Bojar Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Nie ma sprawy, może kiedyś będzie okazja :-) Przesyłka przed chwilą poszła, pewnie we wtorek bedzie u Ciebie. Daj znac czy poczta dostarczy "w jednym kawałku" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Linka dotarła dzięki cała i zdrowa, w takim razie zabieram się dzisiaj do pracy nad nim , a tak tylko spytam jaki kolor jej nadać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Linka dotarła dzięki cała i zdrowa, w takim razie zabieram się dzisiaj do pracy nad nim , a tak tylko spytam jaki kolor jej nadać ? Witaj, generalnie liny stalowe były i są robione ze stali wysokiej jakości i dodatkowo bywają ocynkowane co skutecznie zabezpiecza je przed korozją. Przynajmniej takie widziałem np. w Muzeum Wojska Polskiego w Wa-wie na IS-ach czy T-34. Najpierw zgruntują ją jakimś dobrym podkładem na części metalowe, najlepszy jaki miałem do tej pory to Mr. Primer Surfacer 1000. Słyszałem, że dobrze się sprawdzają też podkłady "samochodowe" w sprayu. Potem pomaluj dowolną farbą do modeli, dobrze wychodzi np. Humbrol 56 Matt Aluminium, Revell 91 lub 99. Potem i tak postarzysz ją razem z modelem więc ściemnieje. Natomiast z rdzą bym nie przesadzał, co najwyżej jakimś mocno rozcieńczonym odcieniem tak żeby wniknął w zagłębienia splotu liny i tyle. Same zakończenia pomaluj na kolor bazowy modelu i powinno być dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Witam znów zaśmiece trochę serwer zdjęciami tak zwlekam z tym podkładem ale nie ma czasu kiedy go położyć jeśli bozia da to jutro z rana, lufa z karabinu złamała się potem dokleiłem ją i przy fakturce znów się ułamała i w taki sposób ją zgubilem nie wiem co wy sądzicie o tym moim zastępczym , model z tył gotowy choć nie dałem jeszcze elementów gąsienic i tego schowka, gdyż myślę żeby podwieśić tam BMW, albo R75 lub R12, a teraz foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 gdyż myślę żeby podwieśić tam BMW, albo R75 lub R12, R75 i R12 to są motocyle marki BMW km na wieży to zdejmij jak masz cały tył od km to kup lufę od RB Models groszowe sprawy gdyby jednak nie to poszukam u siebie coś powinienem mieć(może nawet cały km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Wiem że to rodzaje BMW tylko mam R75 zrobioną w pustynnym malowaniu a R12 do zrobienia jest:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Czy ten KM to samoróbka? Bo jak tak to napisz jak go zrobiłeś - wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Czy ten KM to samoróbka? Bo jak tak to napisz jak go zrobiłeś - wygląda bardzo dobrze. Więc tak dzięki za ocenie KM'u a zrobiłem go w ten sposób, lufa to nic innego jak igła lekarska nie pamiętam ale chyba 0,4 a rura gazowa to rura gazowa wzięta z elementów fototrawionych eduarda do P-39 który mam z monogramu 1:48 a jak go będe robił to coś wykąbinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Surfacer już dany teraz jeszcze tylko presha zrobić i można malować na właściwy kolorek tak ogólnie to przepraszam za jakość zdjęć od początku wątku ale robie je SE Hazzel i raz wyjdą tak a raz siak pzdr. r0bson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Szkoda,że foty takie słabe,bo z tego co widać model ładnie wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 Wiem wiem, chciałbym jakaś lustrzanke sobie kupić w (dalekiej) przyszłości , a jak narazie to tylko pozostaje mi robienie zdjęć telefonem i czasem cyfrówką, jutro może za 2 dni dodam shermana w kolorze oliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Spróbuj chociaż tło do zdjęć ujednolicić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Uwierz mi, nie potrzebujesz lustrzanki do robienia zdjęć. Wystarczy zwykła cyfrówka, a i nawet telefonem da radę. Wszystko kwestia odpowiedniego oświetlenia i tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 nie ma problemu, pewnie chodzi o jakiś brystol ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 Witam, model już pomalowany, farbką Gunze olive drab, faktycznie zapach gunze o poranku jest zajebisty:) a teraz kilka zdjęć pierwsze jak i reszta słabej jakości ale może coś widać postaram się wieczorkiem zrobić ładne pozdr. r0bson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Najlepiej rób zdjęcia na tle niebieskiego, albo czarnego brystolu, bo od białego za bardzo odbija się światło i zmieniają się kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Biały to też dobre tło, obiektyw umyj, bo widać że jest zapaćkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 kupie brystol w tygodniu i zrobie ładniejsze fotko tylko najpierw będe musiał domalować w paru miejscach bo teraz wszystko się pokazało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Pusto tak tu jakoś więc dodam kilka fotek być może lepszej jakości, na początek warsztat i galeria, model trochę będzie trzeba jeszcze poprawić ale na razie nie mam czasu, jak są jakieś błędy do tej pory to proszę o odzew chyba przesadziłem ze zdjęciami Edytowane 23 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 UUUUUuuuuu!!kontrabanda widzę w szufladzie obok farbek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 UUUUUuuuuu!!kontrabanda widzę w szufladzie obok farbek.. Hehehe, ale z modelem coraz lepiej, tylko na lufie coś się podziało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 UUUUUuuuuu!!kontrabanda widzę w szufladzie obok farbek.. oj tam ze 2 razy miałem i już sie dzieje , jak na litwie byłem a potem nie miałem gdzie wyrzucić pudełek a czasem zbieram jak są jakieś fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 wiem lufa mi nie wyszła dość dobrze ale jak będzie kasa to wymienie ją na metalową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi