Skocz do zawartości

Churchill Mk. IV AFV Club 1/35

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Oto mój trzeci a zarazem najnowszy ulepek w skali 1/35. Model ten mogę określić jako stałe wkroczenie do skali 1/35 z małymi wyjątkami 1/48. Do modelu zostały dodane anteny (nie pamiętam z jakiej firmy) R-25.

Warsztat znajdziecie Tutaj

dsc08002p.jpg

dsc08028p.jpg

dsc07997r.jpg

dsc07998b.jpg

dsc08000k.jpg

dsc08001o.jpg

dsc08004.jpg

dsc08006.jpg

dsc08007s.jpg

dsc08010b.jpg

dsc08011kx.jpg

dsc08012b.jpg

dsc08013.jpg

dsc08014w.jpg

dsc08015aj.jpg

dsc08016j.jpg

dsc08017r.jpg

dsc08019i.jpg

dsc08020h.jpg

dsc08021mf.jpg

dsc08022h.jpg

dsc08023p.jpg

dsc08024f.jpg

dsc08025cl.jpg

dsc08026b.jpg

dsc08027w.jpg

Wersja miniaturek.

dsc08002p.th.jpg

dsc08028p.th.jpg

dsc07997r.th.jpg

dsc07998b.th.jpg

dsc08000k.th.jpg

dsc08001o.th.jpg

dsc08004.th.jpg

dsc08006.th.jpg

dsc08007s.th.jpg

dsc08010b.th.jpg

dsc08011kx.th.jpg

dsc08012b.th.jpg

dsc08013.th.jpg

dsc08014w.th.jpg

dsc08015aj.th.jpg

dsc08016j.th.jpg

dsc08017r.th.jpg

dsc08019i.th.jpg

dsc08020h.th.jpg

dsc08021mf.th.jpg

dsc08022h.th.jpg

dsc08023p.th.jpg

dsc08024f.th.jpg

dsc08025cl.th.jpg

dsc08026b.th.jpg

dsc08027w.th.jpg

Zapraszam do komentowania.

Pozdrawiam Konrad.

Cóż by tu powiedzić, że brudas, jak ty mogłeś takim wjechać na forum. Skandal!!

Wiesz dobrze KOndi co chce powiedzieć, ale .... to już prywatnie, boje się o uszy innych forumowiczów.

Zupełnie nie moja działka, ale widać że to kilkudziesięciotonowy potwór, na którego wsparcie chłopaki z pierwszej linii cieszą się jak dzieci, a nie plastikowa zabawka. Uwielbiam takie modele po prostu. Jak robione zdarcia farby, kolory, kolejność, technika? Aaa i jeszcze ta patyna się super prezentuje, nadaje tej swoistej ciężkości.

Jest Piękny!

Nie ma porównania z pierwszymi modelami jakie zaprezentowałeś na forum w zeszłym roku. Jest realistyczny, daje wrażenie metaliczności i wspomnianej już ciężkości. Brudzenie jest wyważone, a detale właściwie podkreślone. Do tego dochodzą świetne zdjęcia.

Cóż jeszcze można rzec. Świetnie się to ogląda. Szkoda tylko, że nadal obstajesz przy swoim w kwestii podstawek, bo każdy Twój kolejny model, aż się o taką podstawkę prosi.

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik

Witam i już spieszę z odpowiedziami.

Model fajny. Nie czaję po co wrzuciłeś dwa razy te same zdjęcia.

To taka wersja dla ludzi z wolnym łączem - nie muszą czekać, aż im się załaduje cały temat z fotkami które dodałem (są bardzo "ciężkie") tylko klikają w miniaturki.

Zupełnie nie moja działka, ale widać że to kilkudziesięciotonowy potwór, na którego wsparcie chłopaki z pierwszej linii cieszą się jak dzieci, a nie plastikowa zabawka. Uwielbiam takie modele po prostu. Jak robione zdarcia farby, kolory, kolejność, technika? Aaa i jeszcze ta patyna się super prezentuje, nadaje tej swoistej ciężkości.

Myślę że spokojnie o tym przeczytasz na bodajże trzeciej stronie warsztatu (?) co by się tutaj nie powtarzać. ;)

Chyba Twój najlepszy model, bardzo udany Bardzo lubię Churchilla, sam ostatnio go składam, ale z Tamiyi.

A warsztat to gdzie??

piękny potwór. szczery podziw. za brak podstawki i ludzika - dyskwalifikacja innymi słowy cud, miód i orzeszki jak mawia mój Mistrz.

Podstawki zostawiam dla innych ... to robota nie dla mnie.

kmy do nawiercenia ale poza tym to świetna robota, nalowanie super ; )

Zrobi się.

Dziękuję za wszystkie opinie!

To i ja się przyłączę do kółka wzajemnej adoracji Churchilla

A tak na serio to tak jak już koledzy pisali. Świetnie pomalowany, gustownie ubrudzony i nieprzesadnie poobijany no i jeszcze to uczucie "prawdziwej stali". Aż mi się spodobało to dziwadło