów. Dzisiaj zrobiłem tyle: pudło rama tylnie mosty (będę jeszcze je slifował) pozdrwaiam Edytowane 28 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 a idź pan w :bip:! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 a idź pan w :bip:! A to niby czemu Pierwszy model, początek prac, jak na razie to nie wiele widać. Żeby móc coś więcej powiedzieć to trzeba by chyba zaczekać na większy kawałem modelu ... Pomimo iż takie pojazdy nie są moimi ulubionymi to jestem ciekaw co z tych prac wyjdzie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 No na razie dobrze, zobaczymy jak będzie dalej szło, jak na pierwszy model nieźle widać że czytałeś wcześniej co nieco, a nie tak jak niektórzy wstawiają kompletnie niewyczyszczony model. Pracuj dalej :super; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Witam, Sławko Bardzo dobrze Ci idzie tak trzymaj! Na youtube jest relacja jak gość sklejał ten model w partach. http://www.youtube.com/watch?v=v84MLu-5x98&feature=related - może Ci coś się przyda, ale warto oglądnąć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Witam, Sławko Bardzo dobrze Ci idzie tak trzymaj! Na youtube jest relacja jak gość sklejał ten model w partach. http://www.youtube.com/watch?v=v84MLu-5x98&feature=related - może Ci coś się przyda, ale warto oglądnąć. Pozdrawiam. Wypada podziękować choć to jednak nie mój warsztat A dobre słowo i link na pewno przydadzą się autorowi rozpoczętych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 A To, przepraszam za mój błąd Jakoś coś mnie tak zmyliło. Przepraszam autora tego warsztatu. Myślę, że Grubyjg się nie obrazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) Mosty będę musiał jeszcze raz przelecieć szpachlą a potem zesłifować, bo zabardzo się pospieszyłem i widać łączenie. Film obejrzałem już ze 3 razy. Edytowane 29 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Jakoś coś mnie tak zmyliło. Przepraszam autora tego warsztatu. Myślę, że Grubyjg się nie obrazi. Nie obrazi. Dziękuje za odpowiedzi. a idź pan w :bip:! Tu koledze chodziło chyba o to że na początku nie było widać zdięć bo zły link wkleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Powodzenia przy pierwszym modelu. Jak na razie zaczales bardzo dobrze, bo niektorzy nigdy nie szlifuja laczen jak w przypadku twoich mostow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Dziękuje za odpowiedzi. Ma ktoś może zdjęcia ramy tego modelu (okablowanie itd.). Dużo szukałem ale na stronach polskojęzycznych nic nie znalazłem a po angielsku niewiem jak sformułować. Więc jak ktoś coś ma, to był bym wdzięczny. Narazie przygotowałem mosty i poduchy do malowania. skleiłem przednie zawieszenie, dla mnie najważniejsze to to ze się skreca no i tu mam pytanie na ramie są miejsca wypukłe: które niczemu nie służą, mam je ześlifować? wklęsłe: które też niczemu nie służą, mam je zaszpachlować? moje pytanie dla was może być oczywiste ale wolę zapytać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Tak zeszlifuj lub zaszpachluj nierówności. Brawo za wkład własny (wybór kolorów). To że robi ktoś model z pudła nie znaczy że i kolory muszą byc te same i tak trzymac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 xsara2008 dzięki za odpowiedź, już wiem czym się dzisiaj zajme. Jaki kolor ma rama w petkach, czarny czy czerwony mat? I dalej proszę o zdjęcia ramy. Już też wiem że kolor silnika nie będzie orginalny, u mnie bedzie żółty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsyhoSpider Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 xsara2008 dzięki za odpowiedź, już wiem czym się dzisiaj zajme. Jaki kolor ma rama w petkach, czarny czy czerwony mat? I dalej proszę o zdjęcia ramy. Już też wiem że kolor silnika nie będzie orginalny, u mnie bedzie żółty. Pozdrawiam. Kolego nie chcę się czepiać, wydaje mi się jednak że oryginalny silnik był właśnie żółty. Tu masz ciekawy filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 W większości amerykańców kolor silników jest żółty,również w Petku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Znaczy wydawało mi się że są takie zilonkawe, ale może coś pomieszałem. Filmik się przyda bo dokładnie widać silnik i ramę. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Zależy z jakim silnikiem był Petek. Jeśli robisz go z Caterpillarem, to żółty, jeśli Detroit Diesel (a taki jest w modelu) to powinien być sraczkowato zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Ja w 378 miałem CATERPILLAR i myślałem,że italka do tego też wpakuje więc taki kolor doradziłem,ale silnik tak jak rama, kabina może być w dowolnym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Dziękuje za odpowiedzi. Dzisiaj skleiłem silnik: I przygotowałem ramę do malowania: Jutro będę malował silnik i ramę, silnik będzie napewno źółty, a rama jeszcze niewiem, albo czarny albo czerwony mat może coś doradzicie? Oprócz tego skleiłem kilka elementów silnika i przygotowałem do malowania. To rama Czarna czy czerwona?c pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Ramę walnąć na semigloss black i będzie fajnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 pierwsze malowanie, i pierwsza porażka, silnik trafił do DOT4, rama i jej elementy pomalowane podkładem, zdięć nie ma bo aparat uszkodzony ( mama robiła zdięcia łabędziom, i spadł jej aparat do rzeki). jutro wrzuce jakieś fotki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Nie przejmuj to się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Tak uważaj na Dot4 potrafi plastik zjeść, lepiej kupić Dot3 i mieć spokojną głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Jak farba w miarę świeża, najlepszy jest zwykły zmywacz Wamodu jak dla mnie. Na dota bym uważał. Gorsza sprawa z utopionym aparatem.... Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Gorsza sprawa z utopionym aparatem.... Ja tam się cieszę, będzie powód by kupić nowy, lepszy. A narazie będę zdjęcia robił telefonem. Tak uważaj na Dot4 potrafi plastik zjeść Byłem przed chwilą w piwnicy i silnik cały, farba zeszła, umyć i prysnąć podkładem. I mam pytanko: Na niektórych elementach pojawiły się takie pęcherzyki malutkie, co zrobiłem żle? Dodam że przed malowaniem było myte w wodzie z ludwikiem, suszone suszarką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi