Konrad C Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Witam wszystkich zaglądających do tematu! Jak wiecie jakiś czas temu mnie pochłonęło lotnictwo i oddalałem się cały czas od pancerki, zamiast modeli pojazdów wojskowych w których się czułem jak przysłowiowa ryba w wodzie, kupowałem samoloty IJN i IJA. Powiem szczerze, że zrobiłem błąd - nie wiem co we mnie wstąpiło ale klejąc parę dni temu Zero z Academy, zastanowiłem się na chwilę i pomyślałem "k****, co ja robię?!". Dość tego nie ma lenistwa, lepimy czołgi! Na początek do ostrzału idzie Sherman o wdzięcznej nazwie "Zemsta II" - oczywiście takie malowanie zakładam i innego raczej nie będzie. Tylko tutaj pojawia się problem, moje zasoby są bardzo chude jeżeli o Shermany chodzi, a tym bardziej o tego konkretnie. Wiem także, że nasi kochani czołgiści wprowadzali liczne zmiany w czołgu. Dlatego też proszę wszystkich zacnych znawców o pomoc merytoryczną. Nie wiem czy ten model będzie poprawny po zlepieniu z pudełka, nie wiem czy ma prawidłowe części i czy nie trzeba będzie coś zmieniać i poprawiać. Fotkami także nie pogardzę. Jutro zrobię in-boxa i zacznę pracę nad modelem, dziś niestety wysiały akumulatorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Witamy "syna" marnotrawnego z powrotem w pancerce. Mam to samo pudło Konrad.Skończę stuga to też się za niego zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) No i pięknie Zasiadam i podglądam /wiem ,że nie których na forum taki wpis drażni /. Merytorycznie pewnie nic nie wniosę bo sam przy Woli prosiłęm innych o pomoc. EDIT Edytowane 24 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 wiem ,że nie których na forum taki wpis drażni A konkretniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Dodałem zdjęcie i widac na nim ,że nie ma tej dodatkowej skrzynki z tyłu wieży. wiem ,że nie których na forum taki wpis drażni A konkretniej? Juz kilkakrotnie tutaj właśnie czytałem ,że takie wpisy drażnią bo robią z to forum mało merytoryczne ,ale co mam napisac jak np. w tym przypadku pokazałeś samego artboxa ,że obrazek ładny ,nie chce tym wpisem burzy wywoływać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Choć konstrukcji nie lubię, to z chęcią spojrzę na warsztat. Miło, że wróciłeś do pancerki. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Dodałem zdjęcie i widac na nim ,że nie ma tej dodatkowej skrzynki z tyłu wieży. wiem ,że nie których na forum taki wpis drażni A konkretniej? Juz kilkakrotnie tutaj właśnie czytałem ,że takie wpisy drażnią bo robią z to forum mało merytoryczne ,ale co mam napisac jak np. w tym przypadku pokazałeś samego artboxa ,że obrazek ładny ,nie chce tym wpisem burzy wywoływać . Dalej nie wiem o co biega, że założyłem warsztat bez pierwszych fotek czy jak? Zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Nie no Konrad ,chodzi mi o ten wpis: Zasiadam i podglądam Nie ma co dalej ciągnąć tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Nie no Konrad ,chodzi mi o ten wpis: Zasiadam i podglądam Nie ma co dalej ciągnąć tematu AAA, no tak. A czego ma mnie to drażnić? Nawet możesz się położyć i oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 No Konrad dobrze że wróciłeś do nas sprawdź sobie maila... podesłałem Ci kilka materiałów które mogą pomóc w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 No i super . Zasiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 No i w grę wchodzi ta nieszczęsna wieżyczka dowódcy Mk II. A wóz piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 W 1/48 była z nią totalna klapa. W 1/35 pewnie można dokupić ją w jakichś zestawach waloryzacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Wiedziałem, że lotnicza przygoda tak się skończy, miałem kiedyś to samo. Działaj, działaj. Też po dłuuugiej przerwie cośtam zacząłem dłubać -klik Niedługo, mam nadzieję, pokażę ostateczny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Hej.Budowanie polskiego shermana latwe nie jest,najlepsza nauka czytania starych zdjec.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Witaj Kondziu w domu. Też zasiadam i będę podglądał bo ja to merytorycznie cienki jestem, ale za to chęci wielkie. A co do wpisu Roberta to... kilku osobom chodziło o coś w rodzaju że jak tak piszesz to nic konstruktywnego nie wnosz i zamiast wskazywać błędy i radzić to się pisze że mi się podoba albo nie. No ale ja niestety z takich jestem, więc cennych porad z mojej strony raczej nie będzie, a tylko jak znam ciebie to ochy i achy (stwierdzenie od Marioba TM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 witaj znowu tutaj. ja zasiadam i oglądam bez względu na to, czy kogoś to drażni czy nie. nie ma to jak polski Shermi. w tajemnicy napiszę, że też mam to pudło w szafie :-) liczę na ucztę dla oka bo pancerka idzie Ci jak z nut. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Ja tam lubię patrzeć zarówno na Twoje zmagania z pancerką jak i modelami lotniczymi. Nie mniej jednak polski Sherman w Twoim wykonaniu to jeden z tych wątków, które na pewno będę śledził niecierpliwie oczekując kolejnych zdjęć. Hej.Budowanie polskiego shermana latwe nie jest,najlepsza nauka czytania starych zdjec.Powodzenia. To jest najszczersza prawda. Nie jest łatwe, nie jest bezproblemowe, często nie jest też tanie. Jest wymagające, a jednocześnie satysfakcjonujące. Budując "Taifuna" przekonałem się o tym na własnej skórze i za pewne sporo wody w Warcie upłynie zanim zabiorę się za kolejnego...ale zabiorę się na pewno Powodzenia Konradzie! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Niezmiernie dziękuję wszystkim za odzew w temacie! No i myślałem, że dziś coś zacznę ale po przyjściu ze szkoły okazało się, że ojciec zakosił aparat i nici z tego. No ale nic, nie będę rozpoczynał bo chcę zrobić porządna relację a aparat jutro postaram się odzyskać a jak nie to w poniedziałek. Jak na razie kupuje chemię bo mi tego ubyło. No i się pochwale, że kupiłem w końcu Iwatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 No i się pochwale, że kupiłem w końcu Iwatę. pochwal się jaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Dawaj,dawaj Konrad z tematem bo nie ukrywam że mam w najbliższych planach Zemstę ll. Będę więc pilnie obserwował ale i kopał w necie żeby nie było że tylko pasożytuje Tylko z szermanologii jestem cieńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 To jak juz zaczeles to nie wiem jak bardzo zalezy Ci na wiernosci z oryginalem. Taka mala rzecz a malo modelarzy wykonuje otwory sciekowe przy kolnierzach wlewow.Pozwole sobie zapodac zdjecie;co prawda nie ten typ shermana ale elementy te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 O-Konradowi sie latadła znudziły??No to witomy w pancerce -z powrotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Pora odkurzyć ten watek, biorę się za "Zemstę II". Na początek zlepiona góra z dołem, zaszpachlowana szczelina na wieży przy czym troszkę wzmocniłem fakturę odlewu oraz nieustająca myśl co ma być i jak zamienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi