flynavy Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Z tego co dobrze pamiętam to godło 66LPS. Była też metalowa odznaka w takiej samej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Jest to emblemat pamiątkowy zaprojektowany przez kpt.pil. Mariana Włocha z okazji XV-lecia 66 Lotniczego Pułku Szkolnego z Tomaszowa Mazowieckiego. Malowany był na samolotach pułku , między innymi na TS-11 nr.boczny 572. Opis emblematu znajdziesz w książce pt.,,66.Lotniczy Pułk Szkolny,, Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 10 Stycznia 2008 Share Napisano 10 Stycznia 2008 Panowie dziękuje ślicznie ...66 Lotniczy Pułk Szkolny...trzeba poczytać więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frescopf Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 co trzeba oddac anglikom to troslkiwe podejscie do przechowywanego na wolnym powietrzu samolotu Pozdrawiam tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frescopf Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Witam Poszukuje informacji o pozostałości samolotu ISKRA co kiedys byl ( a moze jeszcze jest ) w szkole lotniczej w Zielonej Górze. Bede wdzieczny za pomoc jesli ktos jest z okloic tego miasta Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 Iskra "0506" obecnie znajduje sie w muzeum, w Drzonowie niedaleko Zielonej Góry. http://www.orasoft.net.pl/~leszek.ch/museum/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Witam:). Szukam schematów malowań samolotu TS-11 Iskra (głównie chodzi o barwy i kamuflaż stosowany w okresie póżniejszym na tych samolotach) lotnictwa wojskowego jak i marynarki wojennej.Dziekuje z góry za wszelkie informacje w tym temacie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Witaj. Polecam strony : http://www.airliners.net/search/photo.search?aircraft_genericsearch=PZL-Mielec%20TS-11%20Iskra&distinct_entry=true http://lotnictwo.net/galselect.php?p=0&ui=133&ti=31&mi=52&quer=1=1&selectby=fotoID%20DESC&wpis= i generalnie dobrze jest poszperać w internecie wpisując w wyszukiwarce nazwę samolotu . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Może się przyda. Cały artykuł Model fan z 2005r. nr 88. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Dzięki wielkie KRYSTEK.Na pewno się przyda:).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareks71 Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Witam!Poszukuję schematu malowania samolotu jak w temacie.Najbardziej chodzi mi o malowanie skrzydeł w tym egzemplarzu widok z dołu i góry i statecznika poziomego.Z góry dziękuję za odzew!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 http://lotnictwo.net/galselect.php?p=0&ui=133&ti=150&mi=52&quer=reg.reg&selectby=datdat%20DESC&wpis=SP-DOF Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareks71 Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Dzięki! Niestety dalej brakuje mi skrzydeł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Mówiąc szczerze możesz mieć problem. Zdjęcia są z 1991r. wiec pewnie ta iskra została przerobiona na żyletki , ew. stoi w jakimś muzeum. Jesteś z mielca , idź zobacz może gdzieś stoi obrośnięta mchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Opis malowania (może dosyć ogólny)Iskry SP-DOF znajdziesz w monografii tego samolotu wydanej przez Aeromax. Co do skrzydeł opisano że posiadały kolor pomarańczowy wraz z obudowami wlotów powietrza. W czasie wystawy na salonie lotniczym w Paryżu - 1977r. Ten egzemplarz posiadał również czarny numer burtowy 322, co często mylone jest z Iskrą o numerze seryjnym 1H-0322 która uległa zniszczeniu podczas zawalenia się dachu hangaru w Radomiu w 1979 roku i została skasowana. SP-DOF numer seryjny 3H-1625 została sprzedana do Wielkiej Brytanii w 1997 roku. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareks71 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 I lata do dzisiaj, niestety została przemalowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 A schemat był w którymś z numerów magazynu "AERO" z pocz. lat 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 brabazon- co prawda były w Aero artykuły o Iskrze ale schematu malowania tego egzemplarza nie było. Wczoraj sprawdzałem. Szkoda szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 A mi sie zdaje wlasnie że był. Zobaczę. W książce z serii Biblioteczka skrzydlatej Polski "Samoloty szkolne" było zdjęcie z Paryża z 1977 roku...z numerem 32 właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Aero technika lotnicza nr.4/92 strona 34 jest malowanie Iskry SP-DOF z numerem bocznym 322 ale tylko boczny rzut lewej strony kadłuba. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Tak,posypuję dyńkę popiołem. Tylko boczny rzut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareks71 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Czy na tym rzucie widać jak pomalowana jest gondola podwozia za wlotem?Czy można by ten rysunek zeskanować i wrzucić tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy82 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Poszukuje schematów malowania TS-11 Iskra z Indii. Kupilem kiedyś model ZTS Plastyk, który miał schematy malowań do polskich wersji a kalki były z wersji indyjskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam nadzieję że się przydadzą: Pozdrawiam. Krystek. Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy82 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Dzięki, na pewno coś z tego zrobie. P.S. Napisałem do WZL-2 w Bydgoszczy czy nie prześlą mi schematów malowania Iskier z Indii. No i przysłali po tygodniu - za co im Wielkie Dzięki. Nie sądziłem nawet, że mi cokolwiek odpiszą - a tu takie zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi