Mirek66 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Witam . Dawno nic nie pokazywałem to chociaż ten model pokażę . Model jest dojrzały wiekowo gdyż na wypraskach widnieje data 1985 r tak że swoje lata ma a co za tyk idzie również będzie wymagać dość sporej ingerencji nożyka oraz przeróbek detali . Do zestawu dokupiłem blaszki Edka które nawiasem mówiąc są marniutkie w ale trochę ich wykorzystam. Na razie przerobiłem trochę tylną płytę kadłubową oraz zamontowałem narzędzia . Jak się uporam z kadłubem to pokażę jak mi to wyszło . Wszelka pomoc merytoryczna oraz zdjęciowa jak zwykle mile widziana Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Współcześniaki to nie moja działka, ale popatrzeć zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Ta rufa bardzo ładna, widać ogrom włożonej pracy. Robi wrażenie. Wszystko czysto i schludnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Zasiadam i oglądam ,ciekawe jakie będzie miał malowanie z Pustynnej Burzy czy z Kosowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Nie rób Kosowa tylko Niemcy lata 80e (naprzykład turniej CAT'87). Jakich fotek szukasz? Szczegóły czy konkretny wóz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Dzięki koledzy za zainteresowanie rtoipmodest szukam fotek pojazdu w konfiguracji opancerzenia z Pustynnej Burzy ale w zielonym malowaniu gdyż mam już przyklejony dodatkowy pancerz nz przodzie i jak nie znajdę to go malnę na żółto Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Jak na razie tylko tyle skończyłem przód dorobiłem dziuplę koło włazu kierowcy i zabudowałem spody sponsonów . Jak by coś nie tak merytorycznie lub jakościowo to proszę dać znać gdyż można jeszcze zmienić lub poprawić . Ma może któryś z kolegów fotkę peryskopów przy włazie dowódcy ? Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Fajnie Mirku że znowu coś pokazałeś fajowo to wygląda czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Dzięki koledzy za pozytywny odbiór Powolutku pomalutku do przodu ,przerobiłem trochę boczne osłony dodałem uchwyty i na wieży trochę namieszałem Jeszcze sporo pracy ale po tym koszu myślę iż już jest z górki . Na razie to tyle pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Dbałość o detale mnie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Oj tak. Muchom również bardzo podoba się poziom wykonania, a że Challenger 1 Mk3 w pustynnej wersji to nasz ulubiony czołg, to tym większe "bzzz-bzzz" uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Kolego, czy możesz uchylić rąbka tejemnicy na co przyklejasz blaszki, jak nakładasz CA (jeśli tym kleisz blachy) i jak łączysz ze sobą druciki np. na koszu. Ogólny widok poziomu prac zachęca do sprzedaży swojej kolekcji i zaprzestania działań modelarskich w moim wykonaniu, bo takiego poziomu to chyba przed emeryturą nie osiągnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Full profesional. Nie ma co p lata świetlne wyprzedza moje możliwości manualno-umiejętnościowe. Pierwsza klasa model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Świetna waloryzacja. Detal powala na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Dziękuję koledzy za słowa uznania wszystkie metalowe części kleję na super glue z Polskim siłaczem na opakowaniu , Robię to mniej więcej tak ; parę kropel na metalowy kapselek i drucik trzymany w pincetce delikatnie maczam końcówkę w kleju tak aby tylko się lekko trzymało potem zaostrzono wykałaczko nanoszę delikatnie klej wokół miejsca łączenia co daje mi mocne spoiwo . Jeżeli za dużo mi się naniesie to zmywam nadmiar debonderem lub przeszlifuję papierem ściernym . To tyle prosto i w miarę zadowalająco . Jak skończę boczne kosze to wrzucę fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Aha jeszcze jedno malowanko będzie mniej więcej takie ; Źródło AeroScale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Koszyki zakończone resztę będę przyklejał po położeniu anty poślizgu co nastąpi w okolicy świąt gdyż trzeba trochę grosza zarobić . To na razie tyle pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Niewiarygodny kawał dobrej roboty Mirku! Super pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo mi się podoba Twoja robota, Mirek - będzie się na czym wzorować w przyszłości ;) Mam też pytanie odnośnie tej siateczki na kosze: możesz napisać kilka słów na jej temat (typu, czy to fototr, czy plastikowa) i ew. podać źródło, jeśli to możliwe, gdzie takową można zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Witam , szału z postępów niema ale wrzucę parę fotek gdyż etap klejenia uważam za zakończony . Zrobiłem też strukturę ale nie bardzo jestem z niej zadowolony gdyż wyszła mi za gruba . Dzięki koledzy za zaglądanie do tematu i pochlebne opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Jak robiłeś tą strukturę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Pędzelkiem nanosiłem błyszczący lakier Humbrolla i posypywałem delikatnie piasek dla szynszyli , wydawał mi się drobniutki ale jednak jest trochę za gruby czego teraz nie widać na fotkach ale wieczorem wrzucę fotki z pomalowanym modelem to zobaczysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Blaszane dodatki - super! Też jestem ciekawy tych zdjęć ze strukturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi