Konrad C Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Niesamowity postęp modelarski zrobiłeś ostatnio. Teciak wygląda świetnie. Aż chce się go mieć. Dzięki Kalki położone, na górnej części wieży zmyłem farbę bo było parę sporych paprochów (pewnie aerograf mi napluł). Jutro to pociągnie z pędzle i będzie dobrze, błoto z błotników zmyte i ostatecznie gotowe. Tu mała ciekawostka, w ramkach HobbyBossa można ujrzeć dwie części które w ogóle nie są oznaczone w instrukcji lecz powinny na czołgu być. Chodzi o piłę ręczną oraz klakson (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Ładne błotko i ogólnie wykonanie pod wydechami to błotko i rdza czy okopcenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Błotko fajne, ale teraz byś musiał w końcu jakąś podstawkę dorobić. Koniec już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Błoto całkiem nieźle, choć teraz musisz uważać,żeby nie przesadzić ze śladami eksploatacji na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Postaram się nie przesadzić. Pod wydechami tylko błotko, na wydechach rdza ale jeszcze lekkie okopcenie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Dół skończony teraz tylko wieża oraz obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Mam nadzieję że,odcień stropu wieży wyrówna się z bokami.Chyba że to efekt podmalowania całości stropu przez tankistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 bardzp ladnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Model skończony. Dziękuję za wszystkie komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Fajny ale przy fotkach się postaraj bo niby światło jest ale nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Lepsze fotki robiony przy świetle żarowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Podoba mi się podstawkę będziesz robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Kolejny już fajny model. Ile ty ich już zrobiłeś od kiedy zacząłem męczyć Granta? Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 A spróbuj zrobić fotki z fleszem czasami wychodzą lepiej niż przy oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 A mi brakuje takich pięknej rdzy na tych zapasowych ogniwach, zawsze dają smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Rdzę postaram się dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam! No to zaczynaj od nowa.... Pytanie? Jesteś pewien co co rozmieszczenia kół jezdnych z bandażem? To że były montowane jako pierwsze i ostatnie chyba nie było przypadkowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam!No to zaczynaj od nowa.... Pytanie? Jesteś pewien co co rozmieszczenia kół jezdnych z bandażem? To że były montowane jako pierwsze i ostatnie chyba nie było przypadkowe.... Zaczynam. Tak - oto zdjęcia na poparcie tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam! Wieża już czysta lecz mam pewien kłopot. Otóż HobbyBoss dołączył nawet spory arkusz kalek lecz tylko jedno malowanie, które już wykorzystałem, jest oznaczone w instrukcji. Chciałbym z Waszą pomocą rozszyfrować malowania z tego arkusza oraz z dostępnych źródeł. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Rosjanie malowali tanki na dwa sposoby, jednolite zielone kamo lub zielono-brązowe. Starsze maszyny mogły mieć czarną linie podziału kolorów), we wczesnych Teciaka było ono też stosowane. Kamo dwubarwne możesz wykorzystać do wer. RKKA lub ambuszowej niemieckiej (w kolejnym modelu). Z racji tego, że już pomalowałeś, nie masz dużego wyboru. Możesz wykorzystać kalki niemieckie lub same numery taktyczne do wersji rosyjskiej, czerwone napisy były w 99% stosowane przy kamo zimowym. BTW.: Niemcy sporo ich posiadali sprzętu rosyjskiego, tanków najwięcej po remoncie technicznym silnika, skrzynia biegów, awarie spowodowane przez niedoświadczone załogi. http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?50986-Battle-Of-Kursk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Konrad a jakbyś spróbował napis od ręki zrobić? Ja tak robiłem w KV. Przy twoich zdolnościach dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Co pomalowałem? Jeszcze nic nie malowałem tylko chcę rozszyfrować te kalki: Do jednej wersji już znalazłem i nawet mi się podoba takie zimowe malowanko. Dwubarwne też by było fajne ale zrobię je dopiero jak ujrzę jakieś kwinty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Widzę, że z malowaniami nikt nie pomoże... Może macie jakieś ciekawe plansze barwne tego czołgu? Przed chwilą zmyłem farbę oraz błoto, naniosłem delikatna fakturę ziemi na wannę, na to pójdzie kurz z aerografu robiony pigmentami. Zgubiły mi się dwie proste do zrobienia części ale to nie problem. Problemem będzie poskładania uk. jednego który się rozleciał w docie ale damy rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 O boże... Coś Ty z nim zrobił... Z drugiej strony będzie teraz na maxa zdemolowany, jak po Kursku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 O boże... Coś Ty z nim zrobił... Z drugiej strony będzie teraz na maxa zdemolowany, jak po Kursku... To znaczy? Dodałem tylko linę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi