Przemo1CK Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Czołem załoga ! Chciałbym pokazać mój ostatni modelik w skali 1:72, po którą nie za często sięgam Model Dragona prosto z pudła. Polecam, bo fajnie się klei. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Super, i jeszcze ta skala, ładny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Bardzo fadnie wykonany, fajne brudzenie i obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Przemo świetny. Mam pytanie. Też niedługo będe malował niemca. Jakich kolorów użyłeś do malowania i modulacji - wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 bardzo mi się podoba, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Czołem Dzięki, dzięki. Jak mówie fajnie się to robi, jednak ta miłość do trzy-piątki nie rdzewieje Bazylms malowanie: baza: A107, rozjaśnienie A36, finisz A76. Oczywiście kolory Pactry. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Gratulację- do szczęścia brakuje bardziej naturalnie rosnącej trawki na podstawce... A nie myślałeś, Przemku, nad dużą wersją tego smoka? (a może słonia?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 U mnie ziemia, to jeszcze nie ten poziom. Choć walczę z dioramą w 35. Co do dużego to tak, na pewno zrobię. Bardzo mi się spodobał ten pojazd Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Jak ja lubię ten Twój styl Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Czasem jak widzę tak zrobione modele w 72, to zaczynam wpadać w depresję. Bardzo fajnie Ci się udał, super odwzorowane zacieki. Podstawka też zrobiona ze smakiem. Trawa to własna produkcja? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki serdecznie. Też nieskromnie się przyznać muszę, że końcowy efekt bardzo mi się spodobał (a strasznie rzadko mi się to zdarza). Trawka to gotowe kępki Polaka, kupowałem w Exito, więc na pewno tam mają. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Podobalby sie na pewno w 35 a tym bardziej w tej skali.Uzyskac takie efekty w takim malenstwie jak dla mnie mistrzostwo.Pogratulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Też nieskromnie się przyznać muszę Oj tam, oj tam autor powinien być dumny ze swojego dzieła Trawka to gotowe kępki Polaka, kupowałem w Exito, więc na pewno tam mają. Ale rozumiem, że to są te paski trawy, a nie osobne kępki? Sam postawiłem na trawę Fredericus-Rex, wydaje mi się, że dają trochę lepsze rezultaty (efekt możesz zobaczyć u mnie w galerii M10). Chyba, że to jest trawa tworzona przez Ciebie z trawy elektrostatycznej i klejona w kępki. Jeżeli tak, to wielki szacun. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Yyy, nie nie to jest gotowa. W pudełku są kępki różne, owalne i podłużne Nawet pokryte od spodu jakimś słabym klejem, oczywiście lekko podmalowałem je i zamocowałem na cyjanoakryl. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Takie pojazdy to nie moja bajka, ale przyznaję, że Twój model wygląda bardzo efektownie Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Kurde nie wiedziałem, że ten model jest już w sprzedaży, bo już od dłuższego czasu mam na niego ochotę. Wracając do twojej pracy. Widocznie skala nie robi żadnej różnicy, po model jest tak samo dobry pod względem malowania jak więksi bracia. Jednakże w moim osobistym odczuciu kolor bazowy jest nieco za niebieski, wolę nieco ciemniejsze tony, ale zaznaczam jeszcze raz to tylko moje subiektywne odczucie. Cała reszta w tym brudzenie mi się podobają i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 No i bardzo ładnie wyszedł Mikro-Szkop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Super Ci wyszedł. Ja go właśnie maluję. Nie dodałeś liny i zapasowych ogniw? Dragon kompletnie o tym zapomniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Mi też kolor za bardzo podchodzi pod niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prop Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba. Napisz coś więcej o sklejalności tego potworka, bo kusi mnie od dawna, żeby go zrobić z Norwegii 1940. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Czołem Czak nie do końca, fotki rozjaśniam zawsze przed wrzuceniem, bo z oświetleniem i zabytkowym aparatem mam problemy. Może ktoś fotkę cyknie na Bytomiu, będzie lepiej widać. Ale zazwyczaj, przyznaje, nadużywam niebieskiego... ale bez niego modele takie smutne. Prop - sklejalność, klocki lego raczej. Bardzo dobrze się go robi, model współpracuje z modelarzem (jak każdy nowy Dragon), jeśli się ktoś obawia układu jezdnego itp. Nie ma problemu, tu wszystko jest uproszczone, tj. dolne rolki to jeden element Także polecam, bierz się za niego i pokazuj Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Piękniś Powinieneś robić fotkę poglądową np. z groszem, wtedy by jeszcze większe wrażenie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prop Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 No to w Bytomiu oglądnę, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi