Barthass Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 IDF-w grudniu najpozniej styczniu HB wypuszcza model Namera Tak, tylko szkoda,że wersję techniczną która to była prototypem i powstała w jednym egzemplarzu... (sam model to będzie najprawdopodobniej kopia Legenda) Osobiście czekam, aż ktoś wyda wersję produkcyjną Namera. Co do gasek,mam juz 1 komplet,ale czy nie byly one uzywane w Magachu 6,7? Nie, Magachy wykorzystują gąsienice czołgów Merkawa 1 i 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 No Bartek mnie wyprzedził z informacją na temat gąsienic w Magachach. No jak dobrze pójdzie, to dziś będę miał antyposlizg na całości kadłuba. Jeśli to założenie zostanie spełnione, to jutro się pojawią zdjęcia z opisem metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Ciekawe jak ci wyjdzie. Ja podgladam ale sie nie zabieram do dyskusji bo tu takie znamienitości tematu są, a ją kompletnie nie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Nie chodzi mi o to że elitarny, ale o to że o niektórch maszynach o których piszecie słyszę pierwszy raz. No to przecież nie mogę za bardzo wam doradzać w sprawach technicznych. Poczekamy na malowanie i może wtedy powiem czy np. wash mi się podoba, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Dotarły: Należne jest tylko jedno sprostowanie -w zestawie nie ma uchytów do bocznych ekranów, błotników tak przednich jak tylnych, oraz żywicznej półcalówki z metalową lufą. Za dobrze by było. Zestaw jednak na pewno przydatny. A ja z budową ugrzęzłem na klapie nadsilnikowej. Ni cholery nie chce pasować do kadłuba.. Za duże, krzywe.. Jak sie uporam z tym cholerstwem to opiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Witam!A ja może z troche innej beczki-jakim kolorkiem malować pojazdy IDF??ze wskazaniem na M-113 i pochodne..tak z zewnątrz jak i wnętrze oraz farby akrylowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Witam. Poniżej zdjęcia powierzchni antypoślizgowej na przedniej części kadłuba: Po kilku próbach z różnymi specyfikami wybrałem sodę. Metoda jest prosta –obszar który ma być pokryty antyslipem spryskałem najpierw bezbarwnym lakierem (Top Coat), a potem przez sitko z nałożoną jeszcze pończochą sypałem sodę. Na to podkład (ja używam Chaos Black) i gotowe. Lipa jest tylko z maskowaniem, bo na nie trochę schodzi. W opcji był jeszcze piasek kwarcowy zamiast sody, ale wydawał mi się być trochę za gruby po nałożeniu. Nowsze wozy IDF-u mają bardzo drobno ziarnistą powierzchnię antypoślizgową. Zobaczymy jak będzie wyglądała po pomalowaniu. ;) Zaś co do składalności części nadsilnikowej, to była masakra.. Całość po złożeniu nie chciała pasować do górnej płyty kadłuba. Była za duża. Dodatkowo kadłub był trochę zwichrowany więc było wesoło.. Bulik58 Voyager ma poprostu dobry dział marketingu. Piotrek swój model będę malował ją mieszanką Vallejo: -Panzer Aces 306 Dark Rubber -Model Color 70988 Khaki Na Mk IV wyszło to tak: M-113 malują chyba tak samo, tzn tak na szybko jak sprawdziłem w necie, to pokazały mi się takiego samego koloru pojazdy. Poczytaj tu o kolorach: http://www.idf-modelling.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 No widzisz, to zrób zdjęcia i wrzuć na forum -moze być u mnie w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 chyn chyli Szynszyli. Madeira - bardzo dobrze wygląda ten antypoślizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Marcinie ładnie wyszła ci ta struktura . Co do piasku dla szynszyli stosowałem go na Challenger 1 i wydaje mi się trochę za gruby chociaż na 2 myślę iż byłby dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Dzięki Panowie. Dziś pewnie będzie kolejny update, tylko wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Kadłub wyantypoślizgowany: Czas na detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Kawa roboty z ta fakturą, ale efekt wyglada dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Kawa była po drodze, owszem. Dzięki Krzychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Kawa była po drodze, owszem. Dzięki Krzychu. Nie ma to jak ci Smartphone podpawiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Tak, tak -kawa i siadamy do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Wygląda bardzo dobrze A to w ramach motywacji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Dzięki Bartek. Filmik dobrze mi znany, ale z radością sobie go odświeżyłem. Jak się uda, to dziś zrobię jeszcze zdjęcia tego co wczoraj dołożyłem. No, a Ty nie zajmuj się pierdołami, tylko siadaj do Magacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Magach robi się Może dzisiaj wrzucę jakąś małą aktualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Nie udało się zrobić zdjęć. Aktualizacja będzie zatem pod koniec tygodnia jak z delegacji wrócę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 Niby nic, ale oko cieszy (przynajmniej moje ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Świetnie Ci to idzie.Ale ogrom pracy jaki trzeba w niego włożyć mnie dobija.Ja bym tyle nie wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Dzięki Piotrek, jakoś daje radę. Być może niektórzy uznają, że robię za częste aktualizacje, ale wrzucam kolejne dwa zdjęcia: Coś się kolory zwichrowały, ale widać to co miało byc widać. Kilka dni temu rozmawialismy ze na temat mojego warsztatu. Rzucił stwierdzenie, że podobno Voyager "dał du.y" z blachami. Póki co składalność jest fatalna. Obręczy do osłony tylnej lampy nie udało mi się na tyle chwycić (zlutować), żeby ją potem w sesnowny kształt uformować. Trzeba było "pocienić" to co dał MENG. Klamka nad lewym błotnikiem okazała się być totalnym niewypałem i trzeba było ją samemu zrobić. Zobaczymy jak będzie szło dalej, ale klamry, których na Merkavie jest trochę, też trzeba będzie zrobic samemu, bo Chinczyki dały ją jako kawałek płaskiej blaszki. Klamry jak wiadomo zrobione są z drutu, nie z płaskownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Też nie należę do tych których wątek to 5 stron. A oglądać taką relację to czysta przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 O ile dobrze pamietam Barthass zamiescil fotke czolgisty IDF w helmie pilota To absolutnie nie był hełm lotniczy! Tylko prototypowy hełm dla czołgistów, nie przyjął sie bo był zbyt drogi, i szyba szybko się zużywała ( hełm był w trakcie testów pod koniec lat 90'. więc umieszczenie go na załogancie 3D to sci-fi): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi