Andrzej_LK Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 na wystawie w Wilnie jako załącznik do dyplomu dostałem takie coś: to najlepsza nagroda jaką kiedykolwiek dostałem i ucieszyła mnie bardzo. na pewno taki komplecik pomoże w tygryskowaniu. a póki co powstają brygady tygrysa (prace w toku, efekt tymczasowy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 niezła nagroda, nawet gąbka w zestawie:D gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 ładne mikroszkopy. No i "tenor" wieżowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Nie jestem przekonany co do koloru wdzianek piechociarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Podoba mi się to co robisz. Ponieważ dostałem nagrodę w postaci Initiala nr "3" podążę Twoimi śladami, ale to za jakiś czas dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 miło, że ktoś jeszcze pamięta o tym wątku. na razie tygrys będzie miał przerwę bo muszę skończyć inne projekty. poza tym nastał czas wakacji i podróży co nie sprzyja modelowaniu. wiem już, że kolor zimowych anoraków nie jest dobry ale tak je zostawię z premedytacją. jupdejty pewnie dopiero pod koniec sierpnia. miłych wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Października 2011 Autor Share Napisano 19 Października 2011 trochę mnie tu nie było... wieczorowa porą coś tam maluje. na razie wcale mi się nie podoba ale poczekam na efekt końcowy. wieża jeszcze dostanie warstwę białości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Nie każdy czołg musi od razu być z rozmazanym zimowym kamo. Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2011 zmontowałem go do kupy i pojechałem washem. póki co jest szkaradnie ale to jeszcze nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Ładniusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 W jaki sposób położyłeś zimowe kamo? Wcale nie brzydki, wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Kurde, pikny. Właśnie napisz coś o kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Bardzo ładny. Osobiście brakuje mi lekkiego zużycia tej białej powłoki ale to już jest takie czepianie, jak się nie ma za bardzo do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 dziękuję za opinie, farba mogłaby być bardziej zużyta, to prawda, sugerowałem się zdjęciami "3" które można pooglądać na drugiej stronie tego wątku dzięki uprzejmości Tomka. jak widać czołg był porządnie pomalowany, przynajmniej na początku oczywiście. to mój pierwszy zimowy czołg i wszystkiego się uczę. kamo powstało za pomocą farby Vallejo foundation white - to specjalna farba do kamuflażu zimowego, ma trochę inne właściwości, uzyskuje się efekt podobny do mazania wapnem, ale dość słabo kryje. chwyciłem za pędzel o położyłem parę warstw, na to poszedł sidolux i neutral wash MiGa. długo nie mogłem się do niego przekonać, ale na kamuflażu zimowym i pustynnym pracuje idealnie wręcz, ma świetny odcień zgaszonego brązu, jest też przyjazny we współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Tajgerstycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Jest bardzo dobrze, jak na 1/72 to tygrys wyglada świetnie, no i myśle że ten rodzaj techniki malowania wapnowego kamo jest bliższy rzeczywistości niż popularny lakier do włosów. Troszke źle nawierciłeś otwory odpływowe na kopułce wieży i gdzieś wcieło mocowania lin koło wlewów paliwa ale ogólnie jest pieknie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Andrzej, idę w Twoje ślady, bo wygrałem dziada w konkursie, więc kiedyś możemy sobie porównać swoje produkcje na jakimś konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Ładnie to wygląda. Biała farba i zacieki-smugi na niej są jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 no to daję dalej, dodaliście mi ducha chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Gdyby nie napis 1/72 powiedziałbym, że to 35-ka. Powtórzę, kamo jest rewelacyjne, oczekuję dalszych zachwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Adam tyś mnie dopiero teraz człowieku oczy otworzył. Ja to sobie na luziku komentuję widząc 35 a w napisie jak byk stoi 72!!!! Podwójny szacun Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Aż trudno uwierzyć, że to skala 1:72. Genialne. Chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 dziekuję bardzo za opinie, przyszedł czas na podstawkę, na poczatek trochę Milliputa do tego jakiś badylek ziemia z doniczki a później czary mary i soda no i taki tam migawki z dłubania chyba niedużo do końca zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Podstawka podoba mi się. Nie wiem jaki masz pomysł na czołg i śnieg, ale tą ruską wieżę to trochę przysyp - będzie wyglądać jak chwilę tam leżakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 będzie przysypana, nakładam sodę warstwami i jeszcze trochę zostało do zrobienia, chcę zostawić na niej taki nawiany śnieg, zobaczymy, jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi