Skocz do zawartości

B-2 "Spirit of New York" Testors 1:72 - w końcu...

Lucas HS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono

SKOŃCZYŁEM!

Za B-2 zabrałem się ponad dwa lata temu. Po czterech miesiącach był prawie, prawie gotowy, a kolejne półtora roku musiało minąć zanim odzyskałem siły żeby go skończyć... Bez zbędnego pitolenia, wszystko można wyczytać w WARSZTACIE. Model zapowiadał się doskonale, a potem wszystko spartoliłem pośpiesznym malowaniem i montażem ostatnich detali. Kolejną wadą są zanieczyszczenia w środku kabiny. Teoretycznie mógłbym go zmyć i pomalować od nowa, ale najzwyczajniej w świecie psychika mi na to nie pozwala. Na początek kilka zdjęć warsztatowych żebyście wiedzieli od jakiego G zaczynałem.

B-2_Spirit_original.jpg

IMG_0224.jpg

IMG_0436.jpg

IMG_0443.jpg

IMG_0593.jpg

IMG_0670.jpg

IMG_0720.jpg

IMG_0868.jpg

IMG_0862.jpg

Po czterech miesiącach budowy model wyglądał tak:

IMG_0891.jpg

IMG_0989.jpg

A po dwóch latach tak:

IMG_6625.jpg

IMG_6629.jpg

IMG_6632.jpg

IMG_6628.jpg

IMG_6630.jpg

IMG_6633.jpg

IMG_6634.jpg

IMG_6636.jpg

IMG_6635.jpg

IMG_6637.jpg

IMG_6638.jpg

IMG_6640.jpg

IMG_6642.jpg

IMG_6644.jpg

IMG_6645.jpg

IMG_6646.jpg

IMG_6648.jpg

IMG_6653.jpg

IMG_6651.jpg

Edytowane przez Gość
  • Like 1

W pytę jest. Szkoda, że tyle czekania było, o tym kibelku to nawet zapomniałem. Moje gratulacje.

sam robiłeś i dopasowywałeś elementy?? itp czy kupiłeś zestaw do składania??

mój ulubiony samolot

ekstra robota

Timek nie idź na łatwiznę tylko zobacz warsztat kolegi

Nie widziałem warsztatu, bo nowy tu jestem, ale widzę jedno. Jeśli tak wychodzą Ci modele "od niechcenia" to co się stanie jak Ci się "zachce" :P ogólnie bardzo pozytywny w odbiorze Podoba się!

Przydało by się zrobić kilka poprawek, tak czy siak gratuluję wytrwałości w budowie i ukończonego pięknego modelu

Przydało by się zrobić kilka poprawek, tak czy siak gratuluję wytrwałości w budowie i ukończonego pięknego modelu

Zapraszam do mnie do pomocy, bo ja na prawdę nie mogę na niego patrzeć

Witam

Niedoskonałości swojego pięknego "naleśnika" znasz sam. Mnie się bardzo podoba. Bardzo rzadko widuje się modele tej maszyny.

Jest Świetny! Gratuluję

Pozdrawiam

Kornik

Nie gadaj, fajnie i ładnie wyszło, subtelna powłoka lakiernicza powoduje miły dla oka odbiór, tylko ta trawka taka sztuczna :P

a co tam coś musze powiedzieć

Pozdrawiam.

Przemek.

Mimo że B-2 nie jest moim pupilem to bardzo fajnie jest zobaczyć tego potwora na forum Według mnie bardzo fajny i "elegancki" model. nie będę się niczego czepiał bo nie ma takiej potrzeby. Brawo