Artur D. Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Bf-109 G-14 po wielu bojach z lenistwem został wreszcie ukończony. Może nie jest perfekcyjny i ma sporo błędów, ale jest i to się liczy Tutaj odrobinka zabawy graficznej I końcowa wiadomość, jest to mój ostatni model malowany starym dobrym ruskim aerografem, najwyższy czas na nowy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Jedyny politycznie poprawny Bf-109 na forum ;) Podoba mi się, malowanie, zwłaszcza kołpak z przebijającą spiralą przez czarny lakier. Kwestia zamknięcia wszystkich luków była wyjaśniona w warsztacie, więc nie marudzę - nasz klient, nasz pan ;) Jeśli Twoje dotychczasowe modele były robione starym aerografem to strach pomyśleć, co będzie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Gratuluję ukończenia ciekawego modelu. Sceneria do zdjęć trochę nie dopracowana, ale model widać. Gratuluję wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Zdjęcia będą poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Ja oceniam ten model na 47 punktow na 100 mozliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Moje zdanie znasz, fajny Mietek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Zacny model Arturze ale faktycznie warsztat i Twoja renoma dawały pozory pokazać coś zaskakującego - szału nie ma -bardzo precyzujnie sklejony model w durzej skali z ciekawym malowaniem - może faktycznie zdjęcia; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Jedno jest pewne. W wieku 5-10 lat nie nauczyłeś się budować lotnisk polowych!!! Trzeba było ten piasek rączką uklepać! Mnie się podoba meser - lotnisko do niczego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Panie Tombie, dlaczego pan szuka "dziury w całym" ?? O jakim "szale" można mówić przy "109" ?? Co trzeba jeszcze pokazać, żeby wprawić w zdumienie takich dociekliwych forumowiczów jak Pan ?? A tak w ogóle, to popracuj Pan nad ortografią !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Steve dobrze się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Dobrze, do momentu, kiedy przeczytałem Twój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Steve i Robert przestancie dyskusje poza tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Witam ;) Podoba mi się model, podoba mi się wykonanie i malowanie, nawet bardzo - znać rękę mistrza. Nie podoba mi się schemat malowania. Messer w 'rafowskim' malowaniu jest po prostu 'mdły'. I to może właśnie wyjaśniać tak dużą różnicę zdań w odbiorze efektu finalnego przez oglądających, a co za tym idzie i ich komentarzy doprowadzając do skrajnych emocji, hehehe. Gdyby to było malowanie niemieckie, to nikt by się nie przyczepił. Ale nie czarujmy się, Me-109 do najpiękniejszych nie należy, a to malowanie go po prostu dobija. Do tego naprawdę subtelny i zrobiony ze smakiem weathering, który jednak 'gubi się' w szarości i zieleni. Jestem pewien, że ten sam weathering na schemacie niemieckim sprawdził by się w stu procentach. Tutaj niestety 'nie funguje'. Trzeba tego 'Mesera' konkretnie wytyrać żeby nabrał życia. Ale wtedy rozmijamy się z realiami historycznymi. I to właśnie problem ;))). Ehh, szkoda, że wtedy we Włoszech nie kupili go od Jankesów modelarze tylko piloci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Ładny model - przy ofercie barw niemieckich wybór malowania z szachowniczką był z pewnością nowatorski, ale z mojego przynajmniej punktu widzenia jak najbardziej właściwy. W pełni zgadzam się z podsumowaniem LO, choć mam dwie refleksje: - żadna z opinii nie wyrażała się negatywnie o modelu jako takim, stąd personalna reakcja jednego z kolegów była nieadekwatna do treści kwestionowanego komentarza; - jestem w ciężkim (pozytywnym) szoku, iż do tej pory nie zgłoszono wniosków o łosza. Ciekawe dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 jestem w ciężkim (pozytywnym) szoku, iż do tej pory nie zgłoszono wniosków o łosza. Ciekawe dlaczego? Bo w tej skali naturalny cień i bez washowej pomocy "gra" na zagłębieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Raport o tej całej przygodzie musieliśmy przedstawić nazajutrz, ale Me-109 znikł z naszego lotniska i już więcej go nie widzieliśmy. Gdybym wiedział, że taki będzie bilans naszego wysiłku, nie ruszyłbym ręką, Stramik nie potrzebowałby kilku kąpieli celem odzyskania swego naturalnego koloru skóry, nie mówiąc już o stracie munduru. W drodze łaski zostawiono nam Bückera na jakiś czas. Bücker mnie szczególnie wiernie się wysługiwał. Cytat ten pochodzi z relacji Kapitana Jana Praisha. Autorem całego artykuły jest Wojciech Zmyślony (tak, tak, to nie żart). W tej sytuacji należy sądzić że zdjęcia samolotu zrobiono tuż przed pierwszym lotem w barwach 318 Dywizjonu. Domniemać należy też, że zdjęcia przedstawiają samolot,,świeżo malowany". Ile też lotów wykonał w 318 Dywizjonie nie wiadomo, przynajmniej tak wynika z całego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi