Piotrek.S. Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Oj kalki "0510" już czekają, aż za długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Dzięki za zdjęcia wyprasek-teraz wiadomo co to za ziółko z tego Sokoła. Moim zdaniem dobra baza wyjściowa pod model Będę miał co robić wieczorami Napiszcie na podstawie jakich planów i gdzie wydanych można rozpocząć walkę z modelem?Ja widziałem kiedyś plany Sokoła chyba w skali 1:72 w L+K,ale podobno były skopane?Są jeszcze gdzieś ? Ciekawe na podstawie jakich planów powstawała forma pod model? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Może lepiej zaproponować producentowi np. malowania coby ich potem nie szukać i czekać na dodatki innych firm No jak Anakonda to koniecznie Gromowska Fotka pochodzi z http://www.sanko.wroclaw.pl/galeria/zestaw07/26_w-3cz2.html Pozdr. Pawel Wow a to zes mi prezent z poniedzialku Pawle zrobil ta fotka. Jedno mnie tylko zaciekawilo, zdziwilo, a mianowicie znaki lowvis, z tego co mi wiadomo to cos tam z prawem jest ze zakazuje uzywania takich znakow a tu widze co innego, oc o kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Prawo jeszcze nie zadziałało a śmigłowca juz nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Jedno mnie tylko zaciekawilo, zdziwilo, a mianowicie znaki lowvis, z tego co mi wiadomo to cos tam z prawem jest ze zakazuje uzywania takich znakow a tu widze co innego, oc o kaman? - Marynarka Wojenna uzywa Bryzy (+ chyba jakies Mi-8/17) ze znakami low-viz - wiec chyba prawo juz zmienione. Co do gromowskiej Anakondy - to tak jak pisal okonek - blyskawicznie zostala skasowana... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 7 Maja 2007 Autor Share Napisano 7 Maja 2007 Ciekawe rysunki Sokoła można znaleźć na wkładce z planami w Modelarzu. Dużo zdjęć na płycie w Aeroplanie nr.5/6 z 2004 roku który jest w całości poświęcony Sokołowi. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Ciekawe rysunki Sokoła można znaleźć na wkładce z planami w Modelarzu. Dużo zdjęć na płycie w Aeroplanie nr.5/6 z 2004 roku który jest w całości poświęcony Sokołowi. A pamiętasz numer tego modelarza Aeroplan o Sokole to obowiązkowo mam Marzy mi się rysunek Sokoła(i nie tylko) w skali autorstwa P. Grzegorza Skowrońskiego Jedne z najlepszych rysunków jakie widziałem Napewno rozrysował Sokoła. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 8 Maja 2007 Autor Share Napisano 8 Maja 2007 Znalazłem numer Modelarza z planami Sokoła. 8/1997. Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 8 Maja 2007 Share Napisano 8 Maja 2007 Znalazłem numer Modelarza z planami Sokoła. 8/1997. Dzięki-teraz wiem co szukać.Teraz muszę się uzbroić w cierpliwość i czekać aż się pojawi na Allegro Na giełdę to chyba nie ma co dawać ogłoszenia,bo jak się pojawił akurat nowy model Sokoła ,to raczej nikt nie odsprzeda Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Marynarka Wojenna uzywa Bryzy (+ chyba jakies Mi-8/17) ze znakami low-viz - wiec chyba prawo juz zmienione. Co do gromowskiej Anakondy - to tak jak pisal okonek - blyskawicznie zostala skasowana...Pozdr. Pawel Co do tych znaków lov-viz w Marynarce Wojennej to jest to takie połowiczne lov-viz, bo czerwone barwy są na miejscu, tylko białe lekko zszarzono. Takie szachownice są na szarych Bryzach, Mi-8/17 i dwóch Kamanach (tu dodatkowo są zmniejszone rozmiarowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Witam, Jesli chodzi o moje zdanie na temat tego modelu to... hm...nie widziałem go na zywo wiec powiem tyle co spostrzeglem ogladajac fotki elementów: razi troszke brak łączen blach i nitów na kadłubie (z tego co widze jest on gładki jak... d*** niemowlaka ;) ) ale ogólnie wydaje sie spoko i powiem szczerze nie moge sie doczekac az dopadne tego Sokolika w jakims sklepie Mieszkam blisko Tomaszowa Mazowieckiego i czesto mi tu wlasnie takie smiglaki lataja i kosiacza nad domkiem wiec fajnie byloby miec taki model w kolekcji:) Czesc z Was poruszyła temat co jeszcze za model by chcieli aby firma AJ Model albo jakas inna wyprodukowała, przychylam sie do zdania na temat Skytrucka/Bryzy ale chciałbym aby w koncu ktos wyprodukowal porzadna Iryde oj..naprawde bardzo mi szkoda ze ten samolot nie wszedl do produkcji seryjnej.... :( ale ostatnio czytałem że ponoć Bumar chce odkupić od Mielca te wyprodukowane sztuki zmodernizować i sprzedać do Indii ale byloby fajnie PS. do Pepsi_Adam pytałeś się odnośnie kolorów jakimi pomalować Sokolika... ja polecam zrobienie wersji wojskowej i pomalować Sokołka w ciemne moro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 To jest moro to o co Tobie Pawle chodzilo to jnosi miano kamuflarzu. Przepraszam za OT ale bardzo mnie to w..... denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 hehe Qrde faktycznie... ale strzeliłem sobie samobuja ale nie bij mnie Qrde to była moja pierwsza wypowiedz na tym forum.... no i chyba nadszedł najwyższy czas aby poszukać sobie nowego forum albo zmienić nick hehehe ;) A na marginesie: słyszeliście że przez ostatni miesiąc albo dwa wszystkie Sokoły były uziemione? (przynajmniej te wojskowe) W Tomaszowie ponoć jednemu urwała sie łopata śmigła ogonowego. Na szczeście stało się to na stojance bo jakby odpadła w powietrzu to byłoby nieciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Hehe Pawle nie zamierzam nikogo bic ani ganic za wpadki, spowodowane pewnie nie wiedza, lepiej jest wytlumaczyc KOniec Off Topicowania wracamy do kwestii Sokola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Pawle każdemu gafa się zdarzy, więc nie rób scen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 hehe no wiecie po każdej gafie zmieniam nick więc teraz musze założyć konto o nicku pawel183 hehe nie no żartuje Czasem jakoś tak mam że co innego mam na myśli a co innego napisze A w ogóle to zaraz zmienie tą pierwszą swoja wypowiedz i ja poprawie i powiem ze nie wiem o co Wam chodzi hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 To ja się zabiorę za omawianie wprasek serii próbnej. Moim skromnym zdaniem mój egzemplaż jest jakby trochę nie dolany (mam tu na myśli ubytki formy zwłaszcza na części przedniej osłony kabiny). Patrząc perspektywicznie to jest to model nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 Jutro już 15.05.2007 może ktoś wie gdzie pokaże się pierwszy Sokół. Czekam na informację od Panów z AJ-MODEL , może coś będzie na Forum. Jak macie koledzy jakieś informację gdzie można kupić to proszę o info . - (oprócz Allegro). Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 Nie widać Sokoła w sklepach. Na Allegro idzie jak świeże bułeczki. Egzemplarze tam sprzedawane są bez instrukcji. Koledzy jak coś wiecie gdzie można kupić dajcie info. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Dziś zaamówiłem sobie Sokoła ze strony producenta: http://www.ajmodel.com.pl/ Wraz z przesyłką (za pobraniem) policzono mi 49,5 zł Przy czym na stronie jest adnotacja - dostępny od 25 maja. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Ja natomiast poprosze producenta o fotki poprawionych wyprasek bo cosik mi nie pasuje na lewej stronie kadluba. Chyba, ze model trafil do sprzedazy w takim samym stanie jak na ostatnich fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 Dzięki znalazłem wreszcie Sokoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 gdzie ten Sokół Krystek? Mów szybko gdzie??? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 Tu znajdziesz Sokoła: http://www.ajmodel.com.pl/ Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 Ale jaja za taką cenę to sprzedałbym cuś takiego ale z blachami i z żywicą. Kurza melodia jest w tym zestawie chociarz instukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi