Skocz do zawartości

Bf 109 E1, 1:32 Eduard

Jacek K

Rekomendowane odpowiedzi

No nie ma co, pan tu przedstawiłeś model dużego formatu . Detal ładny, malowanie sprawne, eksploatacja w porządku (śmigiełko mi ciut zgrzyta) - daj trochę fotek ogólnych.

Dobrze, że napisałeś "nowicjusz na forum" - bo model z nowicjatem za wiele wspólnego nie ma

Pozdrawiam - Mikołaj

Jacku, merytorycznie konsultowałeś u eksperta, więc ufam, że jest bez zarzutu. A modelarsko jest super. Cieszę się, że powstają takie modele jak Twój Emil. Ta skala daje mnóstwo możliwości, i celująco je wykorzystałeś. Szczere gratulacje.

PS. Z fotografią dojdziesz do wprawy, a wtedy model nadal będzie wart sesji

Krzyśku, wielkie dzięki.Mam nadzieję, że baboli merytorycznych nie ma zbyt wiele zwłaszcza po tym jak już prawie skończony model rozebrałem na kilka większych zespołów, żeby usunąć kilka pomyłek-wyszło właśnie dzięki konsultacjom.

Gizmo, tak do profi pack ale wzbogacony o wiele własnych dodatków, głównie z blaszki z puszki po piwie-to mój ulubiony materiał i jeszcze jedną blaszkę, z której użyłem może połowę części ze względy na to, że mi nie bardzo pasowały np wlot powietrza do sprężarki był tam raczej kiepsko rozwiązany.

• 1 month later...

Gratulacje ! Za zmierzenie się, z takim efektem, z otępnym Eduardem. Model mnie się podobuje. Jedyny zgrzyt, to otarcia farby - śmigło, krawędzie natarcia płata. Chodzi mi o o to, że np. skatowałeś śmigło na srebrno, a kołpaki kół są jak nówki. Temat otartych śmigieł był już poruszany, nie możliwym jest aby śmigła się tak ocierały. Z prostego powodu, nie miały o co. Model ładny, ale brak konsekwencji w śladach eksploatacji. Przód otarty, a reszta nówka.

Pozdrawiam

Paweł

Model super, wygląda na prawdę ... godnie brawo! Niesamowicie podoba mnie się schodząca żółta farba z pierścienia na kołpaku i praktycznie wszystko, do tego stopnia, że zanim to napisałem, to oglądałem Twój model już ładnych kilka razy i muszę powiedzieć, że jedno miejsce nie do końca mnie przekonuje, mianowicie; rury wydechowe i ich żółte gniazdo, jakby za mało okopcone kolejne wydechy i miejsce wkoło nich w stosunku do okopcenia na kadłubie pod kabiną i zbyt jednolicie rdzawe. Nie czepiam się na siłę, tylko w tak dobrym modelu chciałbym żeby wszystkie elementy jednakowo powodowały u mnie potakiwanie z aprobatą głowizną.

Uchylam bereta Jarek

Ed; Oczywiście gratuluję fotki tygodnia, choć osobiście bym wybrał tę z "kołpaczkiem"