fiedotow Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 I oto Szlachetni to, co wyszło. Nie starałem się za dużo dodawać ani zmieniać. Kto zna warsztat - wie, kto nie to zapraszam: viewtopic.php?f=86&t=32819 Resztę pozostawiam zdjęciom Na koniec przyznam, że dużo przyjemności sprawiła mi budowa Tego Spitka. Można z niego sporo wyciągnąć przy niewielkim nakładzie pracy. Ja przy nim na prawdę odpocząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Pięknie wykonany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Sława fiedotowiiiiiii!!! Urraaaaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Bardzo sympatycznie się prezentuje ten spitek z kraju rad, mis gartulaciones Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Fajny, taki inny z tymi gwiazdami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 Postaram się o jakieś tło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Z gwiazdami Spitfire prezentuje się dość oryginalnie, w pozytywnym znaczeniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Kurde ciężko ocenić Twój model Bogdan bo fotki słabiutkie ,popracuj nad nimi bo Spit na pewno tego jest wart pozwoliłem sobie nad jedna popracować w PS ale efekty też mizerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 No mistrzem makro fotografii nigdy nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 A kto tu mówi o macro fotografii Bogdan zacznij od ISO ,u Ciebie jest 3200 a to o 3000 za dużo stad ta "kasza" na fotografiach i lampą przywaliłeś Daj aparat na statyw ,ustaw max przysłonę u Ciebie chyba jest 22 ,niech sobie dobierze sam czas /nie pamiętam ale to chyba na kółku P ,ISO 200 max 400 i robisz piękne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 No nie wiem, mam mieszane uczucia... Na plus - temat z automatycznie przyciągającym oko malowaniem, ogólna czystość i poprawność montażu; Na minus: -od autora o znanych wcześniej kompetencjach należy oczekiwać więcej - nawet przy deklarowanej relaksacyjnej formie, skądinąd już którejś (a P.11, Jak i Spit w 48 to co? Gorsze?) ; -kalki na skrzydłach i numer na kadłubie srebrzą - na warsztacie się na to nie zanosiło, gwiazda na stateczniku/sterze wygląda na położoną jako całość; -nieprzekonywujące okopcenia - swoją drogą po prezentacji okopceń kolegi Wojtka można było podstępnie skopiować metodę... - ja skopiuję ha ha (może Wojtek nie przeczyta i nie zastrzeże praw autorskich) -może to kwestia zdjęć, ale coś nie gra z warstwą lakieru bezbarwnego. A ogólna refleksja - Spitfire zawsze pozostanie magiczny - od razu mnóstwo postów, których żaden świetnie wykonany PWS jakoś nie wygeneruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 No cóż, może się narażę, ale mnie jakoś wykonanie tego Spitfire nie przekonuje. Osmalenia od działek/wydechów fatalne, brak jakichkolwiek innych sladów eksplatacji. Nie widzę washa, który by trochę uplastycznił bryłę... Do tego byle jakie zdjęcia! Model jak najbardziej poprawny, w oryginalnym schemacie i rozumiem relaksacyjne wykonanie, ale wykończenie rozczarowuje nieco, IMHO oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 Dziś dokończony. Nic ne stoi na przeszkodzie, żeby nad nim popracować. Ale jak zaznaczyłem w warsztacie nie chcę za bardzo go brudzić. Ma być czysty - spod igły Po pierwszym oblocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Bogdan łosz to nie brudzenie...choć nie którzy tak myślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 Oj znaju hihihihi. Tyle, że muszę nad tym cierpliwie popracować. Co nagle to po diable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Ale jak zaznaczyłem w warsztacie nie chcę za bardzo go brudzić. Ma być czysty - spod igły Po pierwszym oblocie No OK, rozumiem, sam czasem też tak robię modele, ale wtedy wypadałoby zachować konsekwencje i darować te zarąbiste okopcenia (albo zrobić z umiarem)... Mam nadzieję, że jak model troszkę dopieścisz to pokażesz nam efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Masz jak w mBanku Muszę pokombinować ze zdjęciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Dołączę do grona krytyków. Ten model niestety jest słaby. Odbieram tą miniaturę odwrotnie proporcjonalnie do zachwytów nad urodą samego pierwowzoru (pominąwszy malowanie). Takie wykonanie, zwłaszcza takiemu miłośnikowi Spitfire jak Ty, nie przystoi ;) Sprawiedliwie trzeba jedynie oddać, że czysto sklejony. Tyle, że dziś to jednak o wiele za mało. Oby następny był lepszy, bo Spitów nigdy za wiele. Edytowane 18 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Jeśli chodzi o wykończenie powierzchni, to już pisałem, że nie powiedziałem ostatniego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Bardzo ładny model, ale na zdjęciu greatgonzo i jak wisienki na torcie, brakuje mu "dopieszczenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Łośa dostanie, spokojnie. Jutro jadę z nim do Koszalina zbierać nagany i krytykę. A w rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Jutro jadę z nim do Koszalina Do zobaczenia na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi