Jacek K Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam Jako nowicjusz na tym forum postanowiłem zacząć swoją bytność tutaj moim pierwszym w tej skali modelem.Jak widać nędzny ze mnie fotograf-sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 No nie ma co, pan tu przedstawiłeś model dużego formatu . Detal ładny, malowanie sprawne, eksploatacja w porządku (śmigiełko mi ciut zgrzyta) - daj trochę fotek ogólnych. Dobrze, że napisałeś "nowicjusz na forum" - bo model z nowicjatem za wiele wspólnego nie ma Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Y.Czart Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Jacku, merytorycznie konsultowałeś u eksperta, więc ufam, że jest bez zarzutu. A modelarsko jest super. Cieszę się, że powstają takie modele jak Twój Emil. Ta skala daje mnóstwo możliwości, i celująco je wykorzystałeś. Szczere gratulacje. PS. Z fotografią dojdziesz do wprawy, a wtedy model nadal będzie wart sesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 To z pudła weekend edition czy z blaszkami, chyba profi pack sie zwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Krzyśku, wielkie dzięki.Mam nadzieję, że baboli merytorycznych nie ma zbyt wiele zwłaszcza po tym jak już prawie skończony model rozebrałem na kilka większych zespołów, żeby usunąć kilka pomyłek-wyszło właśnie dzięki konsultacjom. Gizmo, tak do profi pack ale wzbogacony o wiele własnych dodatków, głównie z blaszki z puszki po piwie-to mój ulubiony materiał i jeszcze jedną blaszkę, z której użyłem może połowę części ze względy na to, że mi nie bardzo pasowały np wlot powietrza do sprężarki był tam raczej kiepsko rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Jak na debiutanta , to bardzo udany debiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Na taki model...to bym patrzył cały czas!!!.........on rzeczywiście przypomina maszynę z wojny...SUUUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Byłem, zobaczyłem i pewnie powrócę, bo model bardzo zacny. Szkoda, że nie podglądałem warsztatu. Był w ogóle? Jeśli bym się czegoś czepił, to braku wstępniaka. Czegoś o historii tego egzemplarza. Taki anonimowy trochę przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 No faktycznie trochę anonimowy. Warsztat był i to dość długo sie ciągnący ale na innym forum. Tutaj to była moja mała premiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Gratulacje ! Za zmierzenie się, z takim efektem, z otępnym Eduardem. Model mnie się podobuje. Jedyny zgrzyt, to otarcia farby - śmigło, krawędzie natarcia płata. Chodzi mi o o to, że np. skatowałeś śmigło na srebrno, a kołpaki kół są jak nówki. Temat otartych śmigieł był już poruszany, nie możliwym jest aby śmigła się tak ocierały. Z prostego powodu, nie miały o co. Model ładny, ale brak konsekwencji w śladach eksploatacji. Przód otarty, a reszta nówka. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Dla mnie bomba. Super praca. Gratuluję. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 E tam, nędzny fotograf, nie widziałeś co ludzie potrafią wstawiać nazywając to sesją. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Wielkie gratulacje. Model świetnie wykonany. Osobiście na mnie największe wrażenie robią ślady eksploatacji - coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 nowiciusz to TY byłeś w dniu urodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 2 Października 2012 Autor Share Napisano 2 Października 2012 To mój pierwszy model w tej skali. Przed nim były trzy foki i Stukas w 48, czyli raczej nowicjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Model super, wygląda na prawdę ... godnie brawo! Niesamowicie podoba mnie się schodząca żółta farba z pierścienia na kołpaku i praktycznie wszystko, do tego stopnia, że zanim to napisałem, to oglądałem Twój model już ładnych kilka razy i muszę powiedzieć, że jedno miejsce nie do końca mnie przekonuje, mianowicie; rury wydechowe i ich żółte gniazdo, jakby za mało okopcone kolejne wydechy i miejsce wkoło nich w stosunku do okopcenia na kadłubie pod kabiną i zbyt jednolicie rdzawe. Nie czepiam się na siłę, tylko w tak dobrym modelu chciałbym żeby wszystkie elementy jednakowo powodowały u mnie potakiwanie z aprobatą głowizną. Uchylam bereta Jarek Ed; Oczywiście gratuluję fotki tygodnia, choć osobiście bym wybrał tę z "kołpaczkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 No fakt. Ta żółć wokół wydechów powinna być trochę okopcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi