Skocz do zawartości

LotR : Ranger's Ambush

cloner16

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Clonerze16, spróbuj spytać na BorderPrinces albo BellOfLostSouls, tam powinni ci chyba lepiej doradzić co do podobnych budowli. Nie mogę znaleźć linku do faceta, który chyba Carcassonne robił w skali "heroic", no ale może chociaż japońskie chałupy Jenkinsa ci prześlę, niektóre są moim zdaniem fajne:

http://www.johnjenkinsdesigns.com/28mm.htm

No i pogadaj z forumowiczem quidamcorvus, też przecież swoje już zbudował ;)

Po długich trudach wstawiłem tyle ile dało mi się wycisnąć z aparatu.

Natomiast , jak widać dobudowałem jeszcze pewne elementy.

Obiecuję ,że już nic więcej nie będzie,bo tak doklejam coś co chwila i końca nie widać.

Ewentualnie obuduję koło dźwigu filar ,bo nie wiadomo po co on jest a tak będą znajdowały się tam wielkie drzwi jakby do składu.

Aż strach mnie ogarnia gdy myślę o tym ,że jeszcze tak wiele roboty przede mną szkoła tuż tuż... I ta matura !

IMG_1945.jpg

IMG_1943.jpg

IMG_1942.jpg

IMG_1941.jpg

IMG_1940.jpg

IMG_1938.jpg

IMG_1937.jpg

IMG_1936.jpg

IMG_1934.jpg

IMG_1933.jpg

IMG_1930.jpg

IMG_1929.jpg

IMG_1926.jpg

Matura to bzdura, uwierz

Potwierdzam. O wiele trudniej jest być do niej dopuszczonym niż ją zdać, tak więc dopieścić musisz tą dioramę, bo smaku umiesz narobić obserwatorowi.

Ale jest przepustką na wyższą uczelnie i wybrany kierunek dlatego trzeba ją zdać jak najlepiej. Czyż nie ?

Co do dioramy to powiem, że mógłaby się ona znaleźć w wydawanych niegdyś gazetkach LotR bo niczym nie ustęuje tym najlepszym.

Pozdrawiam i powodzenia w przygotowaniach do matury.

Cloner matura to podstawa, zdaj jak najlepiej, POWODZENIA !

Praca jest naprawdę godna podziwu i uznania, utrzymaj poziom do końca, a będzie idealnie Wygląda świetnie, nierówne deski, okiennice, kominy, po prostu obłęd

Ok wracam do roboty , mam jeszcze trochę czasu więc postaram się go jakoś pomimo trudów prowadzić przez jakieś 2 miesiące , które będą obejmowały prace w sobotnie poranki. Wszytko trwa trochę mozolnie ale sami wiecie jak to jest. ;)

• 1 month later...

Roślinność to ważna sprawa w takich sceneriach, bardzo wiele zależy od koncepcji. Jeśli to ma być ładnie i pięknie i z wioski elfów to może coś w ten deseń:

atEnchantedValley06.jpg

tumblr_lk0y1jwMJm1qdtvffo1_500.jpg

Jakieś dziwne ogromne kwiaty, i krzaki, drzewa z jaskrawymi liściami (może nawet kolorowymi).

Jeśli natomiast mroczny klimat to generalnie ciemne kolory, przede wszystkim drzewa iglaste (z ciemnym listowiem), i krzaki z kolcami nie może zabraknąć drzewa wisielców:

4592221.jpg

~miklusia digart.pl

Dla kontrastu dodałbym jakieś czerwone przerośnięte krzaki, np.:

archeospor.png

Choć z tego co widzę przeważa u ciebie druga koncepcja.

• 2 weeks later...