mirage3 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Gdzie jest Model Maker się pytam!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 No tam malował przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 3 godziny temu, rudy0007 napisał: No tam malował przecie Ja bym sobie życzył w 1/48 bo zbieranie 1:1 to za cienki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 2 godziny temu, mirage3 napisał: zbieranie 1:1 to za cienki jestem Miejsca brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 W związku z tym , iz moja wiedza na temat "odkurzaczy ze skrzydełkami " czyli wspólzcesnych odrzutowców balansuje gdzies na poziomie "bociana we mgle" pozwalam sobie zadac pytanie w tej kwestii. Jaka jest róznica między Su 20 a Su 22 . A pytam dlatego , że mam chęć zrobic model takowej maszyny. NA oku mam "Smer 0855 Suchoj Su-17/22 M3". Myk w tym , że chciałbym "palnąć " go w naturalnym kolorze metalu . Su 20 chyba takowe bywały , a Su 22 raczej nie. No chyba ze jestem w błędzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 @boberm1 skonkretyzuj nieco co chcesz zrobić docelowo. Pytasz o malowanie w naszym lotnictwie? Jeśli interesuje Cię Su-22M3 to ta wersja u nas nie latała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 11 minut temu, Grzes napisał: @boberm1 skonkretyzuj nieco co chcesz zrobić docelowo. Pytasz o malowanie w naszym lotnictwie? Jeśli interesuje Cię Su-22M3 to ta wersja u nas nie latała. Cóz - ciut zagmatwałem . Mea culpa !. Otóz - chciałbym wykonac model Su 20 w NMF . I szukam modelu który pozwoliłby mi na takową realizacje . Miałem nadzieję że da się coś z onegoz Smerowego plastiku "wyrzeżbic " relatywnie małym nakładem sił i środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 10 minut temu, boberm1 napisał: ... że da się coś z onegoz Smerowego plastiku "wyrzeżbic " relatywnie małym nakładem sił i środków. owszem da się. Jednak nie małym nakładem sił. Co do środków to może być różnie. Był taki temat, niestety część zdjęć nie istnieje: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 No cóz. Nie pozostaje nic innego .... tylko zakupic MiGa 17 lub 15 . A Su-czke zrobimy kiedyś - może :-)) Dzieki panowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 6 godzin temu, Grzes napisał: Miejsca brak? I kasy na taki ekskluzywny złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, mirage3 napisał: I kasy na taki ekskluzywny złom Oj tam. Hobby plus kasa , hmmm..... Finalnie zamówiłem inny złom w MojeHobby . A mianowicie Su 7 . Jedyny słuszny "Smer" :-))) w 1/48. Zobacze czy mój -pożal sie boże - warsztat pozwoli mi na zrobienie zcegos poprawnego z tej staroci. MiGacze może póżniej :-)) BTW; Su 20/22 czy jak mu tam - i tak zrobie w przyszłości. Jak mnie zbierze na łaciate rury:-)) Edytowane 4 Listopada 2022 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) Przepraszam zapost pod postem - ale filmik "lezy " w temacie. A moze komus sie przydać troche informacji .. Edytowane 7 Listopada 2022 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Ktoś wie jaki może byc numer tego Su-22? Jakie są użyte kolory? szare czy zielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 8 minut temu, Maxy napisał: Jakie są użyte kolory? szare czy zielone? Jest to obecnie stosowany kamuflaż, czyli szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Listopada 2023 Share Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) Taka ciekawostka. Su-22UM3-K z 39 elt sfotografowana 5.06.2003 w czasie ćwiczeń "Chopin 2003". Foto: Rafał Tokarski Twórca malowania, Arkadiusz Pasternak, na FB pisze tak: "Kazali jakoś podmalować , to ojechaliśmy ją natryskowo olejną , bo trwalsza powłoka niż nitro . 2 dni to zaklejanie napisów eksploat i 1, 5 dnia malowanie . Na oblot poszła lekko wilgotna i tylko z czerwonym obrysem wlotu powietrza żółte wypełnienie i czarne paski dokończyliśmy po oblocie Sam uczestniczylem.w tym niecnym procederze . Samolot oblatywał śp gen Andrzejewski i nawet nie zauważył że złotego na wlocie brakuje" "była na tzw "pracach" czyli po 200+40/-20 h nalotu . Odnowić powłokę lakierową . ...ciekawe czym ... Z technikiem właścicielem sami te farby zakupiliśmy . Kazali odnowić , odnowiliśmy . Nawet , te odcienie brązu prześwitujące , daliśmy szeroką mgiełkę z pistoletu natryskowego . Ja mieszałem proporcje farby , nafciarz Piotrek psikał , potem zmiana ręki . Wbrew pozorom , takie partyzanckie malowanie daje po nadgarstku i stawie łokciowym . Nagrody pieniężnej za to nie dostaliśmy ." Edytowane 22 Listopada 2023 przez Wymysl 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Listopada 2023 Share Napisano 22 Listopada 2023 Piękna historia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Listopada 2023 Share Napisano 22 Listopada 2023 A w tle świdwińska APA z równie oryginalnym kamuflażem. Pamiętam, gdy pierwszy raz widziałem jej fotki, doszedłem do wniosku z kolegą, że aparat na pewno przekłamał kolory. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Sierpnia Share Napisano 30 Sierpnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Sierpnia Share Napisano 30 Sierpnia No tak, powoli kończy swój czas "supertechnika" jak nazywano samoloty Su-22 gdy do nas trafiły w 1984, czyli 40 lat temu. Spróbuję się dowiedzieć jakie są plany co do czasu ich latania w naszym lotnictwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi