athlon5 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Tu jeszcze dwie fotki więc można przyjąć,ż pozostałe tez są tak malowane z prawej strony i na deser Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Gecon Ty pytasz o malowanie pudełkowe, czy jakieś z instrukcji? Bo pudełkowe to zupełnie inna bajka niż to, które jest na zdjęciach powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 MI chodzi o to że na wierzchu pudełka, Zvezda przedstawiła czołg w zupełnie innym malowaniu niż to które jest zaprezentowane na końcu instrukcji sklejania. Wiem że to zupełnie dwie różne rzeczy. Moje malowanie to będzie to które zaprezentowałem na fotce z czołgiem o numerze 522. I o dziwo Zvezda na końcu instrukcji sklejania przedstawiła to samo malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Tak bulik58, fotki dotarły, serdeczne dzięki. Dopiero przed chwilka je odebrałem, dlatego wcześniej nie pisałem. Jescze raz serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dziś wymalowałem sobie coś takiego - doskonały nie jest, trochę przygruby ale zrobiłem jak umiałem jak wam się widzi mój wróbelek? w planach coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Gecon twój kamuflaż to wóz z 19 DZmot ze składu 58 armii stacjonującej we Władykaukazie. Malowanie pudełkowe to wóz z Alabino z dywizji tamańskiej, czyli gwardia. Maszynista, malowanie fajne, ale do wersji wcześniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Maszynista, malowanie fajne, ale do wersji wcześniejszej. owszem... a kto powiedział że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Maszynista - fajne to ptaszysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) A mój już po pierwszym waschu Są jeszcze braki tu i tam ale pracuję..nad nim Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 A ja czekam na grile z Edka i drut do zrobienia kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 athlon5, zdradź mi tą tajemnicę i napisz jakich kolorów użyłeś do pomalowania tego przystojniaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Zieleń to Italieri 4726AP ( złamałem ją lekko szarym),piaskowy to zwykła 102 Pactry. Jak już wiesz plan malowania początkowo był zupełnie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Pytanie do Athlona. Mógłbyś mi opisać trochę metodykę malowania? Chodzi mo o to czy miałeś gąsienice założone, jak maskowałeś zawieszenie itd. Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Gąski składałem i malowałem osobno ( zerknij 4 strona tego warsztatu) Teraz robię coś czego bardzo nie lubię ... błotko. Najpierw człowiek stara się jak może,dokładnie,dokładnie,czysto itp...a na koniec niszczy to wszystko masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Athlon to wiem. Tylko przed malowaniem kadłuba chyba je miałeś już założone na modelu bo jakoś musiałeś je wsadzić przed przyklejeniem bocznych paneli. No chyba że się mylę. A jeśli je miałeś to czy maskowałeś to tak jak ja w moim Grancie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Aaaa..... gąski oczywici już były założone a potem postawiłem tanka na kartce papieru wygiętej tak I___I boki weszły między gąski a fartuchy ot i wszystko.Na gąsienice z przodu i z tyłu nakleiłem niedbale po kawałku taśmy malarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 O to właśnie mi chodziło. Czyli coś jak ja. Dzięki. Mam w przyszłości kilka modeli z fartuchami i chciałem sie zorientować czy jest jakaś inna metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Pewnie jest niejedna ale ta jest bardzo prosta,szybka i skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Lufa w błocie, fajna sprawa . Ten driver był chyba ślepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Athlon T90 fajnie wyglada ale wiele traci przez wielkosc zdjecia. Bo to tylko zdjęcia poglądowo-warsztatowe przy lepszych byłoby widać więcej braków.Choć dziś sporo nadrobiłem no dobra -stan obecny tgzw. późnowarsztatowy kolor-zwłasza "piaskowy" w realu jest inny( taki jak na wczprajszym zdjęciu) ale tak na szybko pstyknąłem na automacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Athlon, podoba mi się jak .... no podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 A ja się zastanawiam czy wszyscy budujący ten model zrobią swoim t-90 czerwone "oczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Super wygląda athlon Athlon, podoba mi się jak .... no podoba mi się. Krzysiek, więc może ten widok Cię zmobilizuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 A ja się zastanawiam czy wszyscy budujący ten model zrobią swoim t-90 czerwone "oczy" athlon5 zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Super wygląda athlon Krzysiek, więc może ten widok Cię zmobilizuje:) Na pewno go zrobię, ale jeszcze nie teraz. Poczekamy aż sławą waszych przeminie i nie będzie do czego mojego ulepka porównać. A na poważnie to chce jeszcze trochę przy drugiej wojence podłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi