bazylms Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Czekam na to kamo z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Widzę,że szalejesz z nowym aerkiem. Ładnie Ci wyszły te rozjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Witam pankot13 - aerek jest fenomenalny... Scout dostał kamo: Z efektu jestem zadowolony. Niestety taśma odeszła w kilku miejscach i będę musiał to poprawić Najgorzej będzie z maską, ale damy radę mam nadzieję Co sądzicie? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Kamo świetne . Bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Ciekawy kamuflaż, chyba jeszcze takiego nie widziałem na tym pojeździe. No i do tego fajnie cieniowanie koloru podstawowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Super, super. Te drobne niedoskonałości wynikające z trochę niedokładnego maskowania z kolejnymi zabiegami powinny zniknąć i się rozmyć. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Efekt fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam Miło słyszeć tak pozytywne opinie, właściwie to mój pierwszy model Wczoraj coś mnie naszło na retusz tych czarnych plamek... dziś już bym tego nie zrobił, bo model był bliski spotkania z Wamodem Ale udało się naprawić to i owo, oto fotki: Przy okazji uzyskałem ciekawy efekt na plamach kamo na masce. Rozjaśnić jeszcze co nieco te plamy na całym pojeździe? Czy może poprawić czarnym, żeby było jak wcześniej? A może nic już nie kombinować i lecieć z sido? pankot13 jeszcze raz wielkie dzięki Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Kurczę extra Ci to wyszło!! plamki wyglądają prawie jak płomienie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Kurczę extra Ci to wyszło!! plamki wyglądają prawie jak płomienie!! Malowanie mi się podoba ale właśnie jak kolega napisał... plamki wyglądają jak płomienie. Co to jest za kamuflaż ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 13 Lutego 2012 Autor Share Napisano 13 Lutego 2012 Witam Wzór kamuflażu pudełkowy, a wybrałem to malowanie bo jest dosyć niespotykane... I ponawiam pytanie, coś robić jeszcze z tymi plamami kamo? Rozjaśnić? Poprawić na masce? Czy zostawić taki smaczek, bo przecież model to nie płot i nie trzeba wszystkiego tak schematycznie malować i lecieć z sido? A jak już przy sido jestem to zapytam czym czyścić po nim aero? Jak zwykle przedmuchać tylko Wamodem? Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Ja bym jeszcze raz poprawił ten czarny kamuflaż na masce. Tylko postaraj się teraz dobrze zamaskować wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Bardzo ciekawy warsztat, dopiero go odpaliłem, a już wszystko przeczytane Co do plam ja bym zostawił jak jest, dobrze to wygląda. A co do czyszczenia aero po sido, to ja wodą ciepłą czyszczę i też jest git. Powodzenia przy dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Witam Ostatnio trochę podłubałem i Scout stanął na własnych nogach, znaczy się kołach Pomalowałem też przednie fotele, lampy itp... Kamuflaż poprawiony czarnym, ale nie wszędzie... z prawej strony zostawiłem smaczek Następnie położyłem sidolux, model przynajmniej ładniej pachnie. Jutro kolejna warstwo i mam nadzieję pierwsze w życiu kalki Co sądzicie? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 . Masz zmiękczacz do kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Ok. Jeszcze kupa zabiegów które zmienią mu wygląd. Płyny do kalek ważna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Hej Płyny mam, Micro Set i Sol. Zaraz postaram się położyć kolejną warstwę sido i tu właśnie nie za bardzo wiem ile tego psiknąć, bo nie chcę zalać modelu lakierem. Model ma się mocno błyszczeć czy po prostu tylko zabezpieczyć go mgiełką? Może jakiś link albo fotka obrazująca sprawę? Z góry dzięki Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Tutaj link do poradnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Tu jak nakładać kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Witam Dzięki za linki, znam je, ale zawsze warto sobie przypomnieć Ufff... kalki położone, najbardziej obawiałem się o gwiazdę na masce, ale ułożyła się bardzo ładnie. Fotki: Pod światło można zauważyć drobniutkie niedoskonałości, ale jak na pierwszy raz chyba nie jest źle Jutro zabezpieczę wszystko kolejną warstwą lakieru błyszczącego, ale tym razem użyję chyba błysku Gunze. Rozcieńczać go jakoś czy prosto ze słoiczka? A potem wash Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 No i super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Gwiazdę na masce kładłeś w całości, albo ciąłeś na kawałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Gwiazdę na masce kładłeś w całości, albo ciąłeś na kawałki? Nie wiem jak w tej wersji pojazdu ale w Late production gwiazda była w 3 częściach. Model fantastyczny. Podstawka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Fajnie, że się podoba Gwiazdę na masce kładłeś w całości, albo ciąłeś na kawałki? Tak jak kolega wyżej napisał, gwiazda była w 3 częściach. I przy użyciu płynów zmiękczających, pędzelków i cierpliwości udało się ją ułożyć na zawiasach na masce Model fantastyczny. Podstawka będzie? Jest taki plan Ale będę musiał się streszczać, bo model planuję pokazać w Olsztynie... Pojawił się również zamysł dioramki... Kilku Amerykanów wyskakuje ze Scouta i po cichaczu rozstawia stanowisko ciężkiego karabinu maszynowego (w takim układzie z przodu na modelu zrezygnowałbym z montażu karabinu, który dźwigałby jeden z wojaków, a na szynie pozostawiłbym sam wózek) Taki jest plan, tylko zastanawiam się czy te figurki Amerykanów nie będą się gryzły z malowaniem pojazdu (a właściwie z kalkami klik) Ponowię pytanko, rozcieńczać błysk Gunze jak normalną farbkę? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Dzieki za wyjaśnienia. Maluje sido i matem Vallejo który rozcieńczam wodą. Sorki, ale nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi