Skocz do zawartości

M3A1 Dywizjon Pancerny 1 Dywizji KBW 1:35 HB

Robert Ostrowski

Rekomendowane odpowiedzi

Warsztat http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28984

Model prosto z pudła ,przedstawia wóz z Dywizjonu Pancernego 1 Dywizji KBW po przemalowaniu stad kolor zielony ,nr seryjny fikcyjny ponieważ nie miałem odpowiedniego w swoich zbiorach/.Malowany/pierwwsze malowanie H&S Ultra / farbami Guze seri C ,Tamiya ,Vallejo ,Pactra, chemia AK,łosz MiG ,filtry to chińskie oleje z benzyną,pigmenty Mirage i pastele z fixerem Migowskim, max zrobiony od podstaw ,jak dorwę lepszy to podmienię.

kbwe.jpg

dsc01717s.jpg

dsc01718l.jpg

dsc01719z.jpg

dsc01720g.jpg

dsc01721o.jpg

dsc01722g.jpg

dsc01726uo.jpg

Ja też dołączam się do gratulacji.

Model wyszedł bardzo fajnie.Podobają mi się te zarysowani na całym kadłubie.Od razu widać,że pojazd ścigał leśnych po bezdrożach.

Jedynie co bym poprawił to dodał odrobinę kurzu na skrzynce po prawej stronie.Jest tam troche za czysto.Ale to tylko moje widzi mi się.

Witam!

Świetnie pomalowany model! Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić!

Z jednym ale......

Na drugim zdjęciu model robi wrażenie niesymetrycznego, pokrzywionego Może to wina fotografii. Zbieżność kół jest na pewno zwalona...

Poza tym coś nie tak ze spasowaniem

dsc01718l.jpg

Z drugiej strony jest inaczej ...

Zrób zdjęcie od frontu...

Wielkie dzięki Panowie za dobra recenzje modelu

Marku próbowałem złożyć z pojedynczych cyfr ale tak jak pisałem nie miałem w swoi zbiorach zrobiłem nr zaczynający się na 60... i wyszło lekkie SF a z drugiej strony nie ma dowodu ,że takiego nie było

marioba model trzyma dobrze geometrię kadłuba /musiałem na gorąco ramę formowac bo była trochę krzywa/ i podwozia ,to wina zdjęcia krzywo stał aparat na statywie /jutro postaram sie zrobić drugie takie samo/ co do maski to faktycznie jest troszke krzywo ale to nie Mercedes więc raczej dopuszczalne dzieki Krzysiu uprzedziłeś mnie.

Jeszcze raz dziekuję i zapraszam do warsztatu z BTR 152

marioba model trzyma dobrze geometrię kadłuba /musiałem na gorąco ramę formowac bo była trochę krzywa/ i podwozia ,to wina zdjęcia krzywo stał aparat na statywie

Uff! No to super! Model jest kapitalny i jest na czym oko zawiesić.

Ps. Pomaluj piórka wycieraczek na czarno.....

Piękny model Robercie. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że jeden z najładniejszych i najciekawszych jakie zaprezentowałeś do tej pory

Przyłączam się do apelu o winietkę!

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik