wosiek Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 Dzięki koledze Greif udało mi się w końcu dopasować właściwe (mam nadzieję) wymiary kotła. Oto efekt: ... i dla porównania stary i nowy kociołek Oczywiście będzie jeszcze trochę szpachli, ale to już detal. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ładnie wyszedł. Starego nie wyrzucaj, szkoda Twojej pracy, a może jeszcze gdzieś się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Oba są świetne, ale ten nowy chyba będzie jednak lepiej pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ładnie wyszedł. Starego nie wyrzucaj, szkoda Twojej pracy, a może jeszcze gdzieś się przyda... Oczywiste, że stary wyląduje w pudełku ze złomem, dlatego też nic z niego nie "demontowałem" Oba są świetne, ale ten nowy chyba będzie jednak lepiej pasował. Też tak myślę, a wszystko dzięki Waszej spostrzegawczości ( patrz uwaga od Greif dla którego jeszcze raz ) Ok myślę, że problem kotła został rozwiązany i przyszedł czas na przód. Według zdjęcia klapy maski są inne niż w tradycyjnym sd-ku. Prawdopodobnie zajmują tylko połowę swojej normalnej powierzchni i krawędzie są do siebie równoległe co starałem się pokazać rysując odpowiednie linie. Dodatkowo nie widzę zawiasów potrzebnych do uchylania klap Według tego powinno to wyglądać mniej więcej tak Zgadzacię się z moją teorią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2012 Witam Trochę odpuściłem sd-ka i pracuję nad podstawkami do niego. Miało być mniej więcej tak: polna piaszczysta droga i młody nieopierzony kierowca próbujący odkopać się z grząskiego gruntu ... ale, coś mi brakowało, jakoś tak jałowo więc postanowiłem wszystko zmienić i powstaje coś takiego Taka wizja z cyklu "Prawda czasu prawda ekranu" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Zapowiada się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Wosiek - chopie - dlaczego masz tak dużo czasu na takie projekty?...ja z pudeł modeli nie mogę pokończyć. Miastowa koncepcja - oki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Zapowiada się dobrze. Oby też tak się skończyło Wosiek - chopie - dlaczego masz tak dużo czasu na takie projekty?...ja z pudeł modeli nie mogę pokończyć. Robię to kosztem snu i dłubię w nocy, bo wtedy mam czas dla siebie. Śpię po 4-5 gdodzin i niestety do pracy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Miało być lajtowo, a brnę coraz bardziej Jako że postanowiłem w miarę wiernie odtworzyć zdjęcie na którym widać interesujący mnie pojazd dzisiejszy dzień poświęciłem na zrobienie ..... rowerka Będzie on oparty o ścianę domu. Oto efekt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Masz jakiś pomysł na szprychy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Pełen szacunku za umiejętności w mikro skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Przedni widelec jest chyba trochę za bardzo pochylony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 A tylny odblask gdzie?? Super maszyna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Masz jakiś pomysł na szprychy? Niestety nie W tej skali szprycha powinna mieć około 0,04mm i to jest dla mnie problem. Przedni widelec jest chyba trochę za bardzo pochylony. To się poprawi A tylny odblask gdzie?? Będzie pozdrawiam P.S. Z czego zrobić firanki w oknach? Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Żyłka wędkarska?Może są na rynku jakieś blaszki foto. Lub w ostateczności jakiś drucik (chyba jedynie 0,1mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 No chyba zę włosy z głowy rwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Piękny wyszedł Ci ten jednoślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Żyłka wędkarska?Może są na rynku jakieś blaszki foto. Lub w ostateczności jakiś drucik (chyba jedynie 0,1mm). Taaa, a kto to będzie tkał? No chyba zę włosy z głowy rwać. No bez przesady. Może sobie daruję tą metodę, bo ostatnio czerep mi trochę się przerzedził Piękny wyszedł Ci ten jednoślad. Dzięki za opinię Tobie i pozostałym pozdrawiam P.S.Aktualizacja podstawki powinna być wieczorem Niestety aktualizacja będzie dopiero jutro. Pilne prace zmusiły mnie do przesunięcia terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 W końcu udało mi się wygospodarować trochę czasu i podciągnąć projekt. Oto efekt: Jak Wam się to widzi Coś poprawić Zdjęcia robione z lampą i przekłamują ( za dużo brązu na jezdni i nie ten odcień) Teraz wykończenie parteru od środka, poddasze i dach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Mi się to widzi tak że nie potrafię pozbierać szczęki z ziemi... perfekcjonista w małej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Takie małe a jakie fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Oczywiste pytanie: Jak rzezałeś te rewelacyjne cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Tam między chodnikiem, a murem po lewej stronie jest mała szparka. Czy to, że nie przyklejone, czy tak zostaje? Ogólnie scenografia elegancka, jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Świetnie to wyszło Podoba mi się szczególmie malowanie ulicy i chodnika. Tylko farba czy też pigmenty? Chatka też extra - nie podobają mi się drzwi (nie cierpię faktury drewna do 1/72). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Kolejny raz - czapa z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi