czak45 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Osobiście dałem sobie spokój z maskolami, chuteczkami itp. Maluje z ręki pędzlem przy użyciu Vallejo COLOR. Choć powiem, że np warto poeksperymentować np. z pastą do zębów. Model pod wode i ładnie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Maja 2011 Autor Share Napisano 11 Maja 2011 Tak wygląda ziemia i nie powiem bym był na 100% kontent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Nie no...ja tak nigdy nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Ja bym drogę jeszcze odrobinę przypudrował pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Rafale moje mieszane uczucia budziła nie droga lecz zielenina. Co do drogi to jest to mieszanka farb Tamki Earth i Deck Tan lub Medium Gray. Było fajnie do czasu położenia pigmentów. Wybrałem Europien Dust z MIGa, potem moim ulubionym Gulf War Sand (tekże MIG). Wygladało kiepsko (całość spryskałem takim niby łajt spiritem). Potem zabrałem się za Dark Earth z CMK. Już nic nie cudowałem z utrwalaniem. Wygląda tak: I fotka, która inspirowała mnie przy dróżce (kamienie/grudki ziemi): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 bardzo ładnie. podstaweczka ekstraklasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Krowa na wypasie. Dosłownie i w przenośni Nie wiem czy skoro w pobliżu pastwiska jest droga to zwierzak nie byłby "zapalikowany" (przywiązany sznurkiem do palika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 lubie takie scenerie, pozdrawiam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Pięknie! Płotek? Żywo-płotek? Jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 14 Maja 2011 Siema No i ładnie. Sorry za opóźnienie, polne dróżki często są wysypywane tłuczniem, podłoże gliniaste wierzchnia warstwa czarnoziem. Foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Maja 2011 Autor Share Napisano 14 Maja 2011 Bardzo dziękuję za dokumentację Jak widzisz nie chciało mi się czekać. Znalazłem 3 fotki z glebą. Krowy na pastwisku - pełno zielska po choryzont i w rogu trochę brązowej gliny. Kozy w jakimś górzystym krajobrazie - szarawo - kanienista gleba. No i to z jakiegoś rajdu. Co do scenki to nie będzie ani centymetra płotka. Zamysł był taki: Janki się zgubiły. Wjechały na czyjeś ziemie i posiłkują się mapą. Wyskakuje na nich krowa i siedzący ma lekkiego cykora Dziś malowanie figurek. Do łosza wziałem po raz pierwszy Umbrę paloną: Jest delikatniejsza. Reszta brązem van Dajk: Jak widać w poetyce nieco warzonowej. Trochę jeszcze starłem. Od czasu kiedy robię wash z olei średnio podobają mi się ciemne plamy na np oliwkowych spodnaich jak w tym przypadku. Drugi z figurantów spadł tak nieszczęsliwie, że złamał dłoń Podczas prac naprawczych poszła w połowie ręka Udało się go odbudować. Washowałem też pojazd. Nie jestem w tym mistrzem. Też po zdjęciach trochę poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Ładnie,ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 spadł tak nieszczęsliwie, że złamał dłoń Evil or Very Mad Podczas prac naprawczych poszła w połowie ręka Twisted Evil Osteoporoza najwyraźniej... Fajny pomysł na scenkę. Troszkę bym jeszcze tego człeka z mapą rozjaśnił tu i ówdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 tabliczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 podstaweczka z takim głośnikiem? czy będą marsze bojowe w zestawie? :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Bardzo mi się podobają te drewniane klocki pod scenkami. Tabliczki sam projektujesz i dajesz do druku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Bardzo mi się podobają te drewniane klocki pod scenkami. Tabliczki sam projektujesz i dajesz do druku? Klocek z dębiny na wymiar kosztuje kole 15zł. Tabliczki projektuje mi kolega, zwykle kilka wersji, potem głosowanie w pracy i domu. Wysyłam mailem i jadę odebrać. Ta kosztowała 4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 4 złote???? Ja za jedną płaciłem 8 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 4 złote???? Ja za jedną płaciłem 8 :/ 4złe, ta technika nazywa sie grawerton. To jest jakoś termicznie nanoszone. Krawędzie liter nie są tak ostre jak w przypadku grawerowania laserowego . Ponadto traktując to np. debonderem możesz zmyć napis. Mimo to od kilku już modeli wybieram ten konkretny punkt/usługę. Tabliczki robione lasserowo kosztowały mnie 30pln sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Podstawka super, teraz tylko model do pełni szczęścia. Z czego robiłeś trawkę, krzaczki itp? Jakaś konkretna fimra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Z czego robiłeś trawkę, krzaczki itp? Jakaś konkretna fimra? Niższa trawa to posypka jakiegoś kolejkowego potentata z Gremanów zapewne. To wyższe - u mnie kwitnie na czerwono - to Polak (to jest nazwa producenta, bo pochodzenie czeskie). Dziś odebrałem z poczty naklejki W trakcie ich przyklejania okazało się, ze miejscami kamo ma zły wzór. Kilka razy domalowywałem. Nie mam pojecia co to jest za jajo na wieży. Zobaczę jutro (znaczy już dziś) przy dziennym swietle. Umiejscowienie symboli z tyłu domniemane. Wzorowałem sie na zdjęciach naszych wozów z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Naklejki siadły bardzo elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2011 Witam Fajne, gdzieś trafiłem : http://www.warwheels.net/Beaverette3JHARRIS.html trochę późno ale może innym się przyda. Zaglądam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Powiem że jestem pod dużym wrażenie, model super, pomysł na makietkę również i ta krowa z silikonem Gratuluję i czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi