Grubyjg Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Witam. Szkoła się zaczęła i znów czasu brak, ale coś tam dłubie . Pomalowałem amortyzatory i trochę pobrudziłem, jakość nie powala ale mi pasuje. A poza tym mam pytanko ale to niżej, teraz foty amortyzatorów: A teraz pytanko czy mogę użyć tego jako poduchy do naczepy? i znowu zapytam czy może mi ktoś podać długość ramy i rozstaw między osiami w naczepie cysternie od revella? Liczę no opinie i odpowiedzi na pytania. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Cześć! Co to za wynalazek? Wygląda dobrze. Nie wiem czy występują poduszki o akurat takim kształcie, ale na pierwszy rzut oka może być. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Po co zmieniać, jak te z Italeri są dobre. Niepotrzebnie komplikujesz sobie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Ale kolega chce je użyć do naczepy, a może ma jakąś starsza jeszcze na resorach, i chce zmienić zawieche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 A no tak, zmęczony jestem i nie doczytałem. Mam cysternę z AMT i tam idą resory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boro18a Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 ja chyba wiem skąd te poduchy, z cd-rom.... prawdę mówię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 ja chyba wiem skąd te poduchy, z cd-rom.... prawdę mówię? Tak, mają za zadanie minimalizować drgania w napędzie CD/DVD. Ale kolega chce je użyć do naczepy, a może ma jakąś starsza jeszcze na resorach, i chce zmienić zawieche. Naczepę chcę zrobić od podstaw, dlatego potrzebuję wymiary ramy i rozstaw osi, zebrałem sporą dokumentację zdjęciową ale nic o dokładnych wymiarach(słaby anielski). Dziękuje za odpowiedzi. Liczę ze ktoś poda mi wymiary tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Słabo widać ale jakieś wymiary są: i druga Zawsze możesz ściągnąć AMT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Słabo widać ale jakieś wymiary są:Zawsze możesz ściągnąć AMT. Wielkie dla ciebie. Bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Generalnie z tego co pamietam to do cystern może być rynna taka dachowa. a zakończenia to chyba wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Ach te naczepy... Znaleźć jakąś porządną i jeszcze amerykańską to przynajmniej jak piątka w totka... Powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Pierwsza jest rzeczywiście z Korei, druga nie wiem, ale wpadłem dzisiaj na fajny wątek. Pewien Francuz o polsko brzmiącym nazwisku zrobił cysternę do przewozu chemikalii. zdjęcie pochodzi ze stronki http://www.basketsbythebrowns.com/tcm/2011/March%2011%20IP/March11IP.htm idąc tym tropem znalazłem jego wątek warsztatowy http://www.modelcarsmag.com/forums/index.php?showtopic=37500 Jak się można doczytać dawcą części zawieszenia, rur był zestaw AMT. W tekście jest też kilka linków do galerii z cysternami innych osób. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 Witam. copycat dziękuje za link, aczkolwiek już się na niego natknąłem, ale dzięki za pamięć o moim wątku . Dodam jeszcze taki link z modelem cysterny może komuś się przyda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Witam. Jednak nie wykorzystam tych gumowych poduch, zrobiłem nowe poduchy z guzików. Co się będe rozpisywał efekty: Jak wyszło? Życzę miłego wieczoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Wygląda dobrze, ale trzeba popracować nad kolorem - na razie są zbyt czarne. Jakby je trochę pocieniować, to może nawet łączenia pomiędzy warstwami mogą wyjść na dobre - bo ich zaszpachlowanie na 100% głądko może być ciężkie. Pozdrawiam i powodzenia w dalszych pracach Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Wygląda dobrze, ale trzeba popracować nad kolorem - na razie są zbyt czarne. Jakby je trochę pocieniować, to może nawet łączenia pomiędzy warstwami mogą wyjść na dobre - bo ich zaszpachlowanie na 100% głądko może być ciężkie. Pozdrawiam i powodzenia w dalszych pracach Paweł Myślę że 2-3 szpachlowania i będzie O.K. A potem mat i po rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Ale jakto zbyt czarne jak są niepomalowane? Ta czarna to seryjna z italki chyba. Proszę poprawić jeśli źle mówie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Witam dziękuje za podpowiedzi. pmroczko co jest za czarne? Tam jeszcze nic nie było malowane, a ta czarna poducha to goły plastik jak napisał Sandi. Mark666 na początku myślałem żeby tak zostawić ale posłucham Ciebie i jeszcze raz po szpachluję. Sandi masz racje to goły plastik. Dziękuje za odpowiedzi. Życzę miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Grubyjg - co mogę powiedzieć... Zobaczyłem coś czego nie ma! To się często zdarza... Starość nie radość! Ale może to Cię zmotywuje, żeby lepiej oświetlac fotografowane obiekty A do malowania poduszek polecam kolor 32 Humbrola albo 77 Gunze - tak, żeby nie były czarne. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 pmroczko no niestety fotki takie są i chyba lepsze nie będą, są robione telefonem. A kolor będzie najprawdopodobniej z pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Nie wiem czy chodzi ci akurat o czarny mat. Jeśli tak to malowałem nim rame w dafie i rame w petku. Naprawdew mogę polecić. Powiem więcej malowałem nim bez podkładu i wystarczyła tylko jedna warstwa, nie kładłem tylko na czarny plastik ale też na kolorowe kable biały plastik i wiele innych dorobionych części. Do dzisiaj nie mam z nim problemów nie odpada itd, mimo, że nie kładłem bezbarwnego. Nie wiem jak ty ja psikałem aerkiem. Co fakt to fakt wyszedł on czarny jak węgiel, ale jak chcesz to możesz go pocieniować pastelami i efekt będzie ten sam. A maluje się spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam po świętach. Niewiele ale się coś ruszyło, deska pomalowana i czeka na zamontowanie oto efekty: Kabel od CB jest w rzeczywistości bordowy. Zrobiłem też SS na przednią oś ale schną fotki może jutro. Mile widziane komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Szczerze. To ten kabel od CB w rzeczywistości musiałby być horrendalnie duży. Przynajmniej o połowę powinieneś zmniejszyć średnicę zwoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 ma raczej średnice przewodów pneumatycznych, ale nie jest źle, gdyby był z druta, był by niezauważalny :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Takto czasem bywa, że nieraz nie da się wszystkiego odnieść do skali modelu. Lub jeśli się da nie przynosi to porządanych efektów. Moim zdaniem kabelek może zostać. Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi