Marcin93 Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Według mnie jest idealnie, dodatki zielone jak dla mnie sprawiły, że model nie jest jednolity i monotonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Mnie zaciekawiła sprawa filtrowania pokazanymi specyfikami od AK. Czym rozcieńczasz te specyfiki i jak dokładnie robisz nimi filtrowanie. Do tej pory przekonany byłem, że filtrować można jedynie specjalnymi filtrami, a nie specyfikami do weatheringu. Proszę o więcej info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Filtry to nic innego jak bardzo bardzo rozcieńczone farby, na początku miałem zamiar zrobić je farbami olejnymi w tubce, ale doszedłem do wniosku że preparaty z AK mają drobniej zmielony pigment, no i mam ich dużo więcej kolorów. A te preparaty z AK to z reguły farby olejne, o różnym stopniu rozcieńczenia, długo schnące to fajnie się z nimi pracuje. Do filtra rozcieńczyłem benzyną ekstrakcyjną, bo szybko odparowuje. Do filtrowania to można by i humbrola użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Tylko drobiazgi, pomalowałem gąsienice, korzystając z zestawu AK, choć nie miałem pomysłu za bardzo jak to robić wyszło nawet znośnie, ale to stan prosto z fabryki, kurz i błoto dojdzie później: I przymiarka, będę musiał skrócić o ogniwko albo dwa: A na wieży dorobiłem przewody do reflektorka i celownika termowizyjnego (drucik cynowy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Bajer, naprawdę. Aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 GENIALNA ROBOTA Wojtku! Zdradź proszę jak zrobiłeś urządzenie wizyjne celowniczego? Nie dość że te czerwone szkiełka są bardzo przekonujące to jeszcze mam wrażenie że coś za nie wsadziłeś? Oglądałem też wieeeeeele zdjęć Abramsów i jakoś nigdy nie spotkałem się z całą zieloną lufą. Jedynie eżektor bywał zielony, no ale może nie wszystko widziałem ;) Czekam na kolejne postępy z prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Z tymi szybkami to żadna tajemnica, po prostu pomalowałem przeźroczyste elementy czerwonym przeźroczystym humbrolem, tym do świateł, po wewnętrznej i zewnętrznej stronie, a wnętrza urządzeń na czarno żeby nie odbijały światła, a to coś w środku to po prostu elementy odlane na tej części, na jej wewnętrznej powierzchni. A co z tym zeilonolufym abramsem to widziałem jedną fotkę, tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie, na pewno to było w jakimś dużym zbiorze, szkoda że nie zapisałem linku, a sporo tego przeglądałem w poszukiwaniu inspiracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Dzięki za wyjaśnienie. Poprzeglądałem jeszcze dziś zdjęcia i rzeczywiście znalazłem jedno abramsa z zieloną lufą ;) Natomiast... i nie to że jakoś chce się przyczepiać... szyby w dodatkowym opancerzeniu nad włazami wszędzie widziałem ze szkła białego a nie zielonego, a w urządzeniu wizyjnym celowniczego lewe szkiełko powinno być czarne ale to już jak będziesz chciał to zmienisz jak nie to nie;) Ważne że wygląda świetnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Listopada 2012 Autor Share Napisano 17 Listopada 2012 Tak dla podtrzymania wiary w moją materialną egzystencję: Zadrapania i odpryski, malowane pędzlem ale i gąbeczką, najpierw jasne: Później ciemne w środku, mieszanka farb vallejo i lifecolor, a na to Rust Streaks z AK: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Kurde Wojetek jak patrzę na ten model to mi się samoistnie gęba cieszy. Jest doskonały! Jeszcze jakaś ładna dioramka trochę bambetli i finito! Gratuluję talentu chłopaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Ale go zdewastowałeś. Ale wygląda to imponująco. Kiedyś widziałem na Discovery jak Abramsy przywożone są do remontu to wyglądały jeszcze bardziej obtłuczone i pordzewiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Nie mogę się napatrzeć. Najpiękniejszy współcześniak jakiego w życiu widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Zajebiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 efektowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Krótko - już teraz to najlepszy model, jaki widziałem na forach modelarskich. A widziałem wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Wymiata wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Ja pierdziu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 Dzięki za przychylne komentarze, dobrze wrócić z czymś co warto pokazać, ale żeby nie zapeszyć bo jeszcze nie koniec. Jeszcze trochę etapów go czeka, w większości chemią AK. Ale to jak przyjdzie czas, muszę pomyśleć nad bambetlami, trochę mam ale muszę poszukać nowszych typów plecaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Patrząc na tego Abka mam ochotę przestać sklejać cokolwiek...Pełen szacunek Stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Patrząc na tego Abka mam ochotę przestać sklejać cokolwiek...Pełen szacunek Stroju. Heh, gdzie mi tam do poziomu Wojtka, ale właśnie widząc takie modele mam jeszcze większą ochotę sklejać Mam nadzieję, że na galerię Abramsa autor nie każe nam czekać półtora roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Mam nadzieję, że na galerię Abramsa autor nie każe nam czekać półtora roku Jak znawca samego siebie obawiam się że to wysoce prawdopodobne. ;) Nie no, myślę że za rok będzie gotowy razem z dioramką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Jak na stroja to niedługo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Witaj!! Po prostu wymiotłeś tym Abramsem . Sam zbudowałem dwa Abramsy od Dragona ( 3535 ), i nawet byłem z nich zadowolony, ale po tym co Ty pokazałeś, mam ochotę wziąć młotek i posłać moje modele w niebyt. Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Gratuluję, robi naprawdę piorunujące wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi