Skocz do zawartości

[Warsztat] F-16I SUFA (konwersja modelu Italeri 1:48)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Marek ma wymuszoną wyjazdem przerwę, a ja pozwolę sobie dorzucić nieco wyraźniejsze zdjęcie kaset AN/ALE-47 wykonanych metodą fototrawienia. Tu w trakcie składania:

VIPERUPDATE07901.jpg

A tak wygląda sama blaszka (a raczej folia 0,06mm) zaraz po wytrawieniu:

F16UPDATE81701.jpg

Edytowane przez Gość
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano

Marku, obejrzałem cały wątek i posłużę się cytatem z Ciebie: "Postaraj sie coś spartolić, żebyśmy mieli się czego czepiać"

Piękna robota!

Napisano

Patrząc na takie projekty, moje sklejanie modeli nazwałbym raczej układaniem klocków w przedszkolu, chciałbym kiedykolwiek przynajmniej namiastkę tego co widzę potrafić

• 3 months later...
Napisano

Jednak fotele są takie jak w naszych eFach i musiałem przemalować.

No tak, ale chyba zrobiłeś to nie do końca. Zagłówek fotela powinien być czarny na większości jego powierzchni. Ponad to, jeśli chcesz być zgodny z oryginałem, to musisz wymienić czujniki danych telemetrycznych. W naszych F-16 i w Sufeach czujniki na fotelach są rozkładane dopiero w momencie wystrzelenia fotela. U Ciebie w modelu są jeszcze te mocowane na stałe.

Wrzucam fotkę od siebie dla przykładu:

VIPERUPDATE051802.jpg

A tu oryginał:

F-16I_81.jpg

Mam pytanko : Czy w Sufie i naszych maszynach są fotele typu Aces II ?? Dziękuję za poradę.

Napisano

Dziękuję Ci, tak zdecydowanie to Aces II tylko zwaloryzowany, od swej pierwotnej postaci !

• 2 years later...
Napisano

Piękna szesnastka...brawo Marku model prezentuje sie rewelacyjnie, moja wciąż czeka na realizacje...ehh kiedy to nastąpi ...niewiadomo

Napisano

Jaki fajniusi żydek Ci wyszedł .Bravo

Napisano
Bardzo lubię, takie znienacka po latach dokończone prace

Raptem trzy i pół roku Ale model jest fajny, kolorowy, tylko zbliżeń brakuje.

Napisano

Marek, wreszcie!

Bardzo sobie cenię w Twoim warsztacie umiar w dozowaniu śladów eksploatacji. W dobie powszechnego manieryzmu upodobniania samolotów do czołgów, model pomalowany tak jak trzeba, to rzadkość.

To pewnie z uwagi na fakt, że obcowałeś ze sprzętem lotniczym w realu.

Dobry przykład dla innych.

Ale po tym modelu widać jednak, że długo go robiłeś. Modele skończone w międzyczasie są u Ciebie na nieco wyższym poziomie. Dziś jesteś dużo dokładniejszy.

Zauważyłem, że pionowy dźwigar we wlocie masz biały. Z tego co pamiętam, to powinien być jako niemalowany, czyli w kolorze tytanu.

Ładnie wkomponowałeś moje trawionki

Napisano

Stanowczo to drugie zdjęcie jest zajefajne