Grzes Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) @rod190 tu masz lepsze zdjątko: I jeszcze takie: Edytowane 8 Maja 2023 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rod190 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Czyli w tym miejscu powinienem wywiercić dwa otoury , trochę słabo widać miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 Takiego IFF-a na naszym "29" to nie kojarzę, żebym wcześniej widział. Umknęła mi jakaś modernizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 (edytowane) Było już wcześniej, choć nie wiem od kiedy. Tu może być wyjaśnienie (rok 2018): Cytat Koncern BAE Systems prowadzi jak podwykonawca WZL-2 modernizację myśliwców typu MiG-29 Sił Powietrznych RP. Obejmuje ona zamontowanie systemu identyfikacji „swój-obcy” w standardzie Mod.5 na wszystkich zarówno jedno, jak i dwumiejscowych samolotach tego typu. https://defence24.pl/przemysl/modernizacja-systemu-iff-polskich-migow-29 Edytowane 8 Września 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 26 Października 2023 Share Napisano 26 Października 2023 Inspiracja dla modelarza: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Mam pytanie do znawców "29" ,myślę o budowie MiG-29UB nr 4123 z zestawu Hobby 2000 (1/48), czy mogę zamontować do wersji UB podstawę HUD z wersji A? Ewentualnie jeśli ktoś ma zdjęcia kokpitu Malborskich UB będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja 4 stycznia 2024 Ukraińcy stracili w katastrofie MiG-29UB. Prawdopodobnie był to ex-polski "4105" "Skalski" https://aviation-safety.net/wikibase/349891 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Wczoraj na pikniku w 23.Bazie Lotnictwa Taktycznego pokazano samolot w nowym malowaniu. Samolot ma na statecznikach wizerunki patrona jednostki - Jana Zumbacha, a numer taktyczny samolotu zmieniono na 303 Niestety, można go zobaczyć tylko na terenie jednostki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Swierzynka, jeszcze na dobre kalki nie siadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Po przebarwieniach dysz widać, że mocno eksploatowany był ten egzemplarz MiG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Będzie stał zaraz za bramą witając wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi