Grzes Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) @rod190 tu masz lepsze zdjątko: I jeszcze takie: Edytowane 8 Maja 2023 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Czyli w tym miejscu powinienem wywiercić dwa otoury , trochę słabo widać miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 Takiego IFF-a na naszym "29" to nie kojarzę, żebym wcześniej widział. Umknęła mi jakaś modernizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 (edytowane) Było już wcześniej, choć nie wiem od kiedy. Tu może być wyjaśnienie (rok 2018): Cytat Koncern BAE Systems prowadzi jak podwykonawca WZL-2 modernizację myśliwców typu MiG-29 Sił Powietrznych RP. Obejmuje ona zamontowanie systemu identyfikacji „swój-obcy” w standardzie Mod.5 na wszystkich zarówno jedno, jak i dwumiejscowych samolotach tego typu. https://defence24.pl/przemysl/modernizacja-systemu-iff-polskich-migow-29 Edytowane 8 Września 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 26 Października 2023 Share Napisano 26 Października 2023 Inspiracja dla modelarza: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 7 Maja 2024 Share Napisano 7 Maja 2024 Mam pytanie do znawców "29" ,myślę o budowie MiG-29UB nr 4123 z zestawu Hobby 2000 (1/48), czy mogę zamontować do wersji UB podstawę HUD z wersji A? Ewentualnie jeśli ktoś ma zdjęcia kokpitu Malborskich UB będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Maja 2024 Share Napisano 8 Maja 2024 4 stycznia 2024 Ukraińcy stracili w katastrofie MiG-29UB. Prawdopodobnie był to ex-polski "4105" "Skalski" https://aviation-safety.net/wikibase/349891 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca 2024 Share Napisano 9 Czerwca 2024 Wczoraj na pikniku w 23.Bazie Lotnictwa Taktycznego pokazano samolot w nowym malowaniu. Samolot ma na statecznikach wizerunki patrona jednostki - Jana Zumbacha, a numer taktyczny samolotu zmieniono na 303 Niestety, można go zobaczyć tylko na terenie jednostki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Czerwca 2024 Share Napisano 9 Czerwca 2024 Swierzynka, jeszcze na dobre kalki nie siadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 9 Czerwca 2024 Share Napisano 9 Czerwca 2024 Po przebarwieniach dysz widać, że mocno eksploatowany był ten egzemplarz MiG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Czerwca 2024 Share Napisano 9 Czerwca 2024 Będzie stał zaraz za bramą witając wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca (edytowane) Nowe możliwości MiGów-29. Serbia potwierdziła zakup chińskich pocisków powietrze-ziemia CM-400AKG (zasięg 400 km) i zintegrowanie ich z samolotami MiG-29SM+. Pociski umieszczono na chińskich belkach WZKH-1 zaprojektowanych do przenoszenia chińskiego uzbrojenia przez samoloty inne niż chińskie. Edytowane 14 Marca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi