Sofa Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Widząc, że odtwarzanie scen z gier staje się coraz częstsze, więc jak w temacie zamierzam wykonać dioramę lub makietę przedstawiającą scenę z gry Call of Duty. Widziałem juz podobny temat na forum jednak ja postaram się dotrzeć do końca projekt. Pierwszym wyzwaniem będzie wybranie części z której wybierzemy scenę. Tak napisałem wybierzemy, bo wybór jest wspólny. A więc do wyboru: 1) CoD, Modern Warfare 2) CoD, Modern Warfare 2 3) CoD, Modern Warfare 3 Piszcie jaką scenkę z jakiej części wybrać scenkę. A więc sądźcie i wybierajcie. Głosowanie kończę we środę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 wariant nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Wariant nr1 rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Zdecydowanie jedynka. A dlaczego? Bo jest pierwsza. Co do scen to proponuję dwie: - początek gry, gdy humvee stoją na moście i trwa ostrzał przeciwngo brzegu - po akcji zabezpieczania uszkodzonego Abramsa, i ostrzale budynku przez zdaje się Cobrę, gdy czołgi wjeżdzają na ulicę a żołnierze mają niezła jatkę (nie umiem tego lepiej okreslić bo już dawno grałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) A ja proponuję zrobić ostrzał z AC-130 a na serio to może CSAR zestrzelonego pilota AH-1 tuż przed wybuchem Edytowane 30 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Ja również wybieram jedynkę (choć przyznaję szczerze, że w dwójkę i trójkę jeszcze nie miałem okazji dłużej pograć ). Ciekawych scen jest tam wiele, ale ja na dioramkę wybrałbym chyba moment, gdy trwa miejska walka Amerykanów z nieprzyjacielem broniącym się w zniszczonym autobusie. Z większą ilością figurek mogłoby to ciekawie wyglądać. Moją ulubioną misją jest ta ze snajperami w Czarnobylu, jednakże w tym przypadku byłoby już chyba więcej zabawy z jej modelarskim odtworzeniem... W każdym razie życzę powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Tak też myślałem, że jedynka wygra, ale jeszcze czas jest. Całkiem przypadkiem do sceny z zestrzeloną Cobrą mam już Cobrę po upadku, ale z szafki przerobioną na wrak. A co do AC130 to zdjęcia można przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 ja też jestem za jedynką ta misja ze sniperem jakbyś zrobił takie w fajnym kamoo w wysokiej trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Prypeć, dom kultury energetyk i dwóch snajperów )) a coś żwyszego, to ta misja z MW2 na moście w Stanach, gdzie trzeba było się przedzierać przez wraki samochodów. - Na tą dioramę, byłoby trzeba zrobić fragment mostu, parę wraków amerkańskich furek i figuraski. A może by coś tak z Battlefield Bad Company 1/2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 z bf3 mogła by być jakaś scenka z amfibią AAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Co do misji ze snajperami to problemik jest z ghille, próbowałem już robić i nie wyszło chyba za dobrze: ale myślę, że zastosowałem złą technikę (jak ktoś takie coś robi proszę o kontakt) za BF się nie biorę bo nie grałem i nie wiem co tam jest za to CoD-a znam na pamięć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Ale no żeby nie było zastoju w oczekiwaniu na pomysły i modele otworzyłam skrzynkę ze scrach -em. Wygrzebałem ekipę snajperów, kilka płytek, włączyłem grę i myślenie zrobiłem screen-y i coś takiego zacząłem: Wieżowiec i snajperzy, ale w 1:72 jak na razie 20 minut roboty,więc wiele nie zrobiłem, jeszcze mierzenie i szlifowanie, a moim zamiarem jest to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 po akcji zabezpieczania uszkodzonego Abramsa, i ostrzale budynku przez zdaje się Cobrę, gdy czołgi wjeżdzają na ulicę a żołnierze mają niezła jatkę (nie umiem tego lepiej okreslić bo już dawno grałem). Zgadzam sei bazylms.Moim zdaniem to by była najlepsza scenka na dioramkę. Pamiętam grałem to na najwyższym poziomie ;D To było piekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 I według mnie na początek byłaby to super scena, bo snajperów zrobię w mini tylko dla dokładności chodzi o tą w dzien czy noc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Oczywiście że w noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Dobra, decyzja podjeta. Misja: Bagno ( Bog ) Moment: ochrona Abramsa Skala: 1:35 Prace rozpoczna sie jak tylko dojdą modele.* *czyli pod koniec tygodnia pewnie... A do czasu przyjścia modeli będę relacjonował budowę mini scenki z Czarnobyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 eeee to jest fajne, widzę, że sam mógłbym umieścić już ukończonego abramsa w takiej scenerii ale nie podkradam tematu i czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Moze zrobić scenę kiedy Abrams przedziera się przez miasto ( Abramsa juz masz ) Ja nikomu nie bronię twórczosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekalotes Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Problem w tym, że moje zdolności do tworzenia dioram bardziej zaawansowanych jak trochę płaskiego terenu i model jeszcze nie są na tyle duże, by zabierać się za budynki Muszę zacząć od czegoś prostszego typu, droga i piach ale dzięki za propozycję, w przyszłości może... kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 A wracając do Czarnobyla. W zwiazku z nadmiarem wolnego czasu, ferii pracę stoją na takim etapie: Jeśli ktoś moze poradzić jak zrobic trawe na tej podłodze proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Kolejny UpDate prosto z warsztatu: Tutaj porównanie grosikowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 W dwa dni skończę całą scenikę, a wszystko to z powodu nadmiaru wolnego czasu. Obecny stan budynku: Postarałem się o odtworzenie niższego piętra. wielki bajzel podczas ewakuacji zeschłe liście i śmieci Proszę pisać wszelkie uwagi. Sam patrzę i widzę wszędzie niedoróbki, krzywizny i błędy więc proszę o rady dotyczące ich poprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Ja na twoim miejscu zmienił bym kolor ścian, taki siwy nie jest zbyt przekonywujący . Ale za to te deski są świetne, możesz powiedzieć jak takie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Co do koloru ścian to chyba za późno, ale jeszcze zobaczę. A deski nie są tak naprawdę malowane są z zestawu italerii i tylko wash-em pokryte i trochę przybrudzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Na drugim piętrze mógłbyś na ziemy dac kawałki szkła potluczonego bo te szyby takie powybijane to na pewno do wewnątrz wpadło tego troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi