LordDisneyland Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Fajne.... Aha, w podpisie masz "diorama 10mm", a figuranci wyglądają na 28mm ;) Chyba, że oczęta mię mylą? Sorry, musiałem się do czegoś przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Tak , tak , zgadza się , bo to tak naprawdę miało być malutkie a wyszło 1:35 jak już pisałem za bardzo mnie poniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Szukam i szukam ale nie mogę znaleźć w internecie nic podobnego i równie dużego . Może macie jakieś ciekawe linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Trochę się na forum nie pokazywałem. Wchodzę tu i takie zaskoczenie. No malowanie wyszło super. Pełen respect za to mazianie, bo wyszło bardzo fajnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Clonerze16, spróbuj spytać na BorderPrinces albo BellOfLostSouls, tam powinni ci chyba lepiej doradzić co do podobnych budowli. Nie mogę znaleźć linku do faceta, który chyba Carcassonne robił w skali "heroic", no ale może chociaż japońskie chałupy Jenkinsa ci prześlę, niektóre są moim zdaniem fajne: http://www.johnjenkinsdesigns.com/28mm.htm No i pogadaj z forumowiczem quidamcorvus, też przecież swoje już zbudował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Szkoda ,że nie posiadam żadnego aparatu którym dał bym radę zrobić dobre zdjęcia ,bo naprawdę na żywo wygląda to o wiele lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 bede tu zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Cieszę się ,że się podoba, jak na razie wszystko stoją ,bo nie mam chęci i materiałów ale jak tylko dojdzie balsa to ruszam do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyniak Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Naprawde ciekawie wygląda teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Obiecuję ,że jutro wstawię zdjęcia ,bo będę próbował okiełznać tę maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Po długich trudach wstawiłem tyle ile dało mi się wycisnąć z aparatu. Natomiast , jak widać dobudowałem jeszcze pewne elementy. Obiecuję ,że już nic więcej nie będzie,bo tak doklejam coś co chwila i końca nie widać. Ewentualnie obuduję koło dźwigu filar ,bo nie wiadomo po co on jest a tak będą znajdowały się tam wielkie drzwi jakby do składu. Aż strach mnie ogarnia gdy myślę o tym ,że jeszcze tak wiele roboty przede mną szkoła tuż tuż... I ta matura ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Pięknie Ci to wychodzi. Widać masz rękę do dioram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Ale czad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Gdybym ja miał taki talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Matura to bzdura, uwierz Jest mrocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Matura to bzdura, uwierz Potwierdzam. O wiele trudniej jest być do niej dopuszczonym niż ją zdać, tak więc dopieścić musisz tą dioramę, bo smaku umiesz narobić obserwatorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Matura to bzdura, uwierz Potwierdzam. O wiele trudniej jest być do niej dopuszczonym niż ją zdać, tak więc dopieścić musisz tą dioramę, bo smaku umiesz narobić obserwatorowi. Ale jest przepustką na wyższą uczelnie i wybrany kierunek dlatego trzeba ją zdać jak najlepiej. Czyż nie ? Co do dioramy to powiem, że mógłaby się ona znaleźć w wydawanych niegdyś gazetkach LotR bo niczym nie ustęuje tym najlepszym. Pozdrawiam i powodzenia w przygotowaniach do matury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Na razie makieta czeka na malowanie , jak zrobię cokolwiek to wstawię. Dziękuję bardzo za komentarze. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimpow Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Super się to zapowiada Cloner16 a tak mniej więcej to w jaką skalę się to mieści? 1:35? I takie małe spostrzeżenie, nie wiem czy w tamtych "czasach" znali takie wygódki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Zamieniłem to na system warhammer czyli 28mm, a co do wygódki to kto będzie zwracał na to uwagę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Cloner matura to podstawa, zdaj jak najlepiej, POWODZENIA ! Praca jest naprawdę godna podziwu i uznania, utrzymaj poziom do końca, a będzie idealnie Wygląda świetnie, nierówne deski, okiennice, kominy, po prostu obłęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Ok wracam do roboty , mam jeszcze trochę czasu więc postaram się go jakoś pomimo trudów prowadzić przez jakieś 2 miesiące , które będą obejmowały prace w sobotnie poranki. Wszytko trwa trochę mozolnie ale sami wiecie jak to jest. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Ok czekam na wszelkie propozycje roślinność lub inne nt. terenu wokoło młyna. P.S. Makietę jeżeli ktoś chce będzie można zobaczyć(nieskończoną) na zawodach modelarskich w Gdańsku pod koniec listopada. viewtopic.php?f=57&t=29309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Roślinność to ważna sprawa w takich sceneriach, bardzo wiele zależy od koncepcji. Jeśli to ma być ładnie i pięknie i z wioski elfów to może coś w ten deseń: Jakieś dziwne ogromne kwiaty, i krzaki, drzewa z jaskrawymi liściami (może nawet kolorowymi). Jeśli natomiast mroczny klimat to generalnie ciemne kolory, przede wszystkim drzewa iglaste (z ciemnym listowiem), i krzaki z kolcami nie może zabraknąć drzewa wisielców: ~miklusia digart.pl Dla kontrastu dodałbym jakieś czerwone przerośnięte krzaki, np.: Choć z tego co widzę przeważa u ciebie druga koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Przepiękna praca. Można się spokojnie delektować Propozycje (pomysł) zagospodarowania roślinnego, podesłałem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi