michal0281 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Jest kilka metod na robienie oczu, jedne lepsze inne gorsza ale Twoja z calym szacunkiem jest bardzo zla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 Co do oczu to się z Tobą zgadzam;) Niestety, mimo szczerych chęci nie udaje mi się namalować ich idealnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Co ci załoganci wyprawiali w środku (syf wszędze w tym na ścianach)? BTW kolor wnętrza to jasnozielonkawy. Ławki nie są twarde tyko wyściełane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Co do koloru wnętrza... Instrukcja podaje, że jest to kolor biały. W necie widziałem fotki wnętrza koloru ciemnoszarego, zielonkawego, białego... A siedzenia... Też jest kilka wersji- wyściełane i nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Wnętrze jak z Fallouta! ale macie rację-coś w tym brzydalu jest!muszę sobie go zapodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 Ha ha:) Rzeczywiście:) Trochę podobne do Fallouta:P Mnie też urzekła bryła tego pojazdu:) I to nie jest mój ostatni M113...;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Trochę dziwnie go pobrudziłeś. Lepiej by wuglądały zacieki, obicia, a nie te plamy czarne ( bardzo wszędobylskie zresztą). Następnym razem będzie lepiej. Tych obić, które zrobiłeś powinno być nieco mniej. Nudno trochę w tym pojeździe. Brudzenie bardzo jednolite. Może spróbujesz to urozmaicić. Powodzenia. Ogólnie ma coś w sobie Twój model, choć nie wygląda idealnie. Pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 Co do brudzenia to tak jak już pisałem- to mój pierwszy raz... Do środka wrzucę jeszcze trochę bambetli- kanistry, plecaki, skrzynki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Co do brudzenia to tak jak już pisałem- to mój pierwszy raz... Do środka wrzucę jeszcze trochę bambetli- kanistry, plecaki, skrzynki itd. Każdy jakoś zaczynał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Dokładnie Następny raz będzie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Witam po świętach Żeby nie było, że nic przez ten czas nie robiłem – zamieszczam kolejny raport z postępu prac 1. Pomalowałem na czarno kratki na pokrywie silnika 2. Wymieniłem karabin na taki lepiej wykonany z Academy 3. Zamalowałem miejsca których nie pokrył aero (łączenie między płytą czołową a bocznymi; kanty na samej górze, itp) 4. Dokleiłem właz kierowcy, narzędzia, gąsienice na pancerzu, błotniki po bokach 5. Dodałem trochę bambetli do środka (żeby nie było tak pusto ) - kanistry, skrzyni amunicyjne do km-ów itp. A propos – skrzynka która leży na ławce (swoją drogą od czego ona może być??) nie jest przyklejona. Czekam na ew. sugestie gdzie ew. pasowałaby lepiej (a może w ogóle ją stamtąd wyrzucić??) 6. Zastanawiam się nad tym czy aby nie lepiej by było pomalować ławeczki na jakiś kolor, np. oliwkowozielony albo czarny… Prace nad M 113 nieuchronnie zbliżają się ku końcowi… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 I kolejne fotki. Tym razem już z kalkami. Czekam na opinie... Warsztat uważam za zakończony. Jak poprawię figurantów to zrobię nowe foty i wkleję je do galerii... A oto rzeczone foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Ale kalki się świecą... szkoda, że nie położyłeś sidoluxu na model przed umieszczaniem ich... Jeden z elementów koła napędowego jest odgięty... (5 foto od dołu). Pokrywa włazu kierowcy od wewnętrznej strony powinna być pokryta białą farbą. Tej dziury na pokrywie włazu strzelca też trzeba było się pozbyć przed malowaniem jakąś szpachlą. Generalnie nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Na przyszłość do kalek używaj zmiękczacza - nie będą sie błyszczeć (oczywiście kłaść trzeba na lakier błysk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Dzięki za tak szybki odzew;) Jeżeli chodzi o kalki to na następny raz nałożę je na lakier błyszczący... A co do włazu to instrukcja podaje, że ma on być od wewnątrz malowany w kolorze nadwozia (czyli oliwkowozielonym.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 KM został potraktowany metalizerem o stanowczo zbyt jasnej barwie. Powinien być pomalowany na czarno i przetarty suchym pędzlem odcieniami szarości lub metalizerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Można też ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Pokrywa włazu kierowcy od wewnętrznej strony powinna być pokryta białą farbą. Skąd ten pomysł Przy okazji widać jak detale w modelu są biedne, wygląda jak 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Mój błąd. Zasugerowałem się tym, że załe wnętrze malowane było na kolor biały. Zwracam honor do kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Co do koloru km-u to postaram się go poprawić wg wskazań kornik_69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Co do koloru WKM-u to jest on zdecydowanie za jasny ja używam metalizera z Mr.Color (jest super) a puszka z amunicją powinna być po drugiej drugiej stronie dotyczy to zarówno IIWŚ jak i współczesnych M2 .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 genialne oczy P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchar Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Składam ten sam model i pytanie jakie farbki kupić ?,maluje pędzlem ale liczę że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 28 Lipca 2013 Autor Share Napisano 28 Lipca 2013 Ja do malowania użyłem akryli Italeri - Flat Olive Drab 4315 (FS 34088) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi