Is-7 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Czyli robimy SF. Jutro postaram się zrobić fotki. Tak z pamięci to Twoja antena ma za długie to zgrubienie, jest odrobinę za gruba i za długa ( w porównaniu do anteny RB ). A jak wygląda ten pokrowiec, bo się zastanawiam, cz go zostawić czy nie ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Pytasz o pokrowiec na jarzmie armaty?? Moim skromnym zdaniem - Wywal to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 OK tylko czy da radę to odkleić ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Podobnie, jak gecon29, zmieniłbym tą osłonę - obecna jest za bardzo pomarszczona. Takie na szybko wyszukane zdjęcie, może będzie pomocne: http://otvaga2004.narod.ru/publ_w7_2010/xlop/t90/051.jpg ps. Ja osobiście robiłem z chusteczki higienicznej, nasączanej wikolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Witam. Zrobiłem pokrowiec tylko po to , by lufa była prosto, ale widać nie jestem w tym dobry. Gecon wstawiam poniżej fotki anteny. By marekwojtek at 2012-06-24 By marekwojtek at 2012-06-24 Już chyba zdecydowałem się, co zrobić. Dołożę tylną osłonę kumulacyjną, zapasowe koło, kilka tobołków, dwa kanistry i kilka drobnych detali. Co do malowania to jeszcze nie jestem pewny, ale ma być post apokaliptyczne. P.S. Ma ktoś możliwość ściągnięcia gąsek Miniarm-u ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Ma ktoś możliwość ściągnięcia gąsek Miniarm-u ? ? ? Miniarm ciężko teraz dostać, a Sector35 Ci się nie podoba?? Is-7 Napisz mi jeszcze proszę jak ta antenę znaleźć na stronie RB Model?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 (edytowane) Nie no byłyby świetne te Sectory, ale chyba są droższe od Miniarmów i też je dość trudno dostać. Chyba, że się mylę... To jest antena do BMP-3. W zestawie są od razu dwie sztuki. Edytowane 24 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Tak, już wyczaiłem tą antenę. Pytałem bo na stronie RB Model, jest kilka anten przeznaczonych do rosyjskich pojazdów. A co do ceny gąsek, to Miniarm i Sector35 wychodzą tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Cena nie jest jakaś olbrzymia, ale chodzi o to, że nie mam PayPal i nie kupie sobie ich. Może ktoś z forumowiczów robi zakupy w sklepie, gdzie są dostępne Sektory i mógłby dla mnie je zamówić ? ? ? Jak by co to proszę pisać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witajcie koledzy!! Chciałem Wam dziś pokazać wstępne przymiarki do zrobienia układu jezdnego. Wszystko poskładane jest na sucho ale tak to by miało wyglądać. O to scenka z zaimprowizowanym na szyko podestem: No to na razie tyle. Mam nadzieję że się spodoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Podoba się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witam. Gecon fajnie wygląda. Może go troszkę jeszcze do przodu przesunąć ? ? ? Tymczasem w mojej tajnej hali produkcyjnej powstaje wieża T-90. By marekwojtek at 2012-06-26 By marekwojtek at 2012-06-26 By marekwojtek at 2012-06-26 By marekwojtek at 2012-06-26 By marekwojtek at 2012-06-26 By marekwojtek at 2012-06-26 Niektóre rzeczy nie są jeszcze przyklejone i mogą odstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 No i moja 90-ka, stoi już o własnych siłach, oczywiście wszystko na sucho. Zmiany ustawienia wymagały tylko 3 wahacze, licząc od przodu, drugi opuszczony nieco w dół, trzeci podniesiony dość mocno do góry, no i ostatni również podniesiony do góry. Z efektu jestem zadowolony, bo wyszło mi to niemal identycznie jak na fotce, na której się wzoruję. Teraz pozostało już tylko skończyć składać drugą gąskę i układ jezdny gotowy. O to kilka fotek: No to miłego oglądania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Witam. Jest pęknie. Ja chcę fotkę z gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Ja chcę fotkę z gąskami. Będzie, będzie , już niedługo. Muszę tylko tą drugą gąskę poskładać. Na szczęście te Sectory mają to do siebie że składa się je błyskawicznie. Dobrze że w ostatniej chwili zrezygnowałem z kupna Miniarmu i zdecydowałem się na Sector. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Tylko na zębach widzę nadlewki. Warto byłoby je zaszpachlować, bo będzie je widać dość dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Tylko na zębach widzę nadlewki. Warto byłoby je zaszpachlować, bo będzie je widać dość dobrze. Się zrobi . A tak nawiasem mówiąc to luknij sobie na to, to również metalowe gąski lecz innej firmy i są dostępne: http://www.hobbyeasy.com/en/data/jyykxizqfdy7vpjaussb.html Swoja drogą to porównując te gąski ze Spade Ace Models i Sectory to troszkę się wkurzyłem że nie kupiłem tych pierwszych. Wydaje mi się że Spade Ace Models troszkę rzetelniej podszedł do tematu i bardziej postarał się merytorycznie niż Sector35, ale to może tylko moje wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 No to chyba mogę zameldować o wykonaniu zadania . Is-7, dla Ciebie i nie tylko, fotki 90-ki stojącej już nie tylko na kołach, ale i obydwu gąsienicach. O samych gąskach, mogę napisać tylko tyle, że przyjemnie się je składało, fajnie pasują do kół i w ogóle, są fajne. Ok teraz fotki: Pozdrawiam. P.S. Koła są jeszcze nie obrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Jest super Grzesiek. P. S. Właśnie przygotowuję się do wyjścia na Tankfest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Kozak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Witam. Tetka wygląda świetnie. Ja też już swoją kończę, ale to tylko za sprawą świetnego spasowania części. Ja też już wymyśliłem swoją dioramę, ale to dopiero wieczorem. Wtedy rzucę fotki modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) Witam. No to model skończony. Fajnie mi się go sklejało. Dodałem trochę kabelków i kilka elementów od siebie. By marekwojtek at 2012-07-04 By marekwojtek at 2012-07-04 By marekwojtek at 2012-07-04 By marekwojtek at 2012-07-04 By marekwojtek at 2012-07-04 By marekwojtek at 2012-07-04 Ta duża płachta materiału na kadłubie to będzie rosyjska flaga. Reszta to będą szmaty. No i próba malowania rosyjskiej flagi. By marekwojtek at 2012-07-04 Spróbować ją jeszcze cieniować, czy zostawić tak jak jest ? ? ? Edytowane 4 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Z czego płachta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 No to czekam na malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi