Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Krzysiu to przez te zbliżenia ,mam takie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Krzyśku za cieniowanie plecaków rzeczywiście należy Ci się pochwała. Zacnie się prezentują. Koce natomiast jeszcze próbowałbym na Twoim miejscu zmatowić... Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Będę teraz cały model malował lakierem matowym. Figurkom też się jeszcze dostanie. Nie wiem czemu niektóre farby Tamiya pomimo tego iż są z serii XF (flat) dają połysk. Dzięki jeszcze raz wszystkim za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Zgadza sie-XFy z aero sa ok ale z pedzla jakos dziwnie blyszcza. Plecaki miod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Model wygląda zacnie, robisz duże postępy. Jedyne co mi się nie podoba to graty z tyłu pojazdu, robią wrażenie niczym nie zamocowanych. Kanistry wymieniłbym na jakieś mniej uproszczone, choć wymalowane są w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Graty będą przewiązane dratwą, ale na razie trwają poszukiwania takiego czegoś w UK: Zdjęcie z warsztatu: Pociag Pancerny Smialy kolegi Analogic Co masz na myśli z kanistrami pisząc - uproszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Co masz na myśli z kanistrami pisząc - uproszczone? Przede wszystkim mają 2 zamiast 3ch rączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Wiem, ale kompletnie o tym zapomniałem. Taki miałem zapał jak malowałem że jakoś tak wyszło. Będę chyba sobie musiał zacząć listę robić i jak coś mi się przypomni to napisać aby potem o tym nie zapominać. Spróbuję im tę trzecią poprzeczkę jakoś bezboleśnie wstawić. Ale i tak długo udało się to ukryć, he, he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Zabrałem się za podstawkę. Oczywiście nie będzie to nic specjalnie wystrzałowego bo to moja druga podstawka a i umiejętności pozostawiają jeszcze wiele do życzenia, ale nie mogłem temu modelowi tego nie zafundować. Ubiegam może prawdopodobne pytania. Te kawałki korka to będzie (albo raczej planuję aby była) imitacją skał. Czy myślicie że warto w otoczeniu dołożyć jeszcze jakieś niewielkie kamyczki? Chcę też pomalować tylne lampy. I nie było by problemu bo mam zdjęcie: Zdjęcie: Armorama - M3 Grant by Darren Baker gdyby nie zdjęcie drugiej lampy z tego samego czołgu: Zdjęcie: Armorama - M3 Grant by Darren Baker To które światło powinno być w końcu na górze - pomarańczowe czy czerwone? Pomoc mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Coś ktoś może napisać w sprawie świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Jak dla mnie wygląda to tak: góra światła czerwona a dół czarny. Ja osobiście zawsze maluję całe na czerwono. Na marginesie bardzo ładny model Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Ja bardziej myślałem że jedno pomarąńczowe (kierunkowskaz) a drugie czerwone (stop i pozycyjne). No nic poczekam jeszcze chwilkę. W międzyczasie wypróbowąłem nowy nabytek - piasek do szynszyli. Nic nie jest jeszcze przyklejone, a tylko na sucho posypane. Czy powinienem to jeszce przesiać? A jak to jak to robicie? Chyba że sypać gipsem lub klejem do glazury na jakiś klej? Sorki, ale z podstawek to ja jeszcze zielony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Na tym zdjęciu lepiej widać i powinno rozwiać wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Jakoś to spróbuję pomalować. Te światła to naprawde małe są - tak na dotknięcie pędzlem. Jak coś nie pójdzie to najwyżej zrobię jednokolorowe. A co do pisaków pustynnych? Możecie coś doradzić, bo nie wiem co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Chyba najłatwiejszym sposobem będzie posmarowanie lekko rozcieńczonym wikolem (u ciebie to pewnie jakiś inny klej do drewna na bazie wody) i na to ten piasek do szynszyli, a potem pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Podstawka już umęczona - teraz schnie w garażu. Do klejenia używam kleju do paneli - taki sam jak wikol. Zrobiłem mieszankę z tego piasku do szynszyli, normalny z piaskownicy od małej i kleju do płytek. Jutro wrzucę foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Wczoraj niestety nie dało rady. Z okazji pojawienia się lata na wyspach wraz z sąsiadem zajrzeliśmy do lodówki i znaleźliśmy kilka więc potem już mi trochę ostrość siadła. Dziś jednak po pracy udałem się do garażu i posikałem trochę. Przykleiłem też wg mojego widzi mi się jakieś kamole. Jako że jak pisałem kiepski jestem z podstawek tak więc jest taka sobie. Kamieni epomalować czy zostawić szare? Poniżej próbowałem nakładać pigmenty, ale na chropowatej powierzchni nie bardzo dają się rozcierać. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to ewentualnie zrobić aero? A może jakaś inna metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Ja psikałem aero mieszając z Fixerem Miga Tu masz trochę o tym http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=40&t=32995 Edytowane 25 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Hej.Fajne efekty mozna uzyskac malujac aero roznymi odcieniami z roznych katow;mozna uzyskac efekt cienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Bardzo ładnie wygląda ta podstawka. Tylko: -zrobiłeś ślady po gąskach? -kamienie może za równo względem siebie poukładane (ale to takie moje dziwne wrażenie). Czy ten piasek się nie sypie (odpada)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Graty będą przewiązane dratwą, ale na razie trwają poszukiwania takiego czegoś w UK: U mnie to mozna kupic w tzw. Dollar Store wszystko za dolara MADE IN CHINA. Moze u was w UK sa jakies takie sklepy z tanim badziewiem. Ta dratwa sie lekko rozsciaga wiec dobra jest na wiazanie szpargalow na pojazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Ładnie staruszek wyszedł, a ta browarowa palma jest THE BEST Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Kolega Grzesiek słusznie zauważył. Ślady po gąsienicach trzeba koniecznie zrobić. Poza tym prezentuje się bardzo fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Mnie jakoś te skały nie przekonują. Na jednym kamulcu widać że inne są do niego przyklejone albo przynajmniej sprawiają takie wrażenie. Ja bym proponował ułożyć z mniejszych kamyczków jakiś murek że jakiś tubylec ułożył sobie murek z niepotrzebnych kamyków na skraju oazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Kolega Grzesiek słusznie zauważył. Ślady po gąsienicach trzeba koniecznie zrobić. Poza tym prezentuje się bardzo fajnie!Coś tam wyrzeźbione. Jeszcze pomaluję i dam fotki.Mnie jakoś te skały nie przekonują. Na jednym kamulcu widać że inne są do niego przyklejone albo przynajmniej sprawiają takie wrażenie. Ja bym proponował ułożyć z mniejszych kamyczków jakiś murek że jakiś tubylec ułożył sobie murek z niepotrzebnych kamyków na skraju oazy.Fakt' date=' kamole poprzyklejane. Wiem o które ci chodzi, więc spróbuję je urwać lub jeszcze dosypać. Niestety urwac się już nie da - super mocny klej dwuskładnikowy. Podstawki to moja pięta Achillesa.U mnie to mozna kupic w tzw. Dollar Store wszystko za dolara MADE IN CHINA. Moze u was w UK sa jakies takie sklepy z tanim badziewiem.My mamy Poundland-y. Trzeba będzie poszukać. Dzięki za opinine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi