chazek Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Apropos tego wirnika w HB to coś mi się zdaje że słowo "głowica" chyba nie istnieje raczej "piasta" jeśli się mylę to sorry nie wiecie Koledzy czy da rade wstawić cały wirnik od Mastercraft'a w HB Pozdrowienia Grzesiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 A dlaczego nie da rady ,da tylko ,że ten MC to lipny jest Wojtek daj większe foto tego śmiglaka albo jakiś link ,bo na prawde trudno ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 nie wiecie Koledzy czy da rade wstawić cały wirnik od Mastercraft'a w HB ... Skrzydełka to tylko podstawka Skórka za wyprawkę... Łopat, to nawet nie ma po co porównywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 A czy te drzwi od strony pilota nie są troszkę za bardzo do tyłu? (chodzi mi o tego z Darłowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Ciekawa mutacja Zlina z Czajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Drzwi są otwarte, także te te od przedziału transportowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Tu lepiej widać - więcej nie mogę opublikować, ponieważ pójdzie artykuł do publikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Drzwi są otwarte, także te te od przedziału transportowego. Wiem o co chodzi, tylko to okno koło lewej ręki pilota nie odsuwa się tak daleko do tyłu... to wygląda jak drzwi ale bynajmniej wsiadać się tędy nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Leta, Chyba masz rację, nie znalazłem zdjęcia z bardziej odsuniętymi "drzwiami", zatem poprawiam - żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Z tymi "drzwiami" to różnie bywa, ale generalnie jest to okno, odsuwa się ok 20cm do tyłu. Żeby odsunąć je dalej trzeba wyciągnąć blokadę (czerwona rączka nad oknem do awaryjnego zrzutu), wówczas można wysunąć okno całkiem. Wykorzystywane jest to przy awaryjnym opuszczaniu kabiny. Prawdopodobnie czasem załogi wyjmowały te zawleczki dla lepszej wentylacji ;) ps. nie wiem, dlaczego zalinkowany obrazek nie jest wyświetlany. Pewnie ACTA weszło już w życie i cenzoruje wykorzystanie zdjęcia bez pisemnej zgody autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 No to tą całą ACTĘ załatwimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agusta Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Z tymi "drzwiami" to różnie bywa, ale generalnie jest to okno, odsuwa się ok 20cm do tyłu. Żeby odsunąć je dalej trzeba wyciągnąć blokadę (czerwona rączka nad oknem do awaryjnego zrzutu), wówczas można wysunąć okno całkiem. Wykorzystywane jest to przy awaryjnym opuszczaniu kabiny. Prawdopodobnie czasem załogi wyjmowały te zawleczki dla lepszej wentylacji ;) Nie do końca tak jest jak opisujesz. Drzwi odsuwane mają przykręcaną blaszkę, która zapobiega przesunięciu drzwi dalej niż na te około 20-30 cm (nie mierzyłem). Zapobiegało to między innymi uderzaniu drzwi o dodatkowy zbiornik paliwa, mocowany po lewej stronie kadłuba. Bardzo często wspomniany mechaniczny ogranicznik był (jest) odkręcany, co pozwala nie tyle "polepszyć wentylację" co powiększyć obszar widziany po odsunięciu drzwi. Dla wentylacji latem drzwi odsuwa się częściowo, do końca odsuwa się do startu i lądowania, lepiej widać. Rączki czerwonej zrzutu awaryjnego nie rusza się bo drzwi wypadają, można zgubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Ano jest ta blokada, na śmierć zapomniałem Trafne sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Egzemplarz Mi-2P nb 4711 oczywiście ma tą blokadę. Drzwi boczne nie odsuwają się jak na tej zielonej 60-ce, która udawała Ruska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jeszcze jedno-mała nieścisłość w rozkładzie "fali" sie wkradła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Nie bardzo rozumiem politykę QB : sama góra 18,50zł ,same wydechy 15zł ,wszystko razem plus zagłuszki 18.50 zł http://www.martola.com.pl/pl142/produkty39026/mi_2_hoplite_air_intake http://www.martola.com.pl/pl142/produkty39027/mi_2_hoplite_exhaust http://www.martola.com.pl/pl142/produkty39031/mi_2_hoplite_set_air_intake_exhaust_f_o_d_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Polityka jak polityka... Ważne, że kompletny zestaw nie kosztuje dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Olać politykę, ważne że jest! Dzięki Roberto za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 A tutaj nawet taniej, na bułkę jeszcze zostanie... http://www.mojehobby.pl/Aires-Mia2-Hoplite-set-air-intake-exhaust-F.O.D.-HBO-p-18-2355702.html Zamówiłem full opcję... Zobaczę, czy miałem rację odnośnie "zbędności" osłony silników, czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 A tutaj nawet taniej, na bułkę jeszcze zostanie... http://www.mojehobby.pl/Aires-Mia2-Hoplite-set-air-intake-exhaust-F.O.D.-HBO-p-18-2355702.html Ale przesyłkę masz tu za 11,50zł a w Martoli 9,50zł, więc mimo wszystko w Martoli taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Nie tworzę galerii bo nie ma się zbytnio czym chwalić ale jako że w tym wątku wspomniałem że lepię dwójeczkę to pokażę też moje wypociny. Trochę przesadziłem z brudzeniem ale już nie mogłem tego odkręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 witam siedzac i grzebiąc na necie znalwezlem cios takiego: http://www.scalemates.com/products/product.php?id=140225 fajnie widac wszytskie chyba wydania mi-2. ale nie o tym ponizej jest kalendarz z wydaniamni modeli. wyglada na to, ze mi-2 ma byc poprawiony (pewnie chodzi o wirnik). nifgdzie nie zbnallazlem potwierdzenia tego info. wiecie cos? a jesli chodzi QB czy juz moze wydali poprawiony wirnik? pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 ...wyglada na to, ze mi-2 ma byc poprawiony (pewnie chodzi o wirnik)... Nie sądzę. Dorzucą tylko trochę części typowych dla wersji URN i to będzie na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 ...wyglada na to, ze mi-2 ma byc poprawiony (pewnie chodzi o wirnik)... Nie sądzę. Dorzucą tylko trochę części typowych dla wersji URN i to będzie na tyle. A szkoda bo ja przez ten wirnik nie mogę skończyć mojego Mi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Robert, wystrugaj z ramek. Stosowne ku temu zdjęciu wykonałem kilka dni temu z egzemplarza 5830. Oksydowany na nówkę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi