KilY Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Ah no tak rzeczywiście styropianowe, teraz sobie przypomniałem, że przy mocniejszym przyziemieniu potrafiły się połamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 No panowie oczywiście że się pamięta te eskadry styropianowe: http://pcmaf.org/shop/avactis-images/Gliders_set_0.jpg A Piper robił u mnie za Jaka-12 http://img.inkfrog.com/pix/COLLECTOR12/MVC-393F_001.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Ach Wy o tym badziewiu. No tak było coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Łooooł to Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Ach Wy o tym badziewiu. No tak było coś takiego Było Moja żona kupiła takie dwa (spit i jeszcze coś) z miesiąc temu, dała chyba po złotówce za sztukę Dzieciaki oczywiście już je zneutralizowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 http://allegro.pl/mi-4-smiglowiec-i1698635817.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Dla odgrzania tematu... Jak to się teraz modnie mówi "vintage" w pełnym tego słowa znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 OMG P-11 w turkusowym kamo Grzesiu vintage pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Po kalkach widać starą siedlecką produkcję, dawnych wspomnień czar Kilka lat temu, na targach w Poznaniu chciałem kupić 11, a szukałem lepiej odlanego skrzydła i trafiłem właśnie na ten wyrób w nowym ładnym pudełku. Model ten miałem kiedyś w "niemieckim" malowaniu. Twój model, to vintage pełną gębą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Chyba raczej kobyłkowską... Chwała ci za to, że sprawdziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Dla odgrzania tematu...Jak to się teraz modnie mówi "vintage" w pełnym tego słowa znaczeniu Brakuje łosza na cylindrach ;) świetny model, aż się łezka w oku kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Że też takie cudo się komuś uchowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) Trochę nowsze, ale w starym stylu. No i ZTS. Sorki, teraz chyba jest dobrze. Edytowane 8 Lipca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 404 Not Found :( w pierwszym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Panowie, małe pytanie. Czy jest w Polsce, polska firma, produkująca modele plastikowe, w skali 1:72, na poziomie...dzisiejszego Airfixa czy Revella? Czy są to opracowania własne, oryginalne , czy przerabiane, liftowane formy sprzed lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Chyba ArdPol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Ardpol to raczej żywica, a nie plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 no nie, ale ma dobre modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdziki Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Techmod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdziki Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Sorki Techmod w 1:48. Nieuważnie przeczytałem przedostatni post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Czyli co? Wychodzi na to, że 20 lat wolnej Polski zaowocowało jedynie dość kiepskim powielaniem komuszych wynalazków? Najwyraźniej się nie opłaca. A miałem nadzieję na 2-gą Japonię (obiecywał taki gość z wąsami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Aby robić nowe formy trzeba mieć pieniądze:) Poza tym rynek z tego co widać jest zapełniony, m. in. Japończykami. A jeżeli chodzi o poloniki? Są ludzie którzy lepią z ZTSowych i Mastercraftowych modele lepsze, gorsze, więc po co robić nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 No tak Moses, ja to wiem i to wszystko prawda...z pewnego punktu widzenia. Jednak wynikałoby z tego, że Czechom czy Ukraińcom forsa spada z nieba, Hasegawy w Pradze czy w Moskwie nie uświadczysz, no i powinniśmy zachwycać się (zamiast ciągle wieszać na nich psy) rodzimymy 72-kami, bo w końcu gdyby nie one to zostałyby nam tylko scratche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Aby robić nowe formy trzeba mieć pieniądze:) Poza tym rynek z tego co widać jest zapełniony, m. in. Japończykami. A jeżeli chodzi o poloniki? Są ludzie którzy lepią z ZTSowych i Mastercraftowych modele lepsze, gorsze, więc po co robić nowe? Wiadomo, że jakość modelu zależy przede wszystkim od sklejającego, ale faktem jest, że formy wykorzystywane przez powyższych producentów (z całym szacunkiem dla nich) są już zużyte. W efekcie same modele ze względu na jakość i spasowanie części są trudne do wykonania przez mniej doświadczone osoby - ich budowa polega niekiedy bardziej na "zacieraniu niedoskonałości modelu", niż na klejeniu i malowaniu (poza paroma wyjątkami - np. Mastercraftowego P-7 sklajało się bez większych problemów). Próba budowy takiego modelu jako pierwszego w życiu może skutecznie zniechęcić do sklejania. Osobiście uważam, że bardzo przydałyby się modele Łosia, Karasia, Iskry i paru innych krajowych wyrobów w jakości porównywalnej np. z Hobbybossem, czy nawet Italeri - inaczej same maszyny mogą za jakiś czas (jedno pokolenie) zostać zapomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Ależ oczywiście z panami się zgadzam, trochę pozwoliłem sobie zironizować. Jednakże jakby nie patrzeć taka jest prawda. W efach, ahach, milach, migach można sobie przebierać w zestawach, więc producenci biją się aby zrobić lepszy, droższy. Zestawów Łosiów Karasiów jest....... wiemy wszyscy, więc jak pisałem kto ma sklepić kupi mastercrafta ztsa miragea, więc po co robić? A co do Czechów, cóż naród jak widać zaradniejszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi